holy-trinity-church-810x500.jpg

Katolík s príťažlivosťou k osobám rovnakého pohlavia vyzýva kňaza Gregoryho, aby zrušil "omšu hrdosti" v DC

123
Kultúra smrti

Poznámka redakcie: Tento otvorený list bol pôvodne e-mailom, ktorý autor poslal kardinálovi Gregorovi a následne ho zverejnil na internete. Tu ho prepisujeme so súhlasom autorky.

(LifeSiteNews) –– Vaša Eminencia, moje meno je Anna Katherine Howellová, ale väčšina ľudí ma volá Anna-Kate.

Mám 31 rokov a som postgraduálnou študentkou, ktorá sa usiluje získať titul magister teológie. Som konvertitka na vieru a beriem veľmi vážne výzvu žiť podľa učenia svätej Matky Cirkvi, ktorá ma, úbohú hriešnicu, prijala za svoju adoptívnu dcéru.

Takisto mám príťažlivosť k rovnakému pohlaviu. Mám ju, odkedy si pamätám; či som sa s ňou narodila, alebo som ju získala, keď som bola príliš mladá, aby som si to pamätala, neviem povedať.

Od tínedžerských rokov až do môjho obrátenia som žila strašne hriešnym životom, vrátane veľkej promiskuity, závislosti od pornografie a manželstva s osobou rovnakého pohlavia “vo veku 26 rokov”.

Čítajte: Joe Biden’v jezuitmi riadenom kostole sa bude v stredu sláviť ‘omša hrdosti’ na LGBT

Na nič z toho nie som hrdý, ani to neoslavujem. To, čo oslavujem, je moje pokánie, obrátenie a úprimná zmena života vďaka milosti nášho Pána, ktorá nikdy nesklame, ani keď to urobím ja.

Práve vďaka tejto milosti žijem čistý a svätý život, ako to Cirkev veľmi jasne označuje (pozri KKC 2359) ako moje povolanie. Chápem, že keď sa Cirkev zapája do takých vecí, ako sú podujatia Pride, úmysel je dobrý. Koniec koncov, odsek v katechizme, ktorý priamo predchádza tomu, ktorý som pred chvíľou citoval, vyzýva katolíkov, aby sa k osobám, ako som ja, správali s “úctou, súcitom a citlivosťou.” Verím, že toto je naozaj zámer väčšiny katolíkov.

Keď je však Cirkev viditeľne prítomná na takýchto podujatiach alebo ich dokonca sponzoruje, účinok na veriacich katolíkov, ktorých priťahuje rovnaké pohlavie, je presne opačný. My nie sme “LGBTQ.”

Naša príťažlivosť je vec, ktorú prežívame, nie identita, ktorou sme definovaní. Väčšina veriacich katolíkov s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu, s ktorými som sa rozprával, radšej hovorí, že máme alebo prežívame príťažlivosť k rovnakému pohlaviu, než že sme gejovia, lesby alebo bisexuáli. Je to otec lži, žalobca, ktorý trvá na tom, aby sme boli nazývaní našimi hriechmi.

Náš milujúci Otec v nebi nás nazýva našimi menami. Nechceme byť identifikovaní podľa našich neusporiadaných impulzov ani oslavovať naše minulé hriechy. To robí pýcha.

Nechceme ani, aby si ostatní mimo Cirkvi mysleli, že oslavujeme tieto impulzy alebo hriechy u iných. Keď je Cirkev zapletená do “pýchy,” škandálu sa nedá vyhnúť. Ľudia budú zmätení alebo uvedení do omylu o tom, čo učíme a čomu veríme v čase, keď nikdy nebolo dôležitejšie mať jasno v tom, čo učíme a čomu veríme.

Možno niektorí v Cirkvi dokonca zamýšľajú vytvoriť a vyzbrojiť túto nejednoznačnosť. To nemôžeme dovoliť. Možno poviete: “Ale účasť na Pride neznamená, že súhlasíme s každou osobou, s každým plavákom alebo s každým posolstvom, s ktorým pochodujeme.”

Pravda, ale to isté by som mohol povedať o katolíkovi, ktorý dáva veľké sumy peňazí na plánované rodičovstvo: možno nesúhlasí s každým zákrokom, ktorý vykonávajú. To nie je o nič menej smiešne, ako keby sa rovnako ospravedlňoval za viditeľnú prítomnosť katolíkov na podujatí Pride, nehovoriac o jeho organizovaní na cirkevnej pôde.

PREČÍTAJTE SI: Abp. Viganò: Gregora’mlčanie o ‘Pride Mass’ v DC je ‘zradou Kristovho’učenia’

Vaša Eminencia, mojou túžbou ako katolíka je predpokladať to najlepšie od každého človeka, ktorého stretnem. V tomto duchu lásky som sa rozhodol veriť, že nie ste človek, ktorý by chcel vniesť zmätok, pohoršiť veriacich aj neveriacich alebo poškodiť svedectvo Cirkvi o osobách s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu.

Verím, že je vašou túžbou sprevádzať osoby ako ja s rešpektom a citlivosťou, nikdy nezabúdajúc, že sme ľudské bytosti, ktorým všemohúci Boh vdýchol dôstojnosť, ktorá prevyšuje akékoľvek neusporiadané dispozície, ktorými by sme mohli trpieť. Práve preto, že verím, že tieto veci sú pre vás pravdivé, vás ako svoju sestru v Kristovi z celého srdca žiadam, aby ste zastavili omšu Pride, ktorá je naplánovaná na 17.30 túto stredu (14.) v kostole Svätej Trojice v DC.

Nie prinesie nič dobré a veľmi uškodí, ak sa táto udalosť uskutoční. Veľmi vám ďakujem za váš čas.

Nech Boh vás a vašu službu bohato požehná. V Kristovi, Anna-Kate Howellová