Tucker-show-810x500.png

Tucker Carlson: Tí, ktorí riadia našu krajinu, robia sexuálne zneuživanie detí akceptovatelným

59
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Náboženské a etické morálne normy, teda “tabu,”, ktoré umožňovali americkej spoločnosti riadiť sa, sú rýchlo podkopávané a nahrádzané “ľuďmi, ktorí riadia našu krajinu,” tvrdí Tucker Carlson v druhom pokračovaní svojej novej relácie na Twitteri.

To prinieslo zmiernenie postojov k mnohým zaužívaným “tabu,” ako je cudzoložstvo, užívanie drog, rasizmus a teraz — upozorňuje bývalý moderátor Fox News — obťažovanie detí.

 

Aby “mali pod kontrolou [aj] to, čo si ľudia myslia,” diktátori “musia prevziať kontrolu nad spoločenskými’tabu,” tvrdí Carlson.

“Tabu je niečo, čo podľa všeobecného konsenzu nie je dovolené. Tabu nemusí byť nezákonné, ale ani nemusí. V priebehu času sú spoločenské zákazy silnejšie a trvácnejšie ako zákony,” povedal demonštrujúc, ako sa náboženské spoločnosti, ako napríklad tradiční kresťania, riadia prostredníctvom odmietania správania, ako je cudzoložstvo.

Iní komentátori budú používa jazyk “verejného náboženstva” na opis tohto rámca noriem, pričom celkom úprimne konštatuje, že pre Ameriku bolo kedysi týmto rámcom kresťanstvo a biblické normy a “všetci to vedeli.”

Carlson však poznamenal: “Zaujímavé je, ako rýchlo sa menia naše tabu. Nedeje sa to organicky. To, čo sa nám’nesmie páčiť, je nám diktované zhora, niekedy aj násilím.”

Bývalý moderátor Fox News, ktorý sa tešil najvyššiemu ratingu káblovej spravodajskej relácie v histórii predtým, ako bol zrušená 24. apríla, poukázal na to, že predtým “bolo v tejto krajine tabu útočiť na ľudí na základe ich rasy,” ale trestať ich teraz “na základe ich farby pleti je v modernej Amerike nielen povolené, ale je to povinné pre podnikanie, vládu a vysoké školstvo, pokiaľ sú obete biele.”

K tomu uviedol príklad, že ešte v roku 1992 sa cudzoložstvo považovalo za diskvalifikujúci faktor pre každého, kto sa uchádzal o vyšší úrad, ale Bill Clinton bol posledným prezidentským kandidátom, ktorý musel čeliť tejto norme, navrhol Carlson.

“Jedno po druhom, s rastúcou rýchlosťou, boli naše staré tabu zrušené. Tie, ktoré zostali, stratili svoju morálnu silu,”povedal. “Kradnúť, chváliť sa svojím bohatstvom, udierať ženy, fajčiť marihuanu na ulici, nehanebné verejné pokrytectvo, brať peniaze iných ľudí za to, že nepracujú. Všetky tieto veci sa v Amerike kedysi považovali za neprijateľné. Teraz už nie.

“Takže by nás asi nemalo prekvapiť, že najväčšie tabu zo všetkých balansuje na hranici prijateľnosti: obťažovanie detí,”upozornil Carlson.“Pred generáciou sa rozhovory s cudzími deťmi o sexe všeobecne považovali za dôvod na výprask. Dotýkať sa ich sexuálne bolo v skutočnosti trestom smrti.”

Komentátor potom porovnal, ako bola verejnosť vo Wisconsine naklonená oslavovať zabitie odsúdeného sériového pedofila a vraha Jeffreyho Dahmera vo väzenskej kúpeľni v roku 1994, so zmeneným postojom, ktorý sa prejavil v prípade Kyla Rittenhousa v roku 2020.

Počas nepokojov v BLM “Rittenhouse bránil svoj život pred odsúdeným pedofilom Josephom Rosenbaumom.” vysvetlil Carlson. “Rosenbaum sa pokúšal Rittenhousea zabiť, a tak ho Rittenhouse v sebaobrane zastrelil.”

“Bol to však Joseph Rosenbaum, ktorého médiá v tomto príbehu pasovali za obeť. Kyle Rittenhouse, neplnoletý chlapec brániaci sa násiliu zo strany pedofila, bol medzitým odsúdený ako zloduch. Nakoniec bol obvinený z vraždy,” pripomenul moderátor.

