Jean-Pierre-810x500.jpg

Biely dom označuje obavy o bezpečnosť dievčat pred športovcami za "nebezpečné

27
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C. (LifeSiteNews) — Tlačová tajomníčka Bieleho domu Karine Jean-Pierre v utorok odpovedala na obavy z možného nebezpečenstva, ktoré predstavuje nútenie dievčat súťažiť s chlapcami v školských športoch, pričom tvrdila, že nebezpečná je’kritika transrodových súťažiacich v športe, nie samotná nerovná súťaž.

Jean-Pierre sa takto vyjadril v útorňajšom tlačovom brífingu po tom, čo reportér hovoril o navrhované zmeny v hlave IX, ktoré by znemožnili zákazy pre mužov v ženských športoch. Novinár požiadal Bidenovu administratívu, aby sa k tomuto návrhu vyjadrila v reakcii na obavy rodičov’ a vo svetle nedávneho otvoreného listu podpísaného 72 elitnými športovkyňami, v ktorom sa tvrdí, že “nútiť športovkyne … súťažiť proti biologickým mužom je nielen nespravodlivé, ale aj diskriminačné a nezákonné.” 

“Čo by administratíva povedala rodičom, ktorí majú dcéry, povedzme na strednej škole, ktorí sa napríklad obávajú, že ich dcéra bude musieť súťažiť proti mužovi, osobe narodenej ako muž … vo fyzickej súťaži, a [obávajú sa] o bezpečnosť svojej dcéry ’?” reportérka sa opýtala.

SÚVISIACE: Wyoming zakazuje žiakom s pohlavnou zmenou súťažiť v dievčenských’športoch

“Takže, pozrite, to, na čo narážate, je v podstate tvrdenie, že transrodové deti sú nebezpečné,”odpovedal Jean-Pierre. “Vyznieva to tak, že to’hovoríte. Hovoríte, že ich bezpečnosť je ohrozená.”

“Predkladáte široký príklad alebo vysvetlenie toho, čo by sa potenciálne mohlo stať,”pokračovala. “A to je nebezpečné. To je nebezpečné povedať, že v podstate transrodové deti, o ktorých’hovoríme, sú nebezpečné.”

Jean-Pierre’sa vyjadrila napriek tomu, že vedecký výskum a>potvrdzuje, že muži majú vrodené fyzické schopnosti, ktoré im v športe poskytujú konkurenčnú výhodu oproti ženám — schopnosti, ktoré nie sú’odstránené používaním hormónov pre rôzne pohlavia.

Ako LifeSiteNews informoval, muži a chlapci sa zmocňujú rastúceho počtu príležitostí a víťazstiev ženských športových konkurentiek, keďže verejné školy, vysoké školy a národné ligy ustúpili transgender ideológii.

V reakcii na to sa mnohé štáty vrátane Južnej Dakoty, Indiany, Florida a Wyoming, pristúpili k prijatiu právnych predpisov potvrdzujúcich biologickú realitu v snahe zabezpečiť, aby ženské’súťaže zostali len pre ženy. Niektoré športové ligy tiež reagovali na tlak tým, že zakázali účastníkom súťažiť v kategóriách, ktoré’nezodpovedajú ich biologickému pohlaviu, alebo vytvorili nové kategórie práve pre športovcov, ktorí sú pohlavne nevyhranení.