Dodgers-pride-810x500.png

Americkí biskupi vydali výzvu k modlitbe za rúhanie protikatolíckych "mníšok

2
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C. (LifeSiteNews) — Konferencia katolíckych biskupov USA (USCCB) vyzvala veriacich, aby sa modlili Litanie k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu “ako akt zadosťučinenia za rúhanie voči nášmu Pánovi”; a najmä za nehoráznosti a výsmech, ktorých sa dopustili neslávne známe protikatolícke “ťahúne mníšok” s názvom Sestry večného odpustku, ktoré si v piatok na štadióne Dodger uctí klub Los Angeles Dodgers na špeciálnom podujatí “Pride Night”.

Arcibiskup Timothy Broglio z arcidiecézy pre vojenské služby v USA a predseda USCCB spolu s kardinálom Timothym Dolanom z New Yorku, predsedom Výboru pre náboženskú slobodu USCCB’a arcibiskupom JoséGomezom z Los Angeles vydali vyhlásenie všetkým katolíkom v krajine, aby urobili skutok pokánia, keď si “drag nuns” uctia sviatok Najsvätejšieho srdca, ktorý tento rok pripadá na piatok 16. júna.

“Katolícki kresťania tradične uznávajú jún ako mesiac Najsvätejšieho srdca Ježišovho. V tomto období si pripomíname Kristovu’lásku k nám, ktorá je osobitným spôsobom viditeľná v obraze jeho prebodnutého srdca, a modlíme sa, aby sa naše vlastné srdcia pripodobnili jeho srdcu, ktoré nás vyzýva k láske a úcte ku všetkým jeho ľuďom,” uviedli biskupi vo svojom vyhlásení.

PREHLIADKA: Kardinál Dolan odsudzuje Dodgers, ktorí si uctili ‘drag’ mníšky: To nie je’nejaká benevolentná, humoristická skupina’

Odsudzuje Dodgers’ rozhodnutie uctiť si vulgárnu skupinu transsexuálov, ktorí sa rúhavo vysmievajú tak rehoľným sestrám, ktoré zasvätili svoj život Bohu a službe najbiednejším, ako aj Panne Márii a nášmu Pánovi Ježišovi Kristovi, znesväcujúc kríž tým najodpornejším spôsobom, aký si možno predstaviť, vyhlásili biskupi, “Tento rok, 16. júna — v deň slávnosti Najsvätejšieho Srdca Ježišovho — sa profesionálny bejzbalový tím šokujúco rozhodol uctiť skupinu, ktorej oplzlosť a vulgárnosť v zosmiešňovaní nášho Pána, jeho Matky a zasvätených žien sa nedá preceňovať. Toto nie je len urážlivé a bolestivé pre kresťanov na celom svete; je to rúhanie.”

“Bolo povzbudzujúce vidieť toľko veriacich katolíkov a iných ľudí dobrej vôle, ktorí sa postavili a povedali, že to, čo táto skupina robí, je zlé a nie je správne im vzdávať poctu. Vyzývame katolíkov, aby sa 16. júna pomodlili Litánie k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu a ponúkli túto modlitbu ako akt zadosťučinenia za rúhanie voči nášmu Pánovi, ktoré dnes vidíme v našej kultúre.”

Arcidiecéza Los Angeles tiež odsúdila uctievanie “drag” mníšok ako skupiny “ktorá zosmiešňuje rehoľníčky, a čo je horšie, znesväcuje kríž, znesväcuje Eucharistiu a narúša svätú omšu,” a vyzvala katolíkov, aby sa modlili k Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu. Arcidiecéza sa však zároveň snažila distancovať od pripravovaného modlitebného zhromaždenia na protest proti Dodgers.

V piatok 16. júna, na Slávnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho, sa katolíci a kresťania zhromaždia v južnej Kalifornii, aby modlitbou odmietli&nbsppodporu tímu Major League Baseball neslávne známych sestier večných odpustkárok. Táto protikatolícka skupina má byť v ten večer ocenená na’zápase v rámci osláv “Noci hrdosti.”

RELATED:

Spoluzakladateľ a šéfredaktor LifeSiteNews John-Henry Westen sa zúčastní a vystúpi na modlitebnom zhromaždení a procesii na protest proti škandalóznej propagácii protikatolíckeho ťahúňa “mníšok.”Na podujatí bude biskup Joseph Strickland z Tyleru v Texase viesť eucharistickú procesiu na znak zadosťučinenia za urážky spáchané rúhavými drag “mníškami.”

Čítajte: John-Henry Westen vystúpi na zhromaždení protestujúcom proti Dodgers’propagácii protikatolíckych drag‘mníšok’

LifeSiteNews spoluorganizuje podujatie spolu s Catholics for Catholics, Catholic Vote, America Needs Fatima, Church Militant a Virgin Most Powerful Internet Radio.

“Katolíci na celom svete a najmä tí miestni v Los Angeles by mali byť pobúrení verejným prijatím a oslavou skupiny, ktorá sa otvorene vysmieva a rúha posvätným tradíciám Katolíckej cirkvi,” uvádza sa v pôvodnom oznámenie od organizácie Catholics for Catholics. “Ak ste katolík alebo kresťan a beriete svoju vieru vážne, nemôžete dovoliť, aby došlo k takejto urážke Najsvätejšieho Srdca Ježišovho.”

Arcibiskup Salvatore Cordileone zo San Francisca požehnal LifeSiteNews v očakávaní piatkového modlitebného zhromaždenia a protestu.

PREHLIADKA: ZÁVER: Arcibiskup Cordileone požehnal LifeSite pred protestom Dodger!

Kontaktné informácie:

Aby čitatelia mohli s úctou vyjadriť svoj názor, môžu kontaktovať výkonné/administratívne úrady LA Dodgers na čísle 1-866-363-4377 ext. 9.