“Jedna z vecí, o ktorých nám to hovorí, je, že ľudia, ktorí riadia našu krajinu, už nevnímajú pedofilov ako tých najhorších z nás,” povedal.

To sa stalo zrejmejšie vďaka rozsiahlemu Wall Street Journal “exposé o detskom porne na Instagrame” zo začiatku tohto týždňa, ktoré Carlson zaznamenal. Napriek tomu, že WSJ informoval o tom, ako Instagram “pomáha prepájať a propagovať rozsiahlu sieť účtov otvorene sa venujúcich objednávaniu a nákupu sexuálneho obsahu pre neplnoleté osoby,” najšokujúcejším aspektom tohto príbehu bolo, že sa v reakcii naň nič významné nestalo.

“Noviny s najväčším nákladom v Spojených štátoch odhalili, že jedna z najvplyvnejších spoločností na svete”propaguje pedofíliu, a nikto z kompetentných s tým nič neurobil. Ministerstvo spravodlivosti neoznámilo vyšetrovanie. Kongres nenaplánoval vypočutia,”povedal."

Všimol si, že 10 z 11 tlačových správ z washingtonskej pobočky FBI’za posledný mesiac sa týkalo 6. januára, Carlson to komentoval slovami:"“Teraz už viete, prečo federáli ignorovali detské dotyky na Instagrame. Sú’príliš zaneprázdnení na to, aby reagovali. Majú’oveľa dôležitejšie veci na práci."”

Kým sa všeobecne konštatovalo, že Carlsonova’bývalá relácia v časovom slote 20:00 na Fox News bola v tomto odvetví’najväčším úspechom, keď ju v priemere sledovalo približne 3,5 milióna divákov za večer, jeho inauguračná epizóda v utorok aktuálne vykazuje 111,3 milióna pozretí a toto najnovšie vydanie 44.6 miliónov po necelom jednom dni.

Ak satirický server Babylon Bee v utorok informoval, “Unemployed Guy’s Basement Selfie Video Crushes Fox News in Primetime Ratings.”

 

Oficiálny prepis celého Carlsonovho’monológu nájdete nižšie.

Tucker na Twitteri. Ep. 2: Držte sa svojich tabu! Neoficiálny prepis

Hej, to’je Tucker Carlson. Povedzme, že by ste chceli ovládnuť krajinu. Ako by ste začali? Nuž, chceli by ste sa uistiť, že máte úplnú poslušnosť každého, kto je vo vnútri vašich hraníc oprávnený použiť smrtiacu silu. Začali by ste armádou, potom federálnymi orgánmi činnými v trestnom konaní a nakoniec by ste sa dostali až k agentúram, ako je daňový úrad. Kontrola zbraní by pre vás bola najvyššou prioritou, ak by ste sa niekedy chceli stať diktátorom, ak by ste chceli byť Baby Doc.

Ale povedzme, že by ste mali hlbšie ambície. Povedzme, že by ste chceli mať moc nielen kontrolovať správanie ľudí, ale aj to, ako myslia, nielen ich telá, ale aj ich myseľ, ako by to robil boh. V takom prípade by ste museli prevziať kontrolu nad spoločenskými’tabu.

Tabu je niečo, čo podľa všeobecného konsenzu nie je dovolené. Tabu nemusí byť nezákonné, ale ani nemusí byť. Časom sú spoločenské zákazy silnejšie a trvácnejšie ako zákony. Spoločnosti sú definované tým, čo nedovolia, rovnako ako známe náboženstvá. Moslimovia nejedia bravčové mäso. Ani ortodoxní židia. Tradiční kresťania sú proti mimomanželskému sexu. Amišovia sa vyhýbajú elektrine a tak ďalej.

Americká spoločnosť nie je otvorene náboženská, ale riadi sa tabu a vždy sa riadila. Zaujímavé je, ako rýchlo sa naše tabu menia. Nedeje sa to organicky. To, čo’smieme nemať radi, nám je diktované zhora, niekedy aj násilím.

Napr. donedávna bolo v tejto krajine tabu útočiť na ľudí na základe ich rasy. To bolo hlavné ponaučenie z druhej svetovej vojny, hovorili nám stále dokola. Jediné, čo sme sa od nacistov naučili, je, že je nebezpečné redukovať ľudské bytosti na ich genetický kód. Neexistuje žiadna nadradená rasa. To dávalo zmysel, ale zjavne tomu už neveríme.

