Oklahoma-softball-810x500.png

SLEDUJTE: Softbaloví šampióni NCAA svedčia, že Kristus je ich najväčším zdrojom "radosti

50
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Mocné trio zo ženskej softbalovej série majstrovstiev sveta NCAA vo štvrtok jednomyseľne vypovedalo, že zdrojom ich skutočnej radosti je Kristus, nie víťazstvo v zápasoch.

Kým University of Oklahoma Sooners práve vyhrali titul v rámci Women’College World Series 2023 a vytvorili rekord v najdlhšej víťaznej sérii 53 zápasov, tri z najlepších hráčok tímu zdôraznili, že ich jediným stabilným zdrojom “radosti” je Ježiš Kristus.

Jediný spôsob, ako môžete mať radosť, ktorá“nevyprchá, je od Pána. Akýkoľvek iný typ radosti je vlastne šťastie, ktoré pochádza z okolností a výsledkov,” krátko po sebe Grace Lyonsová povedala počas pozápasovej tlačovej konferencie, keď sa jej a jej spoluhráčov pýtali, ako si “udržia radosť tak dlho” uprostred možnosti úzkosti.

“To’je naozaj jediná odpoveď na túto otázku. Softbal vám to’nijako inak neprinesie, pretože koľko neúspechov v ňom je a aká veľká horská dráha táto hra môže byť,” dodala.

Spoluhráčka Jayda Colemanová, outfielderka Sooners, súhlasila “na 1000 percent” a podelila sa o to, ako počas prvého ročníka nezažila’trvalú radosť ani po víťazstve v College World Series, pretože ešte’nenašla Krista.

“Bola som taká šťastná, že sme vyhrali … ale necítila som’radosť. Nevedela som, čo mám robiť na druhý deň, nevedela som, čo mám robiť nasledujúci týždeň, a necítila som sa naplnená. Musel som nájsť Krista,”povedal Coleman.

“Myslím, že práve to robí náš tím takým silným. Nebojíme sa prehrať, pretože ak prehráme, nie je to’koniec sveta. Áno, samozrejme sme sa nadreli, aby sme tu boli, a chceme vyhrávať, ale náš život je v Kristovi a to je všetko, na čom záleží,” pokračovala.

Tretia pivotka Alyssa Britová ďalej opísala, že Kristus je pre tím’vodcovskou hviezdou a zdrojom ich motivácie, čo vystihuje motto tímu: “oči hore.”

“Vidíte nás … smerovať hore, ale my’v skutočnosti upierame oči na Krista,” povedala Britová.

Myslím si, že práve preto sme’takí stabilní v tom, čo robíme, v našej vzájomnej láske a láske k hre, pretože vieme, že táto hra nám dáva príležitosť osláviť Boha,” pokračovala.

Podľa Brito, keď tím zdieľal tento cieľ, zmenilo ho to k lepšiemu.

“Viem, že som“v sebe videla taký veľký rast, keď som sa obrátila k Ježišovi,” povedala Brito a dodala, že On zmenil jej “pohľad na život, nielen na softbal,” tým, že jej dal väčší životný cieľ: “žiť, aby sme boli príkladom Kráľovstva.” 

“A myslím si, že to prináša toľko slobody,” povedala Brito a zopakovala slová svojich spoluhráčov, ktorí sa podelili o to, že hrať “pre niečo väčšie” jej prináša “toľko radosti,” pretože či už vyhrajú alebo prehrajú, “majú oveľa viac.”

“Máme večnú radosť s naším Otcom a ja”som z toho taká nadšená,” uzavrela.

Hráči” odvážne svedectvo o Kristovi žiari obzvlášť jasne uprostred nedávnej spokojnosti bejzbalistov Los Angeles Dodgers, keďže ich vedenie plánuje uctiť protikresťanské, protikatolícke záujmy, pričom všetci hráči mlčia okrem dvoch.