merrick-garland-1-810x500.jpg

Ako sa Národná archívna správa vyzbrojila proti Trumpovi

16
Kultúra smrti

(Konzervatívny stromček) — V dobrom segmente enkapsulácie Newsmax moderátor Greg Kelly skvelo načrtáva, ako Národná správa archívov a záznamov (NARA) vytvorila dvojitý meter špeciálne na prezidenta Donalda Trumpa po jeho odchode z funkcie.

Čítajte: Donald Trump obvinený z federálnych obvinení Bidenovým ministerstvom spravodlivosti

Kelly vyzdvihuje poznámky bývalého Trumpovho právnika Timothyho Parlatoreho, ktorý bol zodpovedný za snahu o zmierenie problémov, ktoré NARA vytvorila. Nižšie som’pridal aj ďalšie súvislosti s videozáznamami od Parlatoreho.

Dalšie informácie od Parlatoreho sú nižšie.

Ak ste hlboko v burine politického výskumu o zbrojení vlády, je tu list právnikov zastupujúcich Trumpa predsedovi výboru Snemovne reprezentantov pre spravodajské služby, ktorý je veľmi zaujímavý.

PREČÍTAJTE SI: DeSantis reaguje na Trumpovu obžalobu zo strany Biden DOJ: ‘Weaponization’ of gov’t represents ‘mortal threat’

Podľa list je napísaný predsedovi HPSCI Mikeovi Turnerovi a v kópii ďalším siedmim členom gangu ôsmich v Senáte a Snemovni reprezentantov. V liste sa uvádzajú podrobnosti o dokumentoch, ktoré sa stali spornou záležitosťou medzi oddelením ministerstva spravodlivosti a národnej bezpečnosti (“NSD,” dôležité rozlíšenie), konkrétne úradníkom ministerstva spravodlivosti a NSD menom Jay Bratt, a Trumpovým právnym zástupcom Evanom Corcoranom.

List je fascinujúci, pretože načrtáva, ako bol proces presunu dokumentov z Bieleho domu politicky motivovaným Národným archívom a správou záznamov (“NARA”) ozbrojený, a list tiež dáva plnohodnotný kontext typom “utajovaných materiálov”, ktoré boli médiami šialene preceňované.

Ako sa píše na tretej strane dokumentu:

Tim Parlatore a Jim Trusty, dvaja z nižšie podpísaných poradcov prezidenta Trumpa, začiatkom tohto roka preskúmali všetkých 15 škatúľ v NARA a na základe tohto preskúmania je nám jasné, čo sa stalo. Škatule obsahujú najrôznejšie dokumenty z Bieleho domu, sú voľne zoskupené podľa dátumu a obsahujú noviny, časopisy, poznámky, listy a denné rozvrhy. Po preskúmaní materiálov NARA vložila náhradné stránky na miesta, kde odstránila dokumenty s označením stupňa utajenia. To umožnilo pánom Parlatoreovi a Trustyovi zistiť, o aké dokumenty ide, ako aj to, aké ďalšie materiály v škatuliach sa nachádzali v blízkosti označených dokumentov, keď ich zamestnanci Bieleho domu balili. Prevažná väčšina označovacích vložiek sa týka brífingov k telefonickým rozhovorom so zahraničnými lídrami, ktoré sa nachádzali v blízkosti rozpisu týchto rozhovorov.

Dodatočne si túto časť… napriek štandardnému procesu, ktorý bol zavedený počas predchádzajúcich štyroch administratív, sa NARA odmietla podieľať na zhromažďovaní akýchkoľvek dokumentov z Bieleho domu počas prechodnej fázy po voľbách v novembri 2020.

NARA odmietla asistovať pri zhromažďovaní Trumpových záznamov na účely ich držania a preskúmania v národnom archíve a potom NARA spustila sled udalostí, ktoré viedli k tomu, že ministerstvo spravodlivosti použilo odkaz NARA, aby zbrojilo na proces, do ktorého sa odmietlo zapojiť. NARA odmietla vykonať svoju špecializovanú byrokratickú prácu a potom NARA použila to, čo definovala ako neúplnú prácu, ako dôvod na postúpenie výsledku ministerstvu spravodlivosti.   Podrobnosti sú celkom zaujímavé.

V liste sa podrobne opisuje, ako ministerstvo spravodlivosti a NSD potom zbraňovali proces, bojovali s vyšetrujúcimi a dozorujúcimi agentmi FBI, ktorí tvrdili, že Trump nerobí nič zlé, a potom to vyvrcholilo zdokumentovanou lžou floridskému sudcovi, aby získali politicky motivovaný príkaz na prehliadku.

Ministerstvo spravodlivosti nezverejní dokumenty, ktorými presvedčilo sudcu, aby získal príkaz. Okrem toho ministerstvo spravodlivosti nezverejní ani zoznam dokumentov, dokonca ani opis dokumentov, o ktorých neskôr tvrdilo, že sú tajné. K dnešnému dňu sa Trumpov obhajobný tím dozvedá, že Trump držal utajované dokumenty, avšak ministerstvo spravodlivosti právnikom, ktorí zastupujú Trumpa, nepopíše, čo sú tieto utajované dokumenty.

Dôrazne vyzývam všetkých, ktorí majú záujem, aby si prečítali 10-stranový list.  Je to kľúčová časť skladačky, ktorá sa vysvetľuje a načrtáva.

Ak rovnako ako ja vnímate prvky korupcie vo Washingtone cez prizmu dvojstrannej účasti a zámerne slepej svojvôle; a ak prekrývate celú mechaniku toho, čo môžeme zdokumentovať ako nespochybniteľnú pravdu o rozsahu a dosahu zúčastnených podnikov, ktoré pôsobia v tomto skorumpovanom vládnom systéme; a ak akceptujete, že nadnárodné korporácie, megafinančné konglomeráty a mocné záujmy ovládajúce peniaze sú skutočnými sídlami moci za D. Trumpom.C. Potemkinovu dedinu; potom dokážete plne pochopiť, ako táto špecifická časť systému vyzbrojeného vládou proti Donaldovi Trumpovi zapadá do celkového obrazu.

Hĺbka korupcie v D. C. je ohromujúca; rovnako však aj intenzita slnečného svetla, ktoré je tak ľahké na ňu vrhnúť pomocou jednoduchých právd.

Toto nie je 800-kilogramová gorila sediaca v rohu miestnosti, ktorú všetci predstierajú, že nevidia.

Tento rozsah korupcie pripomína skôr 30 000-kilogramovú modrú veľrybu, ktorá leží na dome, plutvou a plutvami udiera o zem a drví susedov’ ružové kríky, zatiaľ čo chvost blokuje ulice a zápach toho všetkého preniká vzduchom na tucet kilometrov…. Napriek tomu majitelia domu stále všetkých pozývajú na kokteilové večierky a hostia sa tvária, že si nič nevšimli.

Škála predstierania a ich presvedčenie, že to nevidíme, je jednoducho taká čudná.

Pretlačené so súhlasom Konzervatívneho stromu.