GettyImages-1356641236-810x500.jpg

Africkí lídri naliehajú na Kongres USA, aby nefinancoval potraty z programov HIV/AIDS

17
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Koalícia afrických lídrov požiadala americký Kongres, aby z programov boja proti HIV/AIDS odstránil financovanie potratov. 

Predseda ghanského parlamentu poslal 6. júna list republikánskym a demokratickým členom Snemovne reprezentantov aj Senátu. List podpísalo 129 lídrov, ktorí zastupujú 15 afrických krajín a žiadajú, aby prezident’núdzový plán na pomoc pri AIDS (PEPFAR) “rešpektoval naše presvedčenie” o posvätnosti života v maternici a upustil od financovania potratov. 

“Keďže sa teraz snažíte opätovne schváliť financovanie PEPFAR, chceme vyjadriť naše obavy a podozrenie, že toto financovanie podporuje tzv. princípy a postupy plánovania rodiny a reprodukčného zdravia vrátane potratov, ktoré porušujú naše základné presvedčenie týkajúce sa života, rodiny a náboženstva,” dopis uvádza: “Žiadame, aby PEPFAR zostal verný svojmu pôvodnému poslaniu a rešpektoval naše normy, tradície a hodnoty.” 

Lídri ďalej špecifikovali svoje želanie zabezpečiť, aby USA vláda “neprekročí hranice presadzovania rozdeľujúcich myšlienok a postupov, ktoré nie sú v súlade s myšlienkami a postupmi Afriky.”  

“Ďakujeme americkému ľudu za jeho mimoriadnu štedrosť a solidaritu s nami a žiadame, aby naše hlasy boli vypočuté a uznané a aby naše presvedčenie bolo chránené pri budúcom programovaní PEPFAR,” v závere listu. 

PEPFAR bol pôvodne schválený vládou USA v roku 2003, keď podporoval “abstinenciu, vernosť a používanie kondómov na prevenciu šírenia HIV/AIDS” a “dekriminalizáciu prostitúcie,” ako poznamenalaorganizácia Centrum pre rodinu a ľudské práva (C-Fam). Je to “najväčší globálny zdravotnícky program v rozpočte zahraničnej pomoci USA,” dostáva 5 miliárd dolárov ročne. 

“Jedným z programov PEPFAR, ktorý čoraz viac integruje problematiku interrupcií s programami HIV/AIDS, je verejno-súkromná iniciatíva zameraná na dospievajúce dievčatá s názvom DREAMS (Determined, Resilient, Empowered, AIDS-free, Mentored, and Safe),” upozornilo C-Fam. “Od roku 2014 smerovalo na programy DREAMS v 16 afrických krajinách viac ako 1 miliarda dolárov.” 

Tzv. služby “sexuálneho a reprodukčného zdravia” boli poskytnuté 12 - 14-ročným dievčatám v Malawi, čo je súhrnný termín, ktorý Bidenova administratíva neustále používa na označenie interrupcií. Podľa vládnej stránky webovej stránky DREAMS sa snaží “posilniť postavenie dospievajúcich dievčat a mladých žien a znížiť riziko HIV prostredníctvom starostlivosti o reprodukčné zdravie priateľskej k mládeži.” 

Ďalej sa program zaväzuje poskytovať “lepší prístup k sexuálnej a reprodukčnej zdravotnej starostlivosti zohľadňujúcej potreby mládeže vrátane spravodlivého prístupu k antikoncepcii.” 

Bidenova administratíva opakovane presadzovala svoj potratový program v krajinách, ktoré bránia nenarodené deti. Vo februári LifeSiteNews informoval, že vláda USA vyvíjala nátlak na malú krajinu Benin, aby sa vzdala svojich pro-life hodnôt a zrušila svoju podporu Ženevského konsenzu, ktorý deklaruje, že neexistuje medzinárodné “právo” na potrat. 

Afričania majú vyjadrilipodobné pocity na adresu kanadského premiéra Justina Trudeaua a snahy jeho krajiny’vnútiť potraty do ich kultúry. 

Kým západný svet naďalej ustupuje radikálnym programom presadzujúcim potraty a LGBT ideológiu, africké krajiny si pevne stoja za svojím náboženským a kultúrnym presvedčením o dôstojnosti ľudského života. Ugandský parlament dôsledne odmietol západné potratové agendy a zostal závislý na svojom nedávno prijatom zákone proti sodomii, ktorý kriminalizuje homosexualitu. Okrem toho jeden pro-life lekár v Keni predtým odhalil medzinárodné vládne organizácie za úmyselnú a skrytú sterilizáciu mladých žien v jeho krajine. 

RELATED 

22 krajín sa zjednotilo, aby zastavilo Bidenovu administratívu v zavádzaní pro-LGBT sexuálnej výchovy pre deti 

Ugandský prezident vyzýva africké krajiny, aby ‘zachránili svet’ pred LGBT agendou