Trump-810x500.jpg

BREAKING: Donald Trump sa priznáva k 37 obvineniam vzneseným Bidenovou ministerstvom spravodlivosti

106
Kultúra smrti

MIAMI, Florida (LifeSiteNews) — Bývalý americký prezident Donald Trump sa v&nbsputtorok priznal k“nevine” v prípade viac ako troch desiatok federálnych obvinení vznesených voči nemu v&nbspprípade zaobchádzania s&nbsptajnými dokumentmi po jeho odchode z&nbspBieleho domu. Trump je prvým bývalým americkým prezidentom v histórii USA, ktorý čelí federálnym obvineniam zo strany ministerstva spravodlivosti.

Po tom, ako Trump v pondelok večer priletel do Miami, sa v utorok prihlásil na úradoch spolu so svojím asistentom Waltom Nautom, ktorý tiež čelí obvineniam vo federálnej obžalobe. Trumpa formálne zatkli, uviedli do väzby a údajne mu odobrali odtlačky prstov, aj keď’sa uvádza, že sa nebude robiť žiadna fotografia.

Trumpovi priaznivci a odporcovia lemovali ulice pred budovou federálneho súdu v Miami, kde Trumpa obvinili. Polícia predtým počas dňa dočasne vyčistila časť oblasti po bombovom poplachu, ktorý sa ukázal ako falošný poplach.

Ako už LifeSiteNews informoval, Bidenova administratíva’DOJ podnikla bezprecedentný krok obvinil vo štvrtok bývalého prezidenta a Bidenovho’najvýznamnejšieho politického rivala z 37 federálnych obvinení v súvislosti s jeho manipuláciou s tajnými dokumentmi. Agenti FBI predtým vlani v lete vtrhli do Trumpovho’domu Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride, aby získali dokumenty.

V 49-stranovej obžalobe sa uvádza, že Trump si bez povolenia vzal domov škatule s tajnými materiálmi vrátane dokumentov týkajúcich sa amerických jadrových programov a vojenských zraniteľností. Obžaloba tiež Trumpa obviňuje z toho, že na požiadanie neodovzdal všetky dokumenty Národnému archívu a spolčil sa s cieľom zabrániť federálnym orgánom činným v trestnom konaní v ich získaní.

Tridsaťjeden z 37 obvinení sa týka úmyselného zadržiavania informácií o národnej obrane, zatiaľ čo zvyšných šesť zahŕňa nepravdivé vyhlásenia, korupčné zatajovanie dokumentov alebo záznamov a sprisahanie s cieľom brániť spravodlivosti, The Daily Wire reported. 

Trump vytrvalo tvrdí, že predmetné dokumenty už odtajnil. V obžalobe sa však uvádza, že Trump bol zachytený na zvukovej nahrávke, na ktorej priznáva, že vlastní dokumenty utajovanej povahy, ktoré neodtajnil, keď bol prezidentom.

“Ako prezident som to mohol odtajniť,

“Trump údajne povedal na stretnutí so spisovateľom, vydavateľom a dvoma svojimi zamestnancami, ktorí nemali bezpečnostnú previerku. “Teraz nemôžem’ale, viete, je to stále tajné.”

Doteraz nie je jasné, aké stratégie použije Trumpov obhajobný tím’v snahe zraziť obvinenia, ktoré by v prípade uznania Trumpovej viny mohli potenciálne vyústiť do desiatok rokov väzenia. 

V piatok Trump oznámil, že dvaja z jeho doterajších právnikov ho nebudú zastupovať, keď sa bude boriť s najnovším obvinením, a že čoskoro bude oznámený ďalší advokát a “ďalší právnici”. 

“Na účely boja proti najväčšiemu honu na čarodejnice všetkých čias, ktorý sa teraz presúva na floridské súdy, ma bude zastupovať Todd Blanche, Esq, a firma, ktorá bude menovaná neskôr,” Trump uviedol na sociálnej sieti Truth. Trump predtým najal Blancheho, aby mu pomohol riešiť jeho predchádzajúce Manhattanského obvinenia z obvinení súvisiacich s údajnými platbami za mlčanie. 

“Chcem sa poďakovať Jimovi Trustymu a Johnovi Rowleymu za ich prácu, ale stáli proti veľmi nečestnej, skorumpovanej, zlej a ‘chorej’ skupine ľudí, akú sme ešte nevideli. V najbližších dňoch oznámime ďalších právnikov,” napísal Trump.

