Screenshot-2023-06-14-at-11.19.52-e1686738064568-810x500.png

Tucker Carlson: Trump bol obvinený za odmietnutie "neokonskej vojnovej agendy", zradili ho Pence a Pompeo

30
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Aj keď je obžaloba bývalého prezidenta Donalda Trumpa určite politická – jeho prezident Joe Biden’najvážnejší súper pre budúce voľby – ešte viac je ideologická kvôli jeho nesúhlasu s večne nehynúcou “neoconskou vojnovou agendou,” podľa Tuckera Carlsona.

V treťom epizóde svojej novej relácie na Twitteri bývalý vlajkový moderátor Fox News navrhol, že Trumpov’osud bol spečatený už 16. februára 2016, keď v republikánskej primárnej debate odhalil prakticky celú unistickú stranu vo Washingtone za to, že klamala Spojené štáty pri invázii do Iraku.

“Klamali a tvrdili, že sú tam zbrane hromadného ničenia,” Trump vtedy slávne vyhlásil. “Žiadne tam neboli a oni vedeli, že tam nie sú!”

“V ten”deň si Donald Trump urobil pokrvného nepriateľa z najväčšej a najmocnejšej organizácie v dejinách ľudstva, ktorou by mala byť federálna vláda [USA],” vysvetlil Carlson.

“To bola jediná vec, ktorú ste nesmeli povedať, pretože do nej bolo zapletených príliš veľa ľudí na oboch stranách,” povedal. “Hillary Clintonová bola vinná, ale aj Paul Ryan. Všetci boli vinní. Všetci to vedeli. Všetci klamali. A do jedného nenávideli Donalda Trumpa za to, že ich odhalil.”

Kým politika tam a späť vo Washingtone veľa neznamená, Carlson povedal, že to, na čom v skutočnosti záleží, je “zahraničná politika: invázie, okupácie a zástupné vojny. Rozhodnutia, ktoré určujú, ktoré svetové populácie budú prosperovať a ktoré zomrú. Politiky, ktoré majú biliónovú cenu. Tie, ktoré časom urobili z okresov okolo Washingtonu najbohatšie predmestia na svete.”

Takéto priority sú zrejmé, keď sa elity rozhodnú začať vojnu a “bez ohľadu na to, aká hlúpa, kontraproduktívna alebo zjavne nesúvisiaca s hlavnými záujmami Ameriky”môže byť táto vojna”lídri oboch strán sa za ňu automaticky vrhnú ako cirkusoví klauni a potom tam zostanú niekedy aj desaťročia,” vysvetlil.

Keď sa takéto rozhodnutie o podpore vojny prijme, “žiadny nesúhlas nie je povolený. To je’prvé pravidlo Washingtonu, ale Trump sa ho akosi’neobťažoval dodržiavať,” povedal Carlson.

Po jeho volebnom víťazstve sa väčšina permanentného Washingtonu venovala mareniu Trumpovej’agendy. Zatiaľ čo mnohí to robili verejne, “tí skrytejší“ sa mu vtisli do priazne“, aby zvnútra rozvrátili jeho novú administratívu. Bolo ich viacero a mohli ste ich okamžite odhaliť. Boli to pochlebovači,“ poznamenal.

Tí “ktorí Trumpovi najviac pochlebovali, ho najviac nenávideli a najostrejšie nesúhlasili s jeho názormi.” V tom čase ich bolo možné pravidelne vidieť v Bielom dome, ako “slintajú nad svojím šéfom s prepracovaným sebaponižovaním” spôsobom, ktorý bol “špinavý a dekadentný” a “falošný.”

Čítajte: Trumpov úradník COVID rozpráva šokujúcu ságu o skúsenostiach v DC, hlbokej korupcii ‘Deep State’

K nim patrili “Mike Pence, Nikki Haley, Mike Pompeo, Lindsey Graham a Kongres. Tí všetci označovali Trumpa za ‘vizionárskeho génia’ až do chvíle, keď prišiel o moc. A potom odhalili svoju skutočnú agendu: ako vždy, neokonskú vojnovú agendu. A vrhli sa na to s maximálnou silou,” vysvetlil Carlson a ako príklad uviedol Pompea, ktorý v utorok ráno verejne kritizoval Trumpa po tom, čo mu lichotil “tým najmastnejším, najprehnanejším spôsobom, aký si len možno predstaviť,” keď pôsobil ako jeho minister zahraničných vecí.

“Tí z nás, ktorí na vlastné oči videli Pompeovo”neúnavné klaňanie sa, na to nikdy nezabudnú. Bolo to nezmazateľne odpudzujúce. Nikto, kto si váži sám seba, by niečo také nemohol urobiť. Mike Pompeo to však robil bez námahy, s pôžitkom a vervou,”spomína.

