francis-martin-810x500.jpg

Pápež František v ručne písanom liste opäť chváli pro-LGBT advokáciu otca Jamesa Martina

55
Kultúra smrti

VATIKÁNSKE MESTO (LifeSiteNews) — Pápež František opäť napísal prominentnému pro-LGBT jezuitskému otcovi Jamesovi Martinovi, v ktorom ho chváli za jeho obhajobu LGBT a ponúka podporu konferencii, ktorú má Martin zorganizovať. 

List bol datovaný 6. mája 2023 a bol písaný rukou pápeža v španielčine. Outreach, Martin’vlastná “LGBTQ katolícka zdrojová” skupina, zverejnila 14. júna obrázok listu spolu s prekladom pápežových’slov.

Pápež Martina oslovil “drahý brat” –, ako sa stalo Františkovou’ normou v teraz už nie zriedkavých listoch, ktoré posiela americkému jezuitovi– a napísal:

Veľmi Vám ďakujem za Váš e-mail. Ďakujem Vám za všetko dobré, čo robíte. Ďakujem!

Modlím sa za vás, prosím, robte to aj za mňa.

Posielam pozdravy členom stretnutia na Fordhamskej univerzite. Ďakujem, že ste im ho doručili. V mojich modlitbách a prianiach ste vy a všetci, ktorí pracujú na konferencii o dosahu.

Znovu vám ďakujem, ďakujem za vaše svedectvo.

Nech vás Ježiš požehná a Svätá Panna sa o vás postará.

Bratsky,

František

Ako poznamenal pápež, list prichádza pri príležitosti teraz už každoročnej konferencie Outreach, ktorá sa má konať na newyorskej Fordhamovej’univerzite, 16., hoci 18. júna. Na tohtoročnom’podujatí vystúpi Martin spolu s ďalšími notoricky známymi, heterodoxnými “katolíckymi” obhajcami LGBT, medzi nimi:

Pápež František pri príležitosti každej z posledných troch konferencií, ktoré Martin a následne Outreach usporiadali, poslal list – buď pred podujatím, alebo spätne. 

PREČÍTAJTE SI: Rafinovaný kríž, ktorý má namiesto ‘INRI’ ‘LGBTQ+’ je vrcholným výsmechom Krista

V roku 2021, tesne pred online konferenciou LGBT, František písal Martinovi, v ktorom mu ďakoval za jeho “pastoračnú horlivosť” a “schopnosť byť blízko ľuďom, s tou blízkosťou, ktorú mal Ježiš a ktorá odráža blízkosť Boha.”Pápež označil Martinovu”advokáciu LGBT za napodobňovanie “Božieho štýlu.

Otreach sa potom začal 1. mája 2022 a už o niekoľko dní neskôr František odpovedal na list, ktorý mu Martin poslal a v ktorom tvrdil, že “selektívna” Cirkev je “sekta,” a odsúdil to, čo štylizoval ako “odmietanie” Cirkvi “LGBT katolíkmi.”

ČÍTAŤ: Kardinál Dolan podporuje o. Jamesa Martina’novú skupinu LGBT aktivistov

František odsúdil “odmietnutie zo strany Cirkvi,” a povedal, že pre LGBT osoby “by som chcel, aby to nepoznali ako ‘odmietnutie zo strany Cirkvi,’ ale namiesto toho ‘ľudí v Cirkvi.’ Cirkev je matkou a volá k sebe všetky svoje deti.’

Po konferencii v júni 2022 František opäť písal Martinovi v auguste minulého roka po tom, čo jezuitský kňaz poslal pontifikovi podrobnosti o konferencii v roku 2022. František Martina pochválil za to, že “pracuje v kultúre stretnutia,” ktorá, ako povedal, “skracuje vzdialenosti a obohacuje nás o naše rozdiely, tak ako to robil Ježiš.”

O niekoľko mesiacov neskôr sa obaja jezuiti stretli vo Vatikáne, čo bolo ich prinajmenšom štvrté stretnutie a druhé podstatné stretnutie. Súkromné stretnutie 10. novembra trvalo 45 minút, počas ktorých sa dvojica venovala témam vrátane “radostí a nádejí, smútku a obáv LGBTQ katolíkov.”

