Tate-Reeves-810x500.jpg

Guvernér štátu Mississippi vyhlásil jún za "mesiac posvätnosti života" druhý rok po sebe po zrušení rozsudku Roeovej

24
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Guvernér štátu Mississippi vyhlásil jún 2023 za Mesiac posvätnosti života, čo je druhýkrát od historického zvrátenie rozsudku Roe v. Wade v minulom roku. 

Republikánsky guvernér. Tate Reevesvydal v utorok vyhlásenie, v ktorom vyzýva “všetkých občanov, aby oslavovali posvätnosť života od nenarodeného dieťaťa až po prirodzenú smrť, venovanú hlbokej pravde, že každý život je darom od Boha, ktorý obdarúva každého jednotlivca nesmiernou hodnotou a potenciálom.” 


Reeves na začiatku vyhlásenia vyjadril ľútosť nad rozhodnutím Najvyššieho súdu z roku 1973 vo veci Roe v. Wade , ako aj nad rozhodnutím z roku 1992 vo veci Planned Parenthood v. Casey, ktoré obe vyústili do “voliteľného potratu, ktorým sa ukončili životy viac ako 63 miliónov nenarodených detí a v niektorých prípadoch aj ich matiek—takmer kompletnej generácie stratenej pre ľudstvo.” 

“Sme pevne presvedčení, že každý život je vzácny a každý človek je stvorený na Boží obraz, ako sa píše v Žalme 139, 13 - 14: ‘Lebo ty si utvoril moje vnútro, ty si ma zomkol v lone mojej matky’a ja som sa v ňom narodil. Chválim ťa, lebo som strašne a podivuhodne stvorený. Obdivuhodné sú tvoje diela, moja duša to veľmi dobre vie." ’” 

Reeves tiež citoval prezidenta Ronalda Reagana’z vyhlásenia prvého Národného dňa posvätnosti ľudského života v januári 1984, keď povedal, že “hodnoty a slobody, ktoré si ako Američania ctíme, spočívajú na našom základnom záväzku voči posvätnosti ľudského života.” 

“Prvým zo všetkých ‘neodňateľných práv’ potvrdených našou Deklaráciou nezávislosti je samotné právo na život, právo, ktoré podľa Deklarácie udelil náš Stvoriteľ všetkým ľudským bytostiam—či už sú mladé alebo staré, slabé alebo silné, zdravé alebo postihnuté,” pokračoval Reagan’vo svojich poznámkach. “Sme chudobnejší nielen pre životy, ktoré sme neviedli, a pre príspevky, ktoré sme neurobili, ale aj pre eróziu nášho zmyslu pre hodnotu a dôstojnosť každého jednotlivca. Znižovanie hodnoty jednej kategórie ľudského života znamená znižovanie hodnoty nás všetkých.” 

Pripomínajúc Dobbsovo rozhodnutie, ktoré vyhlásilo, že neexistuje ústavné “právo” na potrat a vrátilo otázku potratov do rúk volených zástupcov, Reeves napísal: “Stojac na pleciach velikánov hnutia za život, tešíme sa a pokračujeme s vedomím, že naša práca ešte nie je dokončená.” 

Vyhlásenie sa podobá vyhláseniu, ktoré vydalv júni 2022 a v ktorom tiež upozornil na úlohu zákazu 15-týždňových potratov v Mississippi’pri úspešnom zvrátení rozsudku Roe v. Wade. V júli nasledujúceho roka vstúpil do platnosti štátny’spúšťací zákon, zakazujúcielektívny potrat počas celého tehotenstva s výnimkami pre prípady, keď je to údajne nevyhnutné na zachovanie života matky’a pre prípad znásilnenia, pričom potraty pre znásilnenie sú po 6. týždni tehotenstva nelegálne’.  

Totoročné&nbspvyhlásenie prichádza v čase stále silnejúceho tlaku na prijatie radikálnej LGBT agendy, najmä počas takzvaného “mesiaca hrdosti” v júni. Government Reeves reagoval na krízu rodovo zmätenej mládeže, ktorá sa snaží o nezvratné transrodové zásahy, zákazom blokátorov puberty, hormónov na kríženie pohlaví a mrzačiacich operácií pre deti s rodovou dysforiou mladšie ako 18 rokov.  

Tate podpísal koncom februára zákon o regulácii experimentálnych zákrokov u dospievajúcich (REAL). Podľa tohto zákona hrozí zdravotníckym pracovníkom strata licencie za nelegálnu účasť na tzv. zmene “pohlavia” neplnoletých. 

RELEVANTNÉ 

Mississippi Gov. Tate Reeves podpísal rad nových zákonov na podporu žien, ktoré sa rozhodli pre život 

Zariadenie na potraty, ktoré viedlo k zrušeniu rozsudku Roe v. Wade, sa stane obchodom s nábytkom