Cardinal-Dolan-810x500.png

Kardinál Dolan odsudzuje Dodgers, ktorí si uctievajú mníšky: To nie je nejaká dobročinná, humorná skupina

49
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Newyorský kardinál Timothy Dolan odsúdil Los Angeles Dodgers, ktorí si uctili protikatolícke “ťahúne” mníšky, ktoré si rúhačsky prisvojili meno Sestry večného odpustu.

Komentáre odzneli v tohtotýždňovej’epizóde relácie “Rozhovor s kardinálom Dolanom,” v ktorej diskutoval o škandále a pohoršení z nadchádzajúceho podujatia s Matthewom Hennesseym, zástupcom redaktora denníka The Wall Street Journal, po Hennesseyho’nedávnom článku “These Aren’t Tommy Lasorda’s Dodgers.”

“My tu v New Yorku dobre poznáme”sestry večného odpustku, povedal kardinál. “To sú tie, ktoré pľuli na kardinála Johna O’Connora. To sú tie, ktoré sa vyhrážali znesvätením svätej Eucharistie. To sú tí, ktorí sa obnažili pred Katedrálou svätého Patrika. Dobre vieme o ich vyčíňaní. Toto nie je’nejaká benevolentná, humoristická skupina."”

Poukazujúc na skutočnosť, že obrovské verejné pobúrenie by nastalo, ak by akákoľvek iná skupina bola napadnutá podobne urážlivými činmi, Dolan sa opýtal: “Prečo je jedinou skupinou, ktorá sa cíti slobodná útočiť na katolíkov?”

Rekonštatoval, že v Katedrále svätého Patrika’v New Yorku sa práve konala zádušná omša za legendárneho hlásateľa Dodgers Vina Scullyho, a “Hlas Dodgers” 67 rokov, ktorý bol presvedčeným katolíkom, kardinál povedal, že Scullyho’vnučka sa dôrazne postavila proti uctievaniu protikatolíckej skupiny a vyhlásila: “Môj otec by zúril.”

Scully, ktorý zomrel vlani vo veku 94 rokov, bol popisuje Jonah McKeown z Catholic News Agency’ako “oddaného katolíka, ktorý vo svojej viere nachádzal zdroj radosti a útechy a snažil sa o ňu deliť s ostatnými prostredníctvom osobnej láskavosti a filantropie.”

Ako LifeSiteNews predtým informoval, Scully bol oddaný Panne Márii a dokonca nahrával v roku 2016 audio nahrávku Najsvätejšieho ruženca Panny Márie na dvoch CD.

V ďalšom svedectve svojej náboženskej viery bývalý skvelý nadhadzovač Dodgers Sandy Koufax, ľavák, ktorý bol v roku 1972 uvedený do Baseballovej siene slávy, slávne odmietol nadhadzovať počas prvého zápasu Svetovej série, pretože pripadol na Jom Kippur, najdôležitejší sviatok v židovskom kalendári. Predtým sa odmietol zúčastniť na zápasoch, ktoré pripadli na sviatky Pesach a Roš Hašana.

SÚVISIACE: Petícia proti Dodgers’ pozvaniu protikatolíckych ‘ťahúňov’ prekročila 10 tisíc podpisov

Arcidiecéza Los Angeles má odsúdila poctenie “drag” mníšok ako skupiny “ktorá zosmiešňuje rehoľníčky, a čo je horšie, znesväcuje kríž, znesväcuje Eucharistiu a narúša svätú omšu,” a vyzvala katolíkov, aby sa modlili k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu.

V piatok 16. júna, na sviatok Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, sa katolíci a kresťania zhromaždia v južnej Kalifornii, aby v modlitbách odmietli&nbsppodporu tímu Major League Baseball, ktorý podporuje neslávne známe Sestry večného odpustku. Táto protikatolícka skupina má byť v ten večer’ocenená na zápase v rámci osláv “Noci hrdosti.”

Spoluzakladateľ a šéfredaktor LifeSiteNews John-Henry Westen sa zúčastní a vystúpi na modlitebnom zhromaždení a procesii na protest proti škandalóznej propagácii protikatolíckeho ťaháku “mníšok.”Na podujatí sa zúčastní aj biskup Joseph Strickland z Tyleru v Texase, ktorý vedie eucharistickú procesiu v rámci odčinenia urážok spáchaných rúhavými drag “mníškami.”

Čítajte: John-Henry Westen vystúpi na zhromaždení protestujúcom proti Dodgers’ propagácii protikatolíckych drag ‘nuns’ – LifeSite (lifesitenews.com)

LifeSiteNews je spoluorganizátorom podujatia spolu s Catholics for Catholics, Catholic Vote, America Needs Fatima, Church Militant a Virgin Most Powerful Internet Radio.

“Katolíci na celom svete a najmä tí miestni v Los Angeles by mali byť pobúrení verejným prijatím a oslavou skupiny, ktorá sa otvorene vysmieva a rúha posvätným tradíciám Katolíckej cirkvi,” uvádza sa v pôvodnom oznámenie od organizácie Catholics for Catholics. “Ak ste katolík alebo kresťan a beriete svoju vieru vážne, nemôžete dovoliť, aby došlo k takejto urážke Najsvätejšieho Srdca Ježišovho.”

Kontaktné informácie:

Aby ste mohli s úctou vyjadriť svoj názor, čitatelia môžu kontaktovať výkonné/administratívne úrady LA Dodgers na čísle 1-866-363-4377 ext. 9.