Screenshot-2023-06-12-15.53.06-810x500.png

Pro-LGBT Toronto Blue Jays vyradili nadhadzovača, ktorý podporil bojkot Targetu a Bud Light

19
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Ospravedlnenie komunite “pride” nestačilo na záchranu Anthonyho Bassa’ v Toronte Blue Jays.

K k radosti liberálnych komentátorov, bol 12-ročný veterán v nadhadzovaní minulý piatok prepustený napriek tomu, že vyjadril odpustenie a dokonca vymazal video, ktoré opätovne zdieľal na Instagrame a v ktorom podporoval bojkot Bud Light a Target. 

Príspevok (ktorý si môžete pozrieť tu) označil tieto dve pro-LGBT spoločnosti za “zlé” a “démonické” pre propagáciu genderovej ideológie.

Rozhodnutie Blue Jays’ prepustiť Bassa prichádza v čase, keď odpúšťa wokeizmus v profesionálnom bejzbale začína naberať na sile 

V posledných týždňoch sa klub Los Angeles Dodgers dostal pod silný tlak  dokonca aj zo strany svojich vlastných hráči — za to, že v piatok 16. júna pozvali na svoj “Pride Night” zápas protikatolícke sestry večného odpustku. 

Päťdesiatpäťročný Bass pred dvoma týždňami usporiadal tlačovú konferenciu, na ktorej žiadal o odpustenie za svoje činy. 

“Uznávam, že včera som uverejnil príspevok, ktorý bol zraňujúci pre komunitu hrdosti,” povedal vtedy. “A je mi to’naozaj ľúto.” 

Pred prepustením 6’2’’pravý krídelník uviedol, že sa necíti byť nenávistný a že stojí za svojím “osobným presvedčením.”  

Súčasne priznal, že sa chce “lepšie vzdelávať, aby mohol robiť lepšie rozhodnutia do budúcnosti.” 

“Chcem len, aby [fanúšikovia] vedeli, že na sebe tvrdo pracujem.” 

“Ballpark je pre každého,” povedal. 

Bassa počas jeho posledných dvoch vystúpení s tímom vypískali. Sociálni konzervatívci ho kritizovali aj na internete za to, že “podľahol” tlaku buditeľov. 

Generálny manažér Blue Jays Ross Atkins vysvetlil, že ho “osobne ranilo” Bassovo” rozhodnutie zdieľať video. Novinárom povedal, že Bassa prepustili z “nespočetných” dôvodov.  

“Výkonnosť bola veľkým aspektom tohto rozhodnutia. Rozptýlenie bolo jeho malou súčasťou a niečím, čo sme museli zohľadniť,” povedal. 

Bass’mal v tejto sezóne ERA 4,95 počas 22 zápasov. Rodák z Michiganu hral za rôzne tímy Major League Baseball (MLB) vrátane Chicago Cubs, Seattle Mariners a Texas Rangers. V rámci zjavného prevýchovného procesu sa stretol s výkonným riaditeľom Pride Toronto’Sherwinom Modestom, aby si udržal prácu.

”Nepredpokladám, že by sa táto chyba [z jeho strany] opakovala,” Modeste pred Bassovým’ prepustením povedal. 

Aby toho nebolo málo, Bassa vyhodili len niekoľko hodín pred tým, ako mal v piatok 9. júna slávnostne chytiť prvý nadhod queer aktivistky LeZlie Lee Kam z oblasti Toronta. Tím začínal svoju sériu “Pride Weekend” proti Minnesote Twins.

Blue Jays sú jedným z najotvorenejších pro-LGBT klubov v celom basebale. V ten istý deň, keď bol Bass prepustený, tím oznámil dar vo výške 45 000 dolárov viacerým LGBT organizáciám. Taktiež pochválili bývalého homosexuálneho hráča a nedávno povolali do svojho prvoligového tímu “nebinárneho” chytača. 

Redaktor National Review Rich Lowry uverejnil článok s titulkom, v ktorom nazval Bassa MLB’prvým “mučeníkom” k “ortodoxii LGBTQ2S+.”