Sudca pridelený k prípadu je Trumpom menovaný U.S. District Judge Aileen Cannon, ktorá vlani vyhovela Trumpovej žiadosti o “osobitného majstra” na preskúmanie razie FBI v Mar-a-Lago. Rozhodnutie Cannonovej’neskôr zrušil odvolací súd.

V reakcii na svoje štvrtkové obvinenie Trump prirovnal svoje zaobchádzanie s tajnými dokumentmi k zaobchádzaniu súčasného prezidenta USA Joea Bidena, u ktorého sa tiež zistilo, že vo svojom dome a osobnej kancelárii prechovával škatule s tajnými materiálmi.

Čítajte: Tretia sada utajovaných dokumentov nájdených u Joea Bidena’doma, prezradil poradca Bieleho domu

“Skorumpovaná Bidenova administratíva informovala mojich právnikov, že som bol obžalovaný, zrejme kvôli podvodu so schránkami, hoci Joe Biden má 1850 schránok na Delawarskej univerzite, ďalšie schránky v Čínskej štvrti v D.C., s ešte väčším počtom Krabíc na Pensylvánskej univerzite a dokumenty rozhádzané po celej podlahe jeho garáže, kde parkuje svoju Corvettu a ktorá je ‘zabezpečená’ len garážovými dverami, ktoré sú tenké ako papier a väčšinu času otvorené,” Trump povedal na svojej sociálnej sieti Truth Social.

“Nikdy som si nemyslel, že by sa niečo také mohlo stať bývalému prezidentovi Spojených štátov, ktorý získal oveľa viac hlasov ako ktorýkoľvek úradujúci prezident v histórii našej krajiny a v súčasnosti s veľkým náskokom vedie v prieskumoch prezidentských volieb v roku 2024 nad všetkými kandidátmi, demokratickými aj republikánskymi. JA SOM NEVINNÝ ČLOVEK!"” povedal povedal.

Najnovšie obvinenia voči Trumpovi nasledujú po jeho obvinenie a obžaloba zo začiatku tohto roka v súvislosti s 34 obvineniami z trestných činov, ktoré voči nemu vzniesol krajne ľavicový okresný prokurátor na Manhattane v súvislosti s údajným falšovaním obchodných záznamov po údajných platbách za mlčanie pre pornografiu “herečke” Stephanie Cliffordovej, známej ako “Stormy Daniels” počas jeho prezidentskej kampane v roku 2016.

Trump priznal “nevinu” vo všetkých 34 prípadoch týchto obvinení.

SÚVISIACE: Trump sa priznal ‘nevinný’ ku všetkým 34 obvineniam z trestných činov, ktoré vzniesol Sorosom podporovaný prokurátor

Očakáva sa, že bývalý republikánsky prezident urobí v utorok večer po vznesení obvinenia v Miami video vyhlásenie.

Väčšina republikánov odsúdila obvinenia proti Trumpovi ako politické zbrojenie federálnej vlády, selektívne stíhanie politických oponentov a útok na demokratický proces v predvolebnom roku.

Podnikateľ a republikánsky prezidentský kandidát Vivek Ramaswamy v pondelok prisľúbil, že v prípade zvolenia do Bieleho domu vo voľbách v roku 2024 Trumpa omilostí, a vyzval všetkých Trumpových’republikánskych vyzývateľov, aby urobili to isté.

“Použitie policajnej sily úradujúcim prezidentom USA proti jeho hlavnému politickému súperovi uprostred prezidentských volieb vytvára v našej krajine nebezpečný precedens,” uviedol Ramaswamy v tlačovom vyhlásení.

“Nikto nie je nad zákonom: prezident USA by nemal mať možnosť”používať federálnu políciu na zatýkanie svojich oponentov,” povedal. “Nikto by nemal byť ani pod zákonom, napriek tomu teraz existujú dve normy spravodlivosti v závislosti od vašich politických názorov.”

“To”je dnes najväčšou hrozbou pre našu ústavnú republiku,” povedal Ramaswamy.

V piatok sa Trumpovi’hlavnému republikánskemu rivalovi, floridskému guvernérovi, prihovoril aj jeho prezidentský kolega Miloš Zeman. Ron DeSantis tiež odpísal Trumpovu obžalobu ako príklad “ozbrojovania federálnych orgánov činných v trestnom konaní,” čo podľa neho “predstavuje smrteľnú hrozbu pre slobodnú spoločnosť.”

Malý počet menej konzervatívnych republikánov, ako napríklad bývalý guvernér Arkansasu Asa Hutchinson, naznačil, že súhlasí s obvineniami vznesenými voči Trumpovi.