novak-june-2023-810x500.jpg

Novak Djokovič vyhral rekordný 23. grandslamový turnaj po rokoch opovrhovania médiami kvôli odmietnutiu očkovania

36
Kultúra života

(LifeSiteNews) – Šampión slobody liečby Novak Djokovič sa práve stal najúspešnejším mužským tenisovým šampiónom všetkých čias.

Tridsaťšesťročný Srb, ktorý sa slávne vzoprel svetovému lekárskemu priemyslu tým, že odmietol experimentálnu injekciu COVID, vyhral v nedeľu svoje tretie French Open a získal celkovo rekordný 23. grandslamový titul.

“Nechcem povedať, že som najväčší,”pokorne povedal novinárom po tom, ako zdolal Nóra Caspera Rudda 7:6 (1), 6:3, 7:5. “Je to neúctivé voči všetkým veľkým šampiónom v rôznych obdobiach nášho športu.”

Djokovič, zbožný pravoslávny kresťan, teraz s najväčším počtom grandslamov v histórii predbehol legendárneho Švajčiara Rogera Federera a Španiela Rafaela Nadala. Federer, ktorý ukončil kariéru v roku 2022 vo veku 41 rokov, ich počas svojej kariéry nazbieral 20. Stále aktívny 37-ročný južan Nadal ich má momentálne 22.

Grand Slam je, keď hráč vyhrá US Open, Wimbledon, Australian Open alebo French Open.

Djokovič prišiel pod intenzívnej mediálnej pozornosti zo strany ESPN a ďalších mainstreamových médií za to, že verejne vyjadril svoj nesúhlas s vakcínou COVID, ktorá je spojená s potratmi.

“Zásady rozhodovania o vlastnom tele sú dôležitejšie ako akýkoľvek titul,” povedal vo februári 2022 pre BBC.

Za odmietnutie podriadiť sa lekárskej tyranii dostal Djokovič zákaz vstupu do mnohých krajín vrátane Austrálie a Spojených štátov, čím zabránil mu hrať na ich žreboch na grandslamových turnajoch.

“Nemám’žiadne výčitky,” Djokovič povedal novinárom.

V reakcii na kritiku, ktorej sa mu dostalo, neskôr požiadal svojich fanúšikov, aby sa správali “ako kresťania”.

Jeden rok po vyhostení z Austrálie vyhral Djokovič v januári 2023 Australian Open po desiaty raz, a to nie menej ako pred očami otvoreného zástancu očkovania Billa Gatesa.

“Toto je asi, povedal by som, najväčšie víťazstvo v mojom živote,” povedal povedal po tom, ako porazil Stefanosa Tsitsipasa.

Gates medzitým priznal, že očkovanie COVID nezabraňuje infekcii.

Djokovič je ženatý a má dve deti. Svoju bohatú kariéru začal v roku 2003, keď mal len 20 rokov. Odvtedy získal neuveriteľných 94 titulov vo dvojhre a rekordných 34-krát sa dostal do finále na grandslamových podujatiach. V súčasnosti je svetovou tenisovou jednotkou.

Na nedeľňajšej tlačovej konferencii povedal: “Mám pocit, že každý veľký šampión svojej generácie zanechal obrovskú stopu, odkaz a vydláždil nám cestu, aby sme mohli hrať tento šport na takej veľkej scéne po celom svete.”

Najbližší grandslamový turnaj sa bude konať 3. až 16. júla v All England Lawn Tennis and Croquet Clube vo Wimbledone. Djokovič uviedol, že sa teší na svoju účasť.