Screen-Shot-2023-06-12-at-4.30.57-PM-810x500.jpg

Katolícky otec piatich detí prišiel o dve tretiny poľnohospodárskej firmy po tom, čo na Instagrame kritizoval "mesiac hrdosti

89
Kultúra smrti

BUSH, LOUISIANA (LifeSiteNews) — Katolícky otec piatich detí, ktorý vedie malú farmu v Louisiane, stratil niektorých zo svojich najväčších zákazníkov po tom, čo v príspevku na sociálnych sieťach obhajoval tradičné katolícke hodnoty a kritizoval “mesiac hrdosti”. 

3. júna Ross McKnight, majiteľ Backwater Foie Gras, napísal na Instagram: “Tlak na to, aby každá mainstreamová hodnota a sviatok boli nejakým spôsobom zastúpené v našej Louisiane, by nemal dávať žiadnemu Louisiančanovi alebo Louisiančanke žiadny zmysel, pokiaľ ho nerozpozná ako útočnú akciu dopredu stále sa blížiaceho nepriateľa, ktorý sa už celé generácie snaží zničiť našu jedinečnú kultúru, ktorá je tak úzko spätá s našou katolíckou identitou.” 

McKnight označil “mesiac hrdosti” za “pokus o prevrat mesiaca júna” a navrhol “niekoľko protilátok proti falošnej hrdosti.” 

Tieto protilátky zahŕňali intronizáciu Najsvätejšieho Srdca Ježišovho vo svojom dome, nosenie “Najsvätejšieho Srdca ako odznaku, kamkoľvek idete,” a modlitbu “ruženca za obrátenie duší.” 

Krátko po príspevku na Instagrame prišli McKnightsovci o niektorých zo svojich najväčších zákazníkov, čo predstavovalo dve tretiny ich reštauračného biznisu. 

“Nedávno sme dostali dve esemesky od dvoch majiteľov reštaurácií, ktorí sa na základe nášho posledného príspevku na Instagrame rozhodli, že už’majú dosť nášho katolicizmu a zrušili svoje veľké, opakujúce sa objednávky,” McKnight napísal v nasledujúcom príspevku na Instagrame. 

“Hoci sme’nikdy nevyžadovali, aby naši zákazníci pred tým, ako ich obslúžime, prešli lakmusovým papierikom, zdá sa, že naše hodnoty, ktoré vychádzajú zo života prežitého ako louisianskí katolíci, niektorí považujú za neprijateľné,” pokračoval. 

McKnight nevyjadril ľútosť nad svojím príspevkom, on ani jeho rodina si nezúfali nad finančnými stratami, ktoré utrpeli. Naopak, v pravom katolíckom štýle sa McKnight uprostred svojho utrpenia radoval. 

“Považujeme si za česť, že sme veľa stratili,” napísal “Je to česť, že sa prostredníctvom utrpenia našej rodiny môžeme podieľať na triumfe Najsvätejšieho Srdca Ježišovho a Nepoškvrneného Srdca Panny Márie.” 

“Už sme videli, ako cez to všetko pôsobí Božia Prozreteľnosť, a už sme videli, že podnik, ktorý sme stratili odmietnutím pýchy, sa začína obnovovať – v nemalej miere vďaka spolukatolíkom, ktorí nám podali ruku, aby nás podporili a podieľali sa na veľkom víťazstve, ktorým je trpieť pre Krista Kráľa a s ním.” 

Harrison Weinhold, priateľ a podporovateľ McKnightsovcov, povedal The Federalist, že rodina prišla kvôli zrušeným objednávkam o 6 000 až 10 000 dolárov mesačného príjmu. Keďže rodina prevádzkuje len “malú remeselnú prevádzku,” podľa McKnighta by táto suma mohla potenciálne ohroziť živobytie rodiny. 

Weinhold napísal v Vlákno na Twitteri, že majitelia reštaurácií, ktorí zrušili objednávky, “nie sú z Louisiany” a “sú presne tí presídlenci, ktorí ničia kultúru kedysi veľkej komunity, a sú typom cnostných ľavičiarov, ktorí s radosťou prenasledujú a ničia životy domorodého syna a jeho rodiny v mene oslavy hrdosti.” 

McKnight napriek tomu, že veľa stratil a obával sa o živobytie svojej rodiny’preukázal statočnosť a zostal oddaný svojmu presvedčeniu.  

“Ak nebudeme stáť tu, na poslednom útoku rodiny, tak’za nami už nezostane žiadna pôda,” povedal pre The Federalist. 

“Takže tu musíme stáť, pretože za tým’už nič nie je. Nie je’nič. Viete, keď sa táto bitka skončí a my ju prehráme, ak je to tak, že ju prehráme, potom za tým’nič iné nie je. Takže musíme bojovať.” McKnight upozornil v rozhovore pre Fox News.  

Aby ste podporili rodinu McKnightovcov, môžete si kúpiť ich výrobky z ich farmy Backwater Foie Gras alebo prispieť na ich GiveSendGo. 

LifeSiteNews oslovil Rossa McKnighta so žiadosťou o komentár a po jeho odpovedi bude tento článok aktualizovať.