Biden-and-Newsom-810x500.jpg

Bidenova administratíva, Kalifornia odňala finančné prostriedky kresťanskej cirkvi a škôlke za to, že sa postavili proti ideológii LGBT

30
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Kresťanská cirkev a materská škola žalujú Bidenovu administratívu a úradníkov štátu Kalifornia za to, že ich vylúčili z potravinového programu slúžiaceho chudobným študentom kvôli náboženskému presvedčeniu cirkvi’o ľudskej sexualite.

Cirkev súcitu a jej dcérska spoločnosť Dayspring Christian Learning Center so sídlom v kalifornskom El Cajone zastávajú tradičné názory týkajúce sa sexuality a pohlavia, napríklad že existujú len dve “pohlavia” (sexes). V žalobe sa poukazuje na to, že tieto názory boli nesporné viac ako 2 000 rokov a naďalej ich zastáva väčšina hlavných svetových náboženstiev.”

Jich presvedčenie je však v rozpore s tým, že Bidenova administratíva’zmenila výklad definície “pohlavia” v hlave IX “tak, aby zahŕňala aj sexuálnu orientáciu a rodovú identitu.”V nadväznosti na túto novú definíciu kalifornské”ministerstvo sociálnych služieb a americké ministerstvo poľnohospodárstva (USDA) vydali mandáty, ktoré viedli k pozastaveniu účasti cirkvi a materskej školy v programe starostlivosti o deti a dospelých 29. decembra 2022.

Príkladom praktík považovaných za porušenie hlavy IX je, že cirkev a Dayspring “zamestnávajú len tých, ktorí zdieľajú a žijú podľa ich náboženského presvedčenia vrátane presvedčenia o ľudskej sexualite,” uvádza sa v žalobe. Konkrétne boli považované za porušenie štátneho zákona, pretože “vyžadovali od všetkých zamestnancov, aby si prečítali a dodržiavali príručku pre zamestnancov, ktorá výslovne zakazuje ‘lesbický, homosexuálny, bisexuálny a transrodový životný štýl,’” podľa žaloby.

Dayspring tiež “zachováva pohlavne oddelené toalety a pravidlá obliekania pre chlapcov a dievčatá na základe ich biologických rozdielov a nemôže súhlasiť s používaním ‘preferovaných’zámen’pre akékoľvek dieťa alebo zamestnanca, ktoré nezodpovedajú biologickému pohlaviu.”

“Vláda odopiera jedlo rodinám v núdzi len preto, že ich deti navštevujú kresťanskú škôlku. Porušuje tým Ústavu USA a viaceré federálne zákony, ktoré chránia Cirkev súcitu a jej škôlku, aby fungovali v súlade s diktátom svojej viery,” povedalvyšší právny zástupca Aliancie na obranu slobody (ADF) Jeremiah Galus. 

“Iróniou je, že v mene boja proti diskriminácii vládni úradníci vylúčili cirkev a škôlku zo služieb komunite El Cajon len na základe ich náboženského presvedčenia a vykonávania náboženských obradov. To je v rozpore s prvým dodatkom’prísľubom náboženskej slobody a len to poškodzuje rodiny a deti v núdzi,” dodal.

V žalobe sa uvádza, že vládne mandáty porušujú klauzuly o slobode prejavu, slobode prejavu, slobode združovania a zriadení prvého dodatku, ako aj zákon o obnove náboženskej slobody a zákon o správnom konaní, ADF shared.

Cirkev súcitu a Dayspring už takmer 20 rokov využívajú potravinový program, ktorý poskytuje približne 3 500 až 4 500 dolárov mesačne na celoročné stravovanie chudobných študentov. Podľa právnej žaloby približne 40 percent študentov navštevujúcich škôlku má nárok na bezplatné stravovanie v rámci programu.

ADF úspešne argumentovala v podobnom prípade minulý rok, Grant Park Christian Academy v. Fried, podnietený Bidenovou’administratívou, ktorá pohrozila odobratím finančných prostriedkov z programu obedov floridskej kresťanskej škole pre jej náboženské presvedčenie.