GettyImages-1497283207-e1686754454283-810x500.jpg

DeSantis pripravuje plán na zastavenie zbrojenia ministerstva spravodlivosti proti konzervatívcom: správa

23
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Politizácia a vyzbrojovanie ministerstva spravodlivosti (DOJ) proti konzervatívcom bude hlavným bodom prezidentovania Rona DeSantisa’, povedal kandidát tento týždeň novinárom.

Plán floridského guvernéra’podľa médií zahŕňa konsolidáciu úradov v rámci FBI, presun niektorých zamestnancov z Washingtonu a uľahčenie prepúšťania štátnych zamestnancov.

DeSantis “chce fyzicky odstrániť veľké časti ministerstva spravodlivosti z okresu Kolumbia vrátane centrály FBI,” RealClearPolitics reportoval v utorok,

Government DeSantis konkrétne spomenul zameranie sa na pro-life aktivistov a rodičov, ktorí vystúpili na zasadnutiach školskej rady, ako oblasti zneužívania pod vedením prezidenta Joea Bidena a generálneho prokurátora Merricka Garlanda’ministerstva spravodlivosti.

RealClearPolitics o tom informoval:

‘V celej tejto krajine sme’videli, že ministerstvo spravodlivosti a FBI sú ovládané jednou frakciou našej spoločnosti,’ DeSantis povedal v telefonáte a poukázal na to, ako tieto agentúry ‘idú po pro-life aktivistoch,’; neoprávnene vyšetrujú rodičov na zasadnutiach školskej rady, ‘ktorí sa zaujímajú o veci, ako je kritická rasová teória, a nútia deti nosiť masky, ’ a ‘spolčujú sa s technologickými spoločnosťami s cieľom cenzurovať informácie, ako to urobili v prípade volieb v roku 2020.’

DeSantisovými’ poradcami sú libertariánsky republikánsky kongresman Thomas Massie z Kentucky a konzervatívny vedec Victor Davis Hanson. V DeSantisovom’vnútornom kruhu je aj texaský republikán Chip Roy.

O tom, ako využiť výkonnú moc na odstránenie "hlbokého štátu", radí DeSantisovi aj Steve Bradbury z Heritage Foundation’

“Kľúčovým prvkom vznikajúceho plánu je: postupovať rýchlo. Nečakajte na Kongres,” RealClearPolitics reportoval.

Bradbury je bývalý asistent generálneho prokurátora, ktorý DeSantisovi povedal, že “nielenže môže ‘premiestniť sídlo FBI’ bez legislatívy Kongresu, ale môže tiež zrušiť a následne zlúčiť kancelárie hlavného právneho zástupcu, oddelenia pre styk s verejnosťou a vzťahy s vládou s existujúcimi oddeleniami ministerstva spravodlivosti,” RCP informoval.

DeSantis už ukázal svoju ochotu zakročiť proti orgánom činným v trestnom konaní, ktoré sa rozhodnú uprednostniť svoju osobnú politiku pred zákonom. Suspendoval liberálneho floridského prokurátora, ktorý vyhlásil, že odmietne presadzovať zákony proti potratom a mrzačeniu detí so zmeneným pohlavím.

Zvesti o DeSantisovej’ stratégii prichádzajú v čase, keď Trump čelí 37 obvineniam ministerstva spravodlivosti za zaobchádzanie s tajnými dokumentmi.

Čítajte: Donald Trump priznáva ‘nevinu’ na 37 obvinení vznesených Bidenom ministerstvom spravodlivosti

Obžaloba tvrdí, že Trump si domov odniesol škatule s utajovanými materiálmi vrátane dokumentov týkajúcich sa U.USA v oblasti jadrových programov a vojenských zraniteľností, bez povolenia, ako o tom už predtým informoval portál LifeSiteNews predbežne. Obžaloba tiež obvinila bývalého prezidenta z toho, že na požiadanie neodovzdal všetky dokumenty Národnému archívu a konšpiroval s cieľom brániť federálnym orgánom činným v trestnom konaní v ich získaní.

Bidenova administratíva má dlhú históriu útokov na konzervatívcov

Biden a Garland naďalej čelia kritike za pokračujúce ozbrojovanie a politizáciu federálnych orgánov činných v trestnom konaní.

Ministerstvo spravodlivosti vykonalo bezprecedentný zásah na Trumpa’s Mar-a-Lago na Floride v auguste 2022 pod zámienkou zabavenia tajných dokumentov, aby sa o niekoľko mesiacov neskôr ukázalo, že samotný Biden ukladal tajné dokumenty súvisiace s jeho pôsobením v Senáte a vo funkcii viceprezidenta v rôznych rezidencie a úrady.

V októbri 2021 Garland nariadil federálnym úradom, aby boli pripravené stíhať rodičov a ďalších občanov, ktorí sa vyslovili proti nariadeniam COVID a rámcovaniu diskusie o pohlaví a rase v triedach.

Výbor Snemovne reprezentantov USA pre súdnictvo a Vybraný podvýbor pre ozbrojovanie federálnej vlády dospel k záveru že neexistuje “žiadny legitímny základ” pre toto cielenie.

FBI a národný bezpečnostný aparát sa neustále nechávajú pristihnúť pri cielení na rodičov a pro-life aktivistov.

Podnik FBI v Richmonde v štáte Virgínia napríklad vydal spravodajský bulletin, v ktorom označil katolíkov, ktorí uprednostňujú latinskú omšu, za potenciálne hrozby, pričom sa opieral o informácie ľavicového Southern Poverty Law Center. Zápisnicu podpísal najvyšší právnik FBI v Richmonde.

Ministerstvo spravodlivosti tiež vyzdvihlo staré štátne obvinenie, ktoré už bolo zamietnuté proti Markovi Houckovi po tom, ako nevypočítateľný pro-potratový aktivista obťažoval Hocka a jeho syna. Houck neskôr federálne obvinenie prekonal, ale až potom, čo jeho rodina musela strpieť rannú ozbrojenú razii v jeho dome.

Houckov’prípad by sa nemal zamieňať so samostatnou federálnou raziou proti inému pro-life otcovi o niekoľko týždňov neskôr.

V októbri 2022 FBI vtrhla do domu zástancu pro-life Paula Vaughna pred očami jeho detí a zatkla ho, pričom ho obvinila z “konšpirácie proti právam zabezpečeným zákonom FACE a z porušovania zákona FACE,” ako previously reported by LifeSiteNews.

Vaughn, ženatý otec 11 detí, povedal Daily Signal že FBI prišla do jeho domu v Centerville v štáte Tennessee s “pištoľami namierenými na dvere, búchala na dom, kričala a kričala: ‘Otvorte. FBI.’” 

V máji sa objavil národný bezpečnostný dokument ministerstva pre vnútornú bezpečnosť, ktorý ukazuje, že pro-life kresťanské ženy majú byť zobrazené ako hrozba pre krajinu.