DeSantis-2-810x500.jpg

DeSantis reaguje na obvinenie Trumpa Bidenom DOJ: "Zbrojenie" vlády predstavuje smrteľnú hrozbu

49
Kultúra smrti

TALLAHASSEE, Florida (LifeSiteNews) — Floridský republikánsky guvernér a prezidentský kandidát Ron DeSantis vo štvrtok vydal vyhlásenie v reakcii na obvinenie bývalého prezidenta Donalda Trumpa z federálnych obvinení, v ktorom odsúdil “zbrojenie” zo strany Bidenovho ministerstva spravodlivosti a prisľúbil, že jeho administratíva “zavedie zodpovednosť” a odstráni “politické zaujatie” vo federálnych orgánoch činných v trestnom konaní.

DeSantis, ktorý odštartoval svoju kampaň za prezidentský úrad 24. mája po tom, ako v novembri dosiahol historické znovuzvolenieguvernéra Floridy, sa vyjadril v vyhlásenie z 8. júna po správe o obvinení Trumpa’z obvinení súvisiacich s jeho zaobchádzaním s tajnými dokumentmi.

“Ozbrojenie federálnych orgánov činných v trestnom konaní predstavuje smrteľnú hrozbu pre slobodnú spoločnosť,” povedal DeSantis. “Už roky sme svedkami nerovnakého uplatňovania práva v závislosti od politickej príslušnosti.”

Floridský guvernér, ktorý podľa polls bude Trumpovým’hlavným republikánskym súperom v primárkach v roku 2024, sa pýtal, prečo je Bidenova administratíva’ministerstva spravodlivosti “taká horlivá v stíhaní Trumpa, ale taká pasívna voči Hillary alebo Hunterovi?”

Mnohí konzervatívci majú upozornili, že neúspešná dvojnásobná demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová údajne ukladala tajné dokumenty na súkromnom serveri, čo predstavuje potenciálne riziko pre národnú bezpečnosť. Na rozdiel od Trumpa však ministerstvo spravodlivosti odmietlo vzniesť voči nej obvinenia. Okrem toho republikánski zákonodarcovia vyjadrili vážne obavy v súvislosti so synom amerického prezidenta Joea Bidena’Hunterom v súvislosti s jeho údajným zapojením do podozrivých finančných transakcií v cudzích krajinách vrátane Ukrajiny, keď bol jeho otec viceprezidentom za prezidenta Baracka Obamu. 

“DeSantisova administratíva zavedie zodpovednosť na ministerstve spravodlivosti, odstráni politickú zaujatosť a raz a navždy skoncuje so zbrojením,” vyhlásil guvernér DeSantis.

Ako už LifeSiteNews informoval, Bidenova administratíva’ministerstvo spravodlivosti obvinila vo štvrtok Trumpa z federálnych obvinení v súvislosti s jeho zaobchádzaním s tajnými dokumentmi. Agenti FBI vlani vtrhli do Trumpovho’domu Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride, aby získali dokumenty, o ktorých Trump tvrdí, že ich uchovával zákonne a predtým ich odtajnil.

ČÍTAJTE: Donalda Trumpa obvinil Biden z federálnych obvinení ministerstva spravodlivosti

Obvinenie bolo vznesené práve v čase, keď republikánski zákonodarcovia začali predkladať dôkazy o úplatkárskej schéme vo výške 5 miliónov dolárov, do ktorej boli zapletení Joe Biden a manažér ukrajinskej energetickej spoločnosti Burisma, v ktorej bol Hunter Biden členom predstavenstva, uviedol už skôr LifeSite.

Očakáva sa, že Trump sa v utorok o 15.00 h SELČ odovzdá na federálnom súde v Miami, aby bol obžalovaný.

Nové federálne obvinenia prichádzajú po tom, ako bol Trump predtým obvinený a obžalovaný z obvinení súvisiacich s údajným falšovaním obchodných záznamov po údajných platbách za mlčanie, ktoré mal vyplatiť pornografickej “herečke” Stephanie Cliffordovej, známej ako “Stormy Daniels,” počas svojej prezidentskej kampane v roku 2016. 

Trump sa priznal k viac ako 30 obvineniam z trestných činov po tom, ako bol uvedený do väzby a 4. apríla obžalovaný na Manhattane.

 

DeSantis predtým odsúdil manhattanského okresného prokurátora Alvina Bragga za prvé obvinenie s odôvodnením, že progresívny prokurátor, ktorý údajne prijal 1 milión dolárov v príspevkoch na kampaň od ľavicovej advokátskej skupiny financovanej prominentným ľavicovým megaúradníkom Georgeom Sorosom, mal “program, ktorý nie je právnym štátom.”