Ale “stíhanie Donalda Trumpa je transparentne politické,”poznamenal bývalý moderátor káblových správ. “Je’doslova hlavným politickým protivníkom Joea Bidena’. Medzi republikánskymi voličmi má momentálne viac ako 60 percent. Joe Biden teda robí to, čo sa ešte žiadny prezident neodvážil. Využíva orgány činné v trestnom konaní, aby zatvoril svojho hlavného rivala. To sa deje práve teraz. Každý, kto popiera, že sa to deje, vám klame.

“Ale v skutočnosti je to ešte horšie. Trumpovo’stíhanie nie je len politické, je’ideologické. Nikto s Trumpovými’názormi nesmie mať v tejto krajine moc. ‘Kritizujte naše vojny a ste’diskvalifikovaní. Ak v tom budete pokračovať, pošleme vás do väzenia.’To’je posolstvo, ktoré vysiela Washington.”

A voliči dostávajú jasný odkaz, že “nemajú vôbec žiadnu moc” ovplyvniť politiku vlastnej federálnej vlády, ktorá napriek tomu, že minula 6 dolárov.5 biliónov eur v minulom roku, sa jej infraštruktúra “rozpadá” a jej obyvatelia majú problém vyjsť s peniazmi.

“A keď to všetko vidíte, pýtate sa, kam sa podeli všetky tie peniaze? Určite nie sú tu. No, sú vo Washingtone. Sú’v okresoch Fairfax a Loudoun a v listnatom, dokonale upravenom severozápadnom D.C. A samozrejme, obrovská časť z nich išla na Ukrajinu, Zelenskému a jeho priateľom,” pripomenul Carlson.

Tak je to preto, lebo tí, ktorí sú pri moci, veria, že “Ukrajina, jej hranice, jej budúcnosť, jej infraštruktúra sú dôležitejšie ako mesto, v ktorom žijete,” povedal. “Všetci pri moci si to myslia, okrem Donalda Trumpa.”

“Nech už o ňom hovoríte čokoľvek iné, Trump je jediný človek, ktorý má reálnu šancu stať sa prezidentom a ktorý nesúhlasí s dlhodobou, nezmyselnou vojnovou agendou Washingtonu”. A pre túto jedinú skutočnosť sa snažia Trumpa odstrániť skôr, než ho budete môcť voliť,”vyhlásil Carlson.

“A to by vás malo rozrušiť viac než čokoľvek, čo’sa v americkej politike za váš život stalo,”a to platí aj pre tých, ktorí by Trumpa nevolili.

“Zničenie našej demokracie, ktorá je právom voličov podporiť ktoréhokoľvek kandidáta, ktorého chcú – dokonca aj kandidátov, ktorí nechcú vojnu s Ruskom – zničenie tohto [práva] by vám nemalo dať spať,” povedal.

“Áno, Donald Trump je chybný človek, ale jeho hriechy sú malé v porovnaní s hriechmi jeho prenasledovateľov. V tomto živote si nemôžeme’vyberať svojich mučeníkov. Môžeme si vybrať len svoje zásady. A tie americké’sú v stávke,” uzavrel Carlson.

Trump priznal “nevinu” v utorok viac ako tri desiatky federálnych obvinení vznesených voči nemu v súvislosti s jeho zaobchádzaním s tajnými dokumentmi po odchode z Bieleho domu.

Tulsi Gabbardová, ktorá predtým pôsobila v Kongrese ako demokratka a v roku 2016 kandidovala na prezidentku, upozornila cez víkend, že toto politické stíhanie hlavného republikánskeho kandidáta na prezidenta, “by mohlo byť posledným klincom do rakvy našej demokracie.”

Možno v rozpore s očakávaniami Bidenovej administratívy, odkedy sa objavili správy o Trumpovom’obvinení, jeho volebné čísla stúpli. Spoločnosť Morning Consult zverejnila správu “Takmer 3 z 5 potenciálnych republikánskych voličov v primárkach (59 %) podporujú Trumpa v boji o prezidentskú nomináciu strany’v roku 2024, pričom minulý týždeň pred správou o jeho obvinení to bolo 55 %.” Trumpovým’najbližším vyzývateľom je floridský guvernér Ron DeSantis, ktorý má v prieskumoch 19 %.

RELEVANTNÉ

BREAKING: Donald Trump priznáva ‘nevinu’ na 37 obvinení vznesených Bidenovým DOJ

Trump varuje, že ‘globalistický neoconský establišment’ riskuje, že konflikt na Ukrajine prerastie do tretej svetovej vojny

Trump hovorí davu na CPAC: ‘Toto je posledná bitka… ak vyhrajú, už nemáme krajinu’

Tucker Carlson: Tí, ‘ktorí riadia našu krajinu’, prinášajú ‘obťažovanie detí’ na ‘okraj prijateľnosti’