Laura_Gies-810x500.jpeg

Záchranárka Červenej ruže sa delí o to, ako ju väzenie neodradilo od poradenstva na chodníku

25
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Počas nedávneho rozhovoru s LifeSiteNews’ Jimom Halom sa pro-life manželka a matka podelila o svoju motiváciu radiť ženám, ktoré uvažujú o interrupcii, po tom, čo si odpykala trest odňatia slobody za obhajobu nenarodených detí.

Laura Gies bola nedávno prepustená z väzenia, kde ponúkla svoj takmer dvojmesačný trest na znak solidarity s deťmi, ktoré sú bezohľadne vraždené v lone svojich matiek’. Jej obeť bola výsledkom akcie Red Rose Rescue, na ktorej sa zúčastnila v apríli 2022 a ktorá jej vyniesla dve obvinenia z neoprávneného vniknutia na pozemok a kladenia odporu pri zatýkaní počas výsluchu v marci 2023.

A Red Rose Rescue je forma pro-life aktivizmu, pri ktorej dobrovoľníci vstupujú do čakárne v potratovom zariadení a ponúkajú ženám červené ruže a prostriedky potvrdzujúce život v poslednom pokuse zachrániť ich nenarodené deti pred smrťou. Po týchto snahách často nasleduje zatknutie a obvinenia, napríklad z neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok, čo sú následky, ktoré pro-liferi ponúkajú v solidarite s utrpením, ktoré znášajú zavraždené deti.

Giesová sa už predtým zúčastnila na záchranných akciách červených ruží a pre LifeSiteNews sa podelila o to, že jej pro-life práca ju neodradí — ani keď ju práve prepustili z väzenia — “pretože v Spojených štátoch amerických stále každý deň rozštvrcujú deti’.”

“Toto miesto za mnou je dnes veľmi rušné,” povedala Giesová počas videohovoru Jimovi Halovi a gestom ukázala na pennsylvánske potratové zariadenie, kde poskytovala poradenstvo na chodníku. “Parkovisko je plné ľudí, ktorí podstupujú potraty. Takže pri akejkoľvek príležitosti, ktorú môžem v rámci svojich bežných povinností matky a manželky využiť, sa snažím byť tu aspoň raz do týždňa a prosiť mamičky, aby si nechali svoje deti a nešli na potrat.”

“A, samozrejme, niekedy sa stane, že si to mamička rozmyslí, takže sa sem oplatí vrátiť.”

Giesová vysvetlila svoj prístup k poradenstvu na chodníku, ktorý spočíva v tom, že sa “pozerá vodičom a cestujúcim priamo do očí, keď”zastavujú”, a ponúka “pro-life literatúru,” vrátane kontaktných informácií na miestne krízové tehotenské centrum. Podelila sa aj o svoje “typické repliky”, ktorými sú frázy ako “Boh má plán pre váš život a potrat ním nie je” Giesová zdôraznila dôležitosť “kázania otcom”, ktorí často čakajú v aute, kým ich manželky alebo priateľky sú vo vnútri zariadenia.

Aj keď zatiaľ plánuje zostať mimo potratových zariadení, aby mohla koncom júna privítať svoje prvé vnúča, Giesová povedala, že záchranné akcie Červenej ruže sú “účinným” postupom, pretože “väčšinou dokážete”zamestnať personál a políciu na tak dlho, že im zabránite v skutočnom vykonávaní potratov počas celého dňa.”

Na otázku, akú radu by dala zástancom života, ktorí sú zastrašení vyhliadkou na poradenstvo na chodníku v takejto pro-potratovej atmosfére, Giesová navrhla, aby “zašli na miestnu potratovú kliniku a našli niekoho, kto’je tam vonku, a jednoducho ho požiadali, aby sa k nemu postavili.”Tiež odporučila stráviť predtým čas na adorácii alebo na každodennej svätej omši, aby “vám dodali odvahu.”

“Keď vidíte ženy, ktoré tam idú, niečo sa vo vás zmení, čo nemôžete nevidieť a chcete sa im pokúsiť pomôcť. A to’je to, čo si myslím, že stačí urobiť a vaše srdce a vaša myseľ sa zmení, myslím, smerom k odvahe, o ktorej ste’nevedeli, že ju máte,” povedala Giesová. “Krok za krokom, a potom skončíte s dieťaťom v ruke o rok neskôr a ste’tak ohromení.”

RELEVANTNÉ:

New York AG podáva súdny príkaz proti pro-life záchrancom červených ruží

Dlhodobý pro-life aktivista prepustený z väzenia po účasti na záchrane červených ruží v Michigane