Catholic-daughters-810x500.png

Katolícka ženská organizácia vyzýva na bojkot LA Dodgers za propagáciu rúhavých "mníšok

287
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Medzinárodná organizácia katolíckych žien vyzvala klub Los Angeles Dodgers, aby zastavil svoje plány na uctenie si škandalóznych drag “mníšok” a ospravedlnil sa katolíkom.

V súvislosti s “mesiacom hrdosti” tímu Major League Baseball (MLB), na ktorom sa Dodgers zaviazali uctiť si protikatolícke sestry večného odpustku, vydala organizácia Katolícke dcéry Ameriky (CDA) rezolúciu, v ktorej tieto plány odsúdila.

CDA je 120-ročná skupina, ktorá sa venuje ľudským právam a dôstojnosti prostredníctvom služby a “ženského génia.” Jej členky pochádzajú zo 45 amerických štátov, ako aj z Portorika, Mexika, Guamu a Panenských ostrovov.

“Katolícke dcéry Ameriky dôrazne odsudzujú konanie Los Angeles Dodgers a vyzývajú všetkých Američanov, aby bojkotovali hry a tovar Dodgers’,” rezolúcia uvádza: “Ďalej žiadame, aby Dodgers, ktorí plánujú predviesť túto skupinu’performatívny fanatizmus voči katolíkom, najmä katolíckym rehoľníčkam, zastavili tento plán na 16. júna a vydali ospravedlnenie všetkým katolíkom.”

CDA dodala, že “biologická skupina mužov” samozvaných drag “nuns” sa “už mnoho rokov zameriava na katolícke rehoľníčky prostredníctvom profánnych a sakrálnych podujatí, pričom si privlastňuje a zneužíva aj katolícke obrazy, osoby, svätcov a posvätné predmety.”

Ako sa vysvetľuje v rezolúcii, organizáciu tvorí “63 000 žien, ktorých charitatívnym poslaním je podpora povolaní do rehoľného života a presadzovanie katolíckych hodnôt a úcty k životu a dôstojnosti VŠETKÝCH osôb.”

Organizácia má tiež pobožnosť k Panne Márii, mládežnícky program pre dievčatá a aktívne sa zapája do rôznych prorodinných služieb. Viac informácií o CDA nájdete na ich webovej stránke.

Výzva CDA’na bojkot a ospravedlnenie je najnovšou reakciou, ktorú vyvolalo rozhodnutie Dodgers’.com/news/la-dodgers-reissue-invitation-to-anti-catholic-drag-nuns-apologize-for-excluding-them-from-ceremony/">prekonať protestujúcich a udeliť cenu Community Hero Award rúhavej skupine mužov oblečených v drag-inšpirovaných “habitoch.”Trevor Williams, katolícky nadhadzovač Washington Nationals, tiež vyzval na bojkot Dodgers v reakcii na ich správanie.

Dodgers nadhadzovači Blake Treinan a Clayton Kershaw zdieľali podobné názory a CatholicVote zverejnil reklamu za 1 milión dolárov, v ktorej katolíkov vyzýva na bojkot tímu MLB. V rámci konečného aktu protestu sa katolíci zhromaždia v Los Angeles na sviatok Najsvätejšieho srdca, aby zhromaždením a procesiou na štadión v modlitbe odmietli toto rúhanie. Biskup Joseph Strickland z Tyleru v Texase bude vedúcim eucharistického sprievodu a spoluzakladateľ a šéfredaktor LifeSiteNews John-Henry Westen sa účastníkom zhromaždenia prihovorí rečou.

Odvolanie:

AKTUALIZÁCIA: Čo potrebujete vedieť o proteste proti drag ‘mníškam’ na Dodger Stadium

Katolík s pohlavným rozdielom odstránený od oltára po kritike kňaza, ktorý odsúdil drag ‘mníšky’