tmp_a52e66e4-afd7-4e01-8c31-d5afad58c32e-810x500.jpeg

Americký biskup: Progresívna ideológia "prehráva" a nakoniec nevydrží

395
Kultúra života

(LifeSiteNews) – V tohtotýždňovej’epizóde relácie The Bishop Strickland Show biskup Joseph Strickland tvrdil, že hoci "woke" ideológia má svoj moment, aj tak už prehrala.

Čítajte: UPDATE: Čo potrebujete vedieť o proteste proti drag ‘nuns’ na štadióne Dodgerov

Komentujúc odsúdenie bejzbalistov Los Angeles Dodgers’ rozhodnutie uctiť si sestry večného odpustku, Jeho Excelencia porovnal súčasný vplyv, ktorý má wokeizmus na kultúru. Hoci toto hnutie môže mať svoje dni, prehajdákalo sa podobne ako bezbožnosť, ktorá spôsobila pád Rímskej ríše.

“[Woke ideológia] neobstojí,” vyhlásil páter Strickland.“Má svoje dni. Ale [zlí ľudia] majú tendenciu preháňať, tak ako každá zlá ríša v dejinách ľudstva, či už to bolo pred Kristom alebo po Kristovi.”

Hovoriac o samotných wokeoch, Strickland poznamenal, že “tnepoznajú dejiny. Chýba im’akékoľvek pochopenie toho, ako sa civilizácia vyvíjala. A’presadzujú agendu, ktorá je zlá, odtrhnutá od Božieho slova, ohovárajúca a rúhajúca sa samotnému Ježišovi Kristovi.”

Jeho Excelencia ďalej zdôraznil, že je povinnosťou katolíkov, tak v hierarchii, ako aj laických veriacich, postaviť sa proti radikálnej ideológii woke, pretože je protikresťanská. Uviedol tiež, že je potrebné, aby hierarchia odsúdila wokeizmus, a že váhanie niektorých členov hierarchie pramení z nedostatku viery. 

Strickland tiež vyzval katolíkov, aby sa počas júna sústredili na sväté veci, pričom upozornil na sviatky, ktoré Cirkev slávi v tomto mesiaci. Konkrétne spomenul sviatok Najsvätejšieho srdca 16. júna, sviatok Nepoškvrneného srdca nasledujúci deň, sviatok Narodenia svätého Jána Krstiteľa 24. a sviatok svätých Petra a Pavla 29..

Všetci ako veriaci ľudia sa potrebujeme posilniť týmito sláveniami svätosti a potrebujeme sa modliť a hovoriť a s jasnosťou a láskou sa postaviť proti zlu našej doby,” povedal predtým, ako poznamenal, že mlčanie tvárou v tvár zlu je spoluúčasťou na zle.

Jeho Excelencia ďalej poznamenal, že je potrebné zdôrazniť, že život v súlade s evanjeliom je životom plným radosti, a uviedol príklady svätých, ktorí mali veľkú radosť napriek utrpeniu, ktoré museli znášať.

Strickland na záver relácie pripomenul poslucháčom všeobecné povolanie k svätosti a povinnosť šíriť evanjelium, pričom povedal, že k svätosti sme povolaní, my všetci, od nášho krstu. A sme’povolaní deliť sa o krst s každým človekom, s ktorým môžeme.”

Ak si chcete pozrieť všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem a navštívte stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.