Trestanie ľudí na základe ich farby pleti je v modernej Amerike nielen povolené, ale je povinné pre podniky a vládu vo vysokom školstve, pokiaľ sú obete biele. Kedysi by to bolo nepredstaviteľné.

Také je súčasné správanie našich politikov. Ešte počas prezidentskej kampane v roku 1992 sa cudzoložstvo považovalo za diskvalifikujúce pre každého, kto sa uchádzal o vyšší úrad. Billa Clintona v primárkach v New Hampshire takmer vykoľajila jeho aféra s Gennifer Flowersovou. Clinton sa snažil o tomto vzťahu dôkladne klamať, pretože nemal na výber. Bol však posledným prezidentským kandidátom, ktorý musel splniť túto normu.

V roku 2008 bolo každému, kto dával pozor, jasné, že Barack Obama má zvláštny a veľmi desivý osobný život. Napriek tomu sa ho na to nikto nikdy nepýtal. V tom čase už bolo správanie lídra’vo vlastnom manželstve, hlavnom vzťahu jeho života, vyhlásené za irelevantné. Bola to vec Baracka Obamu’a nie vaša.

Jedno za druhým, s narastajúcou rýchlosťou, sa naše staré tabu rúcalo. Tie, ktoré zostali, stratili svoju morálnu silu. Kradnutie, vystatovanie sa svojím bohatstvom, udieranie žien, fajčenie marihuany na ulici, bezostyšné verejné pokrytectvo, branie peňazí iných ľudí za to, že nepracujú. Všetky tieto veci sa v Amerike kedysi považovali za neprijateľné. Teraz už nie.

Takže by nás asi nemalo’prekvapiť, že najväčšie tabu zo všetkých balansuje na hrane prijateľnosti: Obťažovanie detí. Pred jednou generáciou sa rozprávanie s cudzími deťmi o sexe považovalo za dôvod na výprask. Keď bol Jeffrey Dahmer v roku 1994 ubitý na smrť v kúpeľni wisconsinskej väznice, musel okresný prokurátor v Milwaukee upozorniť verejnosť, aby z Dahmerovho vraha neurobila ľudového hrdinu. Jeffrey Dahmer obťažoval a vraždil deti. Ľudia sa cítili oprávnení oslavovať jeho smrť. O 25 rokov neskôr sa tento štandard v štáte Wisconsin, rovnako ako v celej krajine, dramaticky zmenil.

V lete 2020, počas nepokojov BLM v Kenoshe, bránil 17-ročný Kyle Rittenhouse svoj život pred odsúdeným pedofilom Josephom Rosenbaumom. Rosenbaum sa pokúšal Rittenhousea zabiť, a tak ho Rittenhouse v sebaobrane zastrelil. Bol to však Joseph Rosenbaum, ktorého médiá v tomto príbehu označili za obeť. Kyle Rittenhouse, neplnoletý chlapec brániaci sa násiliu zo strany pedofila, bol medzitým označený za zloducha. Nakoniec bol obvinený z vraždy.

Jedna z vecí, ktoré nám to prezrádza, je, že ľudia, ktorí riadia našu krajinu, už nevnímajú pedofilov ako tých najhorších z nás. Nikdy to nebolo’zjavnejšie ako včera, keď denník The Wall Street Journal uverejnil dlhé exposé o detskom porne na Instagrame. Instagram, zistil Journal, “pomáha spájať a propagovať rozsiahlu sieť účtov, ktoré sa otvorene venujú objednávaniu a nákupu sexuálneho obsahu pre neplnoleté osoby.” Instagram spája pedofilov a spája ich s predajcami obsahu detskej pornografie. V jednom prípade noviny zistili, že Instagram odporúčal frázu ‘incestné batoľatá’ používateľom, ktorí prejavili záujem o podobný materiál.

Mimochodom, nikto zo spoločnosti Instagram nepoprel, že sa niečo také stalo. Nevyjadril sa ani Mark Zuckerberg, ktorý spoločnosť riadi. Príbeh denníka Journal’bol presný, bol celý dosť šokujúci, ale nie taký šokujúci ako to, čo sa stalo potom, čo sa vlastne nestalo vôbec nič.