Nasledujúci deň František prihovoril sa vatikánskemu dikastériu pre komunikáciu za účasti Martina, keďže je jedným z 12 poradcov ktorí radia Dikastériu pre komunikáciu od apríla 2017 a bol v auguste minulého roka opätovne vymenovaný na ďalšie päťročné funkčné obdobie. 

František pochválil Martina za jeho štýl “komunikátora”, ako aj za jeho návod na “ako sa modliť” –, ktorý je obsiahnutý v knihe z roku 2021, ktorú jezuitský kňaz napísal. 

ČÍTAJTE: Pr. James Martin’s pro-gay advocacy hurts same-sex attracted catholics

“Prečítajte si ju, pretože vás to naučí, ako sa modliť,”povedal František o Martinovej’knihe. “Človek, ktorý má hodnoty, komunikátor, ktorý vás vie naučiť aj spôsobu komunikácie s Bohom. O tom’je byť komunikátorom. Ísť, kráčať, riskovať, s hodnotami, s presvedčením, že svoj život dávam so svojimi hodnotami, kresťanskými hodnotami a ľudskými hodnotami.”

Martinova’priazeň pápeža Františka prichádza popri jeho dlhodobom pôsobení v podporovania LGBT ideológie v rozpore s katolíckym učením.

Jezuitský kňaz je označovaný za “pravdepodobne najvýznamnejšieho aktivistu”v Cirkvi za otázky LGBT.

Čítajte: Pr. James Martin označuje Boha za ‘ju,’ útočí na takzvané ‘škodlivé’ zobrazenie Boha ako muža

Medzi svoje najznámejšie činy Martin propagoval obraz pochádzajúci zo série rúhavých, homoerotických diel, zobrazujúci Krista ako homosexuála, propagoval občianske zväzky osôb rovnakého pohlavia a má popisovať pohľad na Boha ako na muža ako “škodlivý.”

Vzdor tomu Vatikán ho pozval, aby vystúpil na Svetovom stretnutí rodín 2018 v Dubline s prejavom na tému “Skúmanie, ako môžu farnosti podporovať tie rodiny, ktorých členovia sa identifikujú ako LGBTI+.”

Takéto konanie zo strany Martina a pápeža Františka však nie je v súlade s katolíckym učením. Dokument Kongregácie pre náuku viery (CDF) z roku 1986 “O pastorácii homosexuálnych osôb” tiež odmieta pápežovu verziu “osvety,” píše, že “skutočne pastoračný prístup ocení potrebu homosexuálnych osôb vyhnúť sa blízkym príležitostiam hriechu.”

CDF dodáva: 

Chceme však jasne povedať, že odklon od učenia Cirkvi’alebo mlčanie o ňom v snahe poskytnúť pastoračnú starostlivosť nie je ani starostlivé, ani pastoračné. Pastoráciou môže byť v konečnom dôsledku len to, čo je pravdivé. Zanedbávanie postoja Cirkvi’bráni homosexuálnym mužom a ženám v tom, aby sa im dostalo starostlivosti, ktorú potrebujú a ktorú si zaslúžia.

PREČÍTAJTE SI: Pápež František hovorí, že Cirkev musí bojovať proti zákonom proti sodomii a biskupi, ktorí ich podporujú, potrebujú obrátenie

Naproti tomu, keďže CDF’marec 2021 responsum odsúdil “požehnania pre páry rovnakého pohlavia,” pápež František vydal množstvo verejných vyhlásení pochvaly a podpory zástancov LGBT ideológie a občianskych zväzkov osôb rovnakého pohlavia. V posledných mesiacoch v tom len nezmenšene pokračoval, k čomu prispela najmä séria rozhovorov poskytnutých pri príležitosti jeho 10-ročného výročia na pápežskom stolci, v ktorých sa opakovane vyjadril proti zákonom proti sodomii.