Capture-2-810x500.png

Sestra Wilhelmina je znamením nádeje v čase, keď je kresťanstvo hanebne zosmiešňované

329
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Nedávno mi volali z pohrebného ústavu po smrti mladého muža, ktorý sa vo veku 33 rokov predávkoval drogami. Bola to jedna z tých skúseností, v ktoré kňazi možno ani nedúfajú, ale ktoré sa môžu ukázať ako náhodné príležitosti (dokonca ako náznaky pôsobenia Ducha Svätého).

Pri pohrebe bolo prítomných viacero zosnulých’priateľov a hneď mi bolo jasné, že niektorí z nich boli rovnako zapletení do drog ako on.

Ak by sa niekedy vyskytlo niečo, čo by sa dalo nazvať “poučným momentom,” tak to bol práve tento. Strávil som asi 20 minút poukazovaním na nejasné vyhliadky, ktoré týmto mladým ľuďom hrozia, ak budú pokračovať na tejto ceste požitkárstva.

Zmenil som nejaký názor?

Rád by som si myslel, že im táto skúsenosť prospeje. Ale ak mám byť realista, drogová kultúra je v našom národe taká rozšírená, že si nie som istý, či všetci pochopili zmysel toho, čo som hovoril, alebo toho, čo mohli vidieť na vlastné oči, keď pred nimi ležala mŕtvola ich priateľa.

Smutné je, že niektorí pravdepodobne zomrú rovnako ako on.

Našou spoločnosťou je spoločnosť, v ktorej sa drogové príslušenstvo dá teraz získať z automatov. Skúša sa to v New Yorku a dá sa očakávať, že sa to rozšíri po celej krajine.

Odôvodnenie takéhoto pohodlia je: “No, aspoň sú výrobky nové a sterilné. Užívatelia ich nebudú musieť’kradnúť alebo si ich podávať z ruky do ruky.” Nevadí, že to podporuje ešte väčšie užívanie drog, a teda aj väčšiu závislosť a viac úmrtí.

Tieto dni sú v našom národe temné a drogový mor je len jedným z dôsledkov zlých síl, ktoré túto temnotu vyvolali.

V tomto čase, keď zomrel ten mladý užívateľ drog, boli správy plné kontroverzií o predzápasovej šou, ktorú naplánovali Los Angeles Dodgers na počesť “mesiaca hrdosti.” zvlášť hosťujúcimi účinkujúcimi majú byť členovia homosexuálnej pouličnej divadelnej skupiny Sestry večného odriekania.

Tieto imitácie “mníšok” sú homosexuálni muži, ktorí sa obliekajú do tradičných náboženských habitov, pričom tváre majú nalíčené ako klauni, harlekýnky alebo prostitútky. Na svojich výstavách zbierajú peniaze na prevenciu AIDS a rôzne iné LGBT účely a zároveň propagujú takzvaný “bezpečný sex.

Iróniou je, že obsahujú aj posolstvá proti užívaniu drog.

No, nehovorím tu o malej skupine miestnych exhibicionistov. Sestry ustavičnej odpustovej služby existujú od konca 70. rokov minulého storočia. Dnes prevádzkujú medzinárodnú sieť, ktorá zahŕňa pobočky po celých USA, Kanade a Európe, ako aj v Južnej Amerike a Austrálii.

Čítajte: John-Henry Westen vystúpi na zhromaždení protestujúcom proti Dodgers’ propagácii protikatolíckych drag ‘mníšok’

Čo’je podstatou ich vystúpení? Zosmiešňovanie kresťanskej sexuálnej morálky, urážanie Katolíckej cirkvi a rúhanie sa Kristovi a svätej omši.

Hlavným bodom ich vystúpenia je tanec pri tyči s použitím kríža. Svoje ohavné extravagancie uzatvárajú paródiou na Ježišove’ slová:  “Choď a hreš ešte viac.

