AMA-810x500.jpg

Americká lekárska asociácia odmietla rezolúciu na ochranu detí, ktoré prežili potrat

30
Kultúra smrti

CHICAGO (LifeSiteNews) — Americká lekárska asociácia (AMA) odhlasovala rezolúciu, ktorá by sa postavila proti úmyselnému zabíjaniu detí, ktoré prežili potrat.

Liberálna lekárska skupina, ktorá podporuje nebezpečné chemické a chirurgické mrzačenie detí so zmeneným pohlavím, odhlasovala rezolúciu od lekára z Virgínie, ktorý sa sám označil za “pro-choice”.

Skupina sa v súčasnosti schádza v Chicagu.

MedPage Today reportovala:

[Dr. Thomas Eppes] požiadal AMA, aby “obhajovala dostupnosť najvyššieho štandardu neonatálnej starostlivosti pre [potratený] plod narodený živý v gestačnom veku životaschopnosti,” ktorý nastáva približne v 22. týždni’ tehotenstva. “Toto stanovisko nemá za cieľ obhajovať právo ženy na voľbu … Rozhodnutie o potrate je stále medzi pacientkou a lekárom,” povedal Eppes. “Neznamená to zodpovednosť ženy’za život plodu, ale táto rezolúcia prenáša bremeno starostlivosti na lekára, ktorý sa teraz musí starať o dvoch pacientov, keď je plod životaschopný.”

“Eppes bol jediným, kto sa vyjadril v prospech rezolúcie, ktorá bola odhlasovaná v pomere 476 ku 106,” MedPage informoval.

“Myslíte si, že plod je samostatná bytosť?"” opýtal sa Eppes. MedPage informoval, že lekár z Virgínie je “za voľbu"”

“Menia sa práva a starostlivosť o plod v 22. týždni, ak je plod v inkubátore vyrobenom človekom v porovnaní s maternicou ženy? … CEJA sa musí zaoberať touto komplikovanou otázkou a podať o tom správu,” povedal Eppes.

Hlasovanie “nie” prišlo po tom, čo sa proti rezolúcii vyslovilo pro-potratové Americké kolégium pôrodníkov a gynekológov (ACOG).

“Naša politika by mala byť založená na vede, mala by byť založená na faktoch a mala by byť založená na najlepších dostupných dôkazoch, ktoré ctia a podporujú hodnotu vzťahu medzi pacientom a lekárom a nuansy a komplexnosť lekárskej starostlivosti,” povedala Dr. Kavita Arora v opozícii voči rezolúcii. “Nie je to univerzálny prístup a nemal by byť založený na dezinformáciách alebo dezinformáciách. Dôrazne vás vyzývam, aby ste boli proti.”

V správe z roku 2019 nadácie Heritage Foundation sa uvádza, prečo je potrebná federálna ochrana detí, ktoré sa narodili živé počas potratov, vrátane konkrétnych príkladov detí, ktoré lekári nechali zomrieť.

Kým veľké lekárske organizácie sú proti ochrane detí, Demokratická strana sa tiež oficiálne prihlásila k podpore infanticídy, pričom guvernéri naprieč krajiny podpisujú zákony, ktoré legalizujú potraty počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva z akéhokoľvek dôvodu a zároveň vetujú zákony proti interrupciám.