Najväčší náklad novín v Spojených štátoch odhalil, že jedna z najvplyvnejších spoločností na svete’podporovala pedofíliu, a nikto z kompetentných s tým nič neurobil. Ministerstvo spravodlivosti neoznámilo vyšetrovanie. Kongres nenaplánoval vypočutia. Adam Mosseri, ktorý vedie Instagram, má stále svoju prácu. V skutočnosti je Mosseriho posledný tweet, ktorý je pripnutý, video, v ktorom sa chváli, aký je algoritmus Instagramu účinný. Majte na pamäti, že keď to sledujete, je to’skutočné.

Adam Mosseri: Ľudia často hovoria o algoritme, ale pre Instagram neexistuje jeden algoritmus. Existuje mnoho algoritmov a procesov hodnotenia, ktoré používame, aby sme sa pokúsili personalizovať zážitok, aby bol čo najzaujímavejší pre každého človeka, ktorý používa Instagram. Veríme v túto myšlienku personalizácie. To, čo zaujíma vás, a to, čo zaujíma mňa, je odlišné. Takže váš Instagram pre môj Instagram by mal byť iný.

To, čo vás’zaujíma, a to, čo zaujíma mňa’je odlišné, vysvetľuje trpezlivo Mosseri. Takže váš Instagramový kanál bude iný ako môj. Teba’zaujímajú deti. Preto sa ti zobrazujú všetky príspevky o ‘incestných batoľatách’. Je to’veľmi personalizovaný zážitok. Tento tweet je ešte dnes večer hore.

Samozrejme, všetci na Instagrame, vlastne všetci všade na úradoch budú stále tvrdiť, že obťažovanie detí je zlé. Tón sa však jednoznačne zmenil. Keď povedia, že je to’zlé,’, myslia to tak nejako abstraktne: ‘zlé,’ ako je občianska vojna v strednej Afrike ‘zlá.’Človek by to’nepreferoval, ale sú dôvody, prečo sa to deje.

Takže’preto teraz hovoríme o pedofiloch ako o ‘maloletých príťažlivých osobách’, lebo úprimne, ‘kto to môže posúdiť? Títo ľudia sú sexuálnou menšinou, takže sa pozastavte, než na nich začnete útočiť. A v každom prípade, nie je to tak, že by pedofili vtrhli do budovy Kapitolu, aby si sadli na stoličku Nancy Pelosiovej’alebo kládli nepríjemné otázky o posledných voľbách. Pre takýchto darebákov nie je žiadny trest príliš tvrdý.

Tento mesiac zatiaľ washingtonská pobočka FBI’vydala 11 tlačových správ. Desať z 11 sa týkalo 6. januára. Nezabúdajte, že 6. január sa stal pred viac ako dva a pol rokom. Teraz už viete, prečo federáli ignorovali detské dotyky na Instagrame. Sú’príliš zaneprázdnení, aby reagovali. Majú’oveľa dôležitejšie veci na práci, napríklad hľadanie bielych supremacistov.

Bieli supremacisti sú noví pedofili Ameriky. Máme nulovú toleranciu voči nadradenosti bielej rasy, pretože nikto neohrozuje život tejto krajiny viac ako oni. Tu’je Joe Biden, ktorý to minulý mesiac opäť jasne povedal.

Joe Biden: Postaviť sa proti jedu nadradenosti bielej rasy, ako som to urobil vo svojom inauguračnom prejave, a označiť ju za najnebezpečnejšiu teroristickú hrozbu pre našu vlasť, je nadradenosť bielej rasy. A nehovorím to’preto, že som’na černošskej HBCU. Hovorím to všade, kam prídem.

Prosím za spätnú väzbu, ale počuli ste pointu. Biela nadvláda je najnebezpečnejšou hrozbou pre americkú vlasť. Práve nám to povedal Joe Biden. Je’nebezpečnejšia ako hrozba jadrovej vojny s Ruskom. Je nebezpečnejšia ako hrozba mexických drogových kartelov, ktoré už zabili státisíce Američanov a teraz ovládajú časti našich juhozápadných štátov.

Podľa Joea Bidena je nadradenosť bielej rasy taká zlá. V skutočnosti je to ešte horšie. Ale čo to je? To je otázka. Môže niekto z autorít skutočne definovať nadradenosť bielych? Čo to je? Je nadradenosť bielych ľudí prílišná záľuba v bielych ľuďoch? Ak áno, tak to’tých z nás, ktorí majú biele deti, postaví do dosť ťažkej situácie. Alebo je nadradenosť bielych niečo oveľa očividnejšie zlé, napríklad snaha vyhnať všetkých nebielych z Ameriky a vytvoriť nejaký etnoštát?