Toto je skutočne hriech v celej svojej ohavnosti. Je smutné, že práve Dodgers, jedna z našich najväčších športových inštitúcií – v mnohých ohľadoch “americký’tím,” stelesnenie “materstva, baseballu a jablkového koláča” – prezentuje a pravdepodobne aj podporuje takéto bizarné predstavenie hanebného, zhýralého, zvráteného, podľudského správania.

(To, že Dodgers vznikli v Brooklyne, je pre mňa, chlapca z rodného mesta, ktorý’sleduje tento tím od detských čias, zvláštnou bolesťou srdca.)

Knieža temnoty má svoju hodinu. Vysmieva sa našej viere, pretože vie, že je to’pravá viera. Chápe silu tejto viery a silu omše. Inak by’nestrácal čas.

Tragické je, že sme’dospeli do stavu takého morálneho zmätku, že spoločnosť často spolupracuje na jeho snahách. Svedčia o tom’také incidenty, ako nedávne zatknutie protestujúceho za citovanie Písma na druhej strane ulice pred takzvaným “Pride” podujatím v meste Reading v Pensylvánii. Obvinenia boli nakoniec stiahnuté, keď sa ukázalo, že chlapík neurobil nič iné, len hovoril (v súlade so svojím ústavným právom).

Ale byť zatknutý – a v putách – za písmo?

Otec lži sa nám smeje.

ČÍTAJTE: Obvinenia padli po tom, čo polícia zatkla kresťana, ktorý citoval Bibliu oproti LGBT ‘Pride March’

Satan’túži zničiť duše a odviesť ich od Boha. Chce umlčať Božie’slovo. Chce, aby sme sa správali ako menejcenné ľudské bytosti. A dva z jeho obľúbených prístupov, ako to dosiahnuť, sú rúhavý výsmech a drogy.

Však môžeme objaviť niekoľko malých svetlých bodov uprostred morálnej temnoty našej doby.

V posledných týždňoch bolo telo sr. Wilhelminy Lancasterovej, zakladateľky benediktínskych sestier Márie, Kráľovnej apoštolov, exhumovali, aby ho mohli premiestniť do novej kaplnky v materskom dome rádu v Gower v štáte Missouri neďaleko Kansas City.

Sestry si všimli, že jednoduchá drevená rakva je popraskaná, nahliadli dovnútra a zistili, že s. Wilhelmina je v pozoruhodne dobrom stave. V skutočnosti vyzerala presne tak isto, ako keď ju pred štyrmi rokmi pochovali. Jej telo, ktoré nebolo balzamované, sa zdá byť neporušené.

Biskup James V. Johnston, Jr. z diecézy Kansas City vydal vyhlásenie, v ktorom naznačil, že proces vyhlásenia tejto afroamerickej mníšky za svätú sa môže čoskoro začať.

Sestra Wilhelmina vyrastala v segregovanom Missouri a zažila stretnutie s Ježišom, ktoré bolo silnejšie ako akákoľvek droga. Pán jej povedal, že chce, aby zostala v jeho blízkosti. A ona mu vyhovela.

V dospelosti si pre vysoko tradičný rád, ktorý založila, vytvorila osobitnú charizmu: modliť sa ruženec a modliť sa za kňazov.

Toto je svätosť. Sr. Wilhelmina bola skutočnou mníškou, nie nejakou rúhavou homosexuálnou fantáziou.

Boh je stále so svojím ľudom.

Táto esej vychádza z homílie, ktorú predniesol páter Orsi. Môžete si ju pozrieť online zde.

Kňaz diecézy Camden v New Jersey páter Michael P. Orsi v súčasnosti pôsobí ako farský vikár vo farnosti svätej Agnes v meste Naples na Floride. Je moderátorom “Action for Life TV,” týždenného seriálu káblovej televízie venovaného otázkam ochrany života a jeho texty sa objavujú v mnohých publikáciách a internetových časopisoch. Epizódy jeho televíznej relácie si môžete pozrieť online zde.