drag-nuns-2-810x500.jpg

Arcidiecéza Los Angeles: Protesty proti protikatolíckym "mníškam" nemajú našu "podporu ani súhlas

36
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) – “Žiadny” z “rôznych druhov protestov” Dodgers’ “Pride Night” na počesť protikatolíckych sestier večného odpustku “má podporu alebo súhlas losangeleskej arcidiecézy,” podľa internej zápisnice, ktorú získal LifeSiteNews. 

 Úrad 83-ročného emeritného pomocného biskupa Geralda Wilkersona zaslal 9. júna “kňazom a diakonom pastoračnej oblasti San Fernando” memorandum dištancujúce diecézu od pripravovaného modlitebného zhromaždenia, ktorého cieľom je odškodnenie za bejzbalový tím, ktorý si uctieva mníšsky dragúnsky súbor, . 

“Viem, že niektoré skupiny plánujú rôzne druhy protestov v súvislosti s Dodgers Pride Night. Upozorňujeme, že žiadna z nich nemá podporu ani súhlas losangeleskej arcidiecézy,” informoval duchovných Wilkerson.  

“Rozhodli sme sa urobiť krok späť a dúfať v dialóg so všetkými relevantnými stranami. Vedenie arcidiecézy namiesto toho požiadalo všetkých, aby sa zapojili do modlitby.” 

Modlitebné zhromaždenie, ktoré organizuje skupina Katolíci pre katolíkov so sídlom v Arizone a na ktoré sa odvoláva Wilkersonov’úrad, je naplánované na15:00 hod. Pacifického času v piatok 16. júna  na tohtoročný sviatok Najsvätejšieho Srdca Ježišovho  na parkovisku č. 13 pred štadiónom Dodgers. 

LifeSiteNews je spoluorganizátorom podujatia spolu s organizáciami Catholic Vote, America Needs Fatima a Virgin Most Powerful Internet Radio. Spoluzakladateľ LifeSite John-Henry Westen je na zhromaždení vystúpi a k účastníkom sa prihovorí, ako budebyť-talyrský, texaský biskup Joseph Strickland. 

Wilkerson je interim vikár pre oblasť San Fernando losangeleskej arcidiecézy, ktorú vedie arcibiskup Jose Gomez, bývalý predseda Konferencie katolíckych biskupov Spojených štátov. Arcidiecéza už predtým vydala vyhlásenie, v ktorom odsúdila hru Pride Night 16. júna. 

“Pripravované podujatie Dodgers na počesť skupiny, ktorá zosmiešňuje rehoľníčky, a čo je ešte horšie, znesväcuje kríž, znesväcuje Eucharistiu a narúša svätú omšu, vyvolalo v našej katolíckej komunite, ako aj medzi našimi spolubratmi kresťanmi a ľuďmi dobrej vôle, sklamanie, zdesenie a bolesť,” znelo ich verejné vyhlásenie. 

Arcidiecéza svojím rozhodnutím hľadať “dialóg” pravdepodobne rozladí tých, ktorí požadovali od Dodgers zrušenie pozvania, najmä preto, že franšíza už oznámila prezidentovi katolíckeho hlasu Brianovi Burchovi, že nemajú záujem ďalej o tejto záležitosti diskutovať. 

“Toto je vojna plus-mínus,” povedal nedávno pre Westen John Yep, ktorý pracuje pre Catholics for Catholics. Katolíci “musia byť pripravení zatlačiť, ”zvolal.  

“Ak ste katolík alebo kresťan a beriete svoju vieru vážne, nemôžete dovoliť, aby došlo k takejto urážke Najsvätejšieho Srdca Ježišovho,”uvádza sa v tlačovej správe Yep’k podujatiu . 

LifeSite sa telefonicky obrátil na Wilkersonovu’kanceláriu so žiadosťou o komentár, ale nedostal odpoveď. 

Ak sa chcete dozvedieť viac o modlitebnom zhromaždení na štadióne Dodgers 16. júla, kliknite na tu. 

Kontaktné údaje pre zdvorilú komunikáciu:  

Poslúžilý biskup Gerald Wilkerson
15101 San Fernando Mission Boulevard
Mission Hills, CA, 91345
(818) 361-6009 

Arcidiecéza Los Angeles
3424 Wilshire Blvd.
Los Angeles, CA 90010-2241
(213) 637-7000 

Online kontaktný formulár