Ak je to’definícia Joea Bidena’čo presne je rozsah tejto hrozby? Koľko ľudí v súčasnosti pracuje na tomto projekte amerického bieleho etnoštátu a aká je šanca, že sa im ho podarí uskutočniť? Náš odhad je, že ich nie je veľa a presne nula, ale nemôžeme to povedať s istotou, pretože nám nikto neukázal čísla.

Tieto otázky nie sú rečnícke. Keď prezident Spojených štátov označí niečo za najhorší možný zločin, aký môžu Američania spáchať, máte právo vedieť, o aký zločin ide. Kedysi ste toto právo mali. Podľa predrevolučného právneho kódexu pred Georgeom Floydom sa na takéto otázky dalo ľahko odpovedať. Zločin bol definovaný ako niečo, čo zvolený zákonodarca výslovne zakázal, zvyčajne čin, ktorý poškodil niekoho iného. V Amerike sa zločiny presne opísali slovami v angličtine a potom sa zachovali v knihách, ktoré ste si mohli sami prečítať. Ak ste niekedy rozmýšľali, či ste spáchali trestný čin, mohli ste si ho jednoducho vyhľadať. Mohli ste s istotou vedieť, či ste zločinec. Teraz to už nie je možné. A netreba dodávať, že o to ide. Zmyslom tohto cvičenia je vyviesť vás z rovnováhy, udržať vás v strachu. Keď nikto nie je ochotný’definovať trestný čin, nemôžete si byť istí, či ste’ho spáchali alebo nie. Kedykoľvek vás môžu obviniť a všetko, čo máte, vám vziať. Žijete v strachu. Pamätáte sa na tohto chlapíka?"

Republikovanie spravodajstva televízie NBC, jún 2020: Emmanuel Cafferty sa viezol vo svojom nákladnom aute SDG&E v blízkosti protestu Black Lives Matter v meste Poway, keď si vraj všimol, že ho niekto sleduje a snaží sa upútať jeho pozornosť. Neskôr táto osoba zverejnila na Twitteri jeho fotografiu, na ktorej podľa niektorých vytvára symbol nadradenosti bielej rasy. Cafferty tvrdí, že o žiadnych symboloch bielej sily nemal ani potuchy a práve si lámal kĺby za oknom, keď ho niekto odfotil. Neskôr v ten deň tvrdí, že mu spoločnosť SDG&E oznámila, že bude suspendovaný až do vyšetrovania. O niekoľko dní neskôr ho vyhodili.

To, čo ten muž urobil, bolo také urážlivé, ako ste práve videli, že miestne správy museli fotografiu jeho ruky rozostriť. Vyhodili ho z práce. Jeho život bol zničený za to, že mu praskli kĺby. Na jeho obranu treba povedať, že nevedel, že praskanie kĺbov je rasistické. Ale to nevedel nikto až do dňa, keď pre Emmanuela Caffertyho nebolo dosť múdre ich zlomiť. Keď zločin nemá žiadnu definíciu, môže sa ho dopustiť ktokoľvek.

V takejto krajine je ťažké sa uvoľniť. Starý systém bol lepší. Vláda fungovala na základe zákonov, nie amorfného morálneho teroru. Politici vás nemohli’obviniť z niečoho, čo nevedeli definovať. Právny kódex bol jednoduchý. Obťažovanie detí bolo trestným činom. Mať nemoderné názory nebolo.

Mimo verejnú sféru sa obyvateľstvo väčšinou riadilo samo ako v každej spoločnosti a používalo na to tabu. Vedeli ste, čo je dovolené a čo nie, pretože pravidlá sa príliš často nemenili.

Tabu boli organické. Vyplývali z kolektívnej skúsenosti a inštinktu, dvoch najspoľahlivejších sprievodcov životom. Vyvinuli sa z nejakého dôvodu. A stále sa vyvíjajú. Našou úlohou v tejto chvíli je chrániť ich napriek hecovaniu, neprestajnému hecovaniu zo strany zodpovedných ľudí. Poznáte obrysy dobra a zla. Narodili ste sa s nimi. Takže si nenechajte vyhovoriť to, čo cítite. Nedovoľte, aby vám racionálne vysvetlili váš intuitívny morálny zmysel. Držte sa svojich tabu, akoby od nich závisel váš život, pretože závisí. Vážte si ich a chráňte ako rodinné dedičstvo. Presne to sú.