Yuval-Harari-810x500.png

Homosexuálny ateista, poradca WEF, navrhuje, aby AI napísala "novú Bibliu" a našla "správne" náboženstvá

79
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Hlavný poradca Svetového ekonomického fóra (WEF) Yuval Noah Harari vyslovil ohromujúce tvrdenie, že v nie príliš vzdialenej budúcnosti môže umelá inteligencia vytvoriť “správne” svetové náboženstvo.

“Počas celej histórie náboženstvá snívali o tom, že majú knihu napísanú nadľudskou inteligenciou, neľudskou entitou,” povedal. “O niekoľko rokov by mohli existovať náboženstvá, ktoré budú skutočne správne. Len si predstavte náboženstvo, ktorého svätú knihu napísala umelá inteligencia. To by mohlo byť o niekoľko rokov realitou.” 

Harari je 47-ročný homosexuálny ateistický Žid. Transhumanistický filozof a obľúbený autor, vyučuje na Hebrejskej univerzite v Jeruzaleme a zároveň pôsobí ako jeden z najbližších dôverníkov Klausa Schwaba’. Počas rozhovoru v auguste 2022 znepokojivo poznamenal, že svet už nepotrebuje “drvivú väčšinu” “zbytočných” pracovníkov, ktorých vytlačil technologický pokrok. 

Harari vyslovil svoju šokujúcu predpoveď o náboženstvách vytvorených umelou inteligenciou počas rozhovoru s portugalsko-americkým novinárom Pedrom Pintom v máji v portugalskom Lisabone na podujatí o budúcnosti ľudstva. Pinto mu naznačil, že Biblia nebola dostatočne preskúmaná.

“Gutenberg vytlačil Bibliu v polovici 15. storočia. Kníhtlač vytlačila toľko kópií Biblie, koľko jej Gutenberg dal pokynov. Nevytvorila však ani jednu novú stranu. Nemala žiadne vlastné predstavy o Biblii: Je dobrá? Je zlá? Ako ju vykladať? Ako vykladať toto? Umelá inteligencia môže vytvárať nové myšlienky. Môže dokonca napísať novú Bibliu.” 

“Každé náboženstvo,” pokračoval, “tvrdí, ‘Ach, knihy iných náboženstiev, napísali ich ľudia. Ale naša kniha, nie, nie, nie, nie, nie, nie. Pochádza od nejakej nadľudskej inteligencie!" ’” 

Bibliu zostavili katolícki biskupi pod božským vnuknutím na Rímskom koncile v roku 382. Rozdelená na 46 kníh Starého zákona a 27 kníh Nového zákona bola promulgovaná pápežom Damasom I. s pomocou “nadľudskej”múdrosti samotného Boha, potvrdenej Kristom’vlastné slová svojim apoštolom v Jánovom evanjeliu, keď vystupoval do neba: “Paraklét, Duch Svätý, ktorého pošle Otec v mojom mene, naučí vás všetko.” 

Harari zastáva rôzne bizarné názory, ktoré útočia na základné princípy kresťanstva. V posledných rokoch povedal, že “homo sapiens” sú “postpravdivým druhom.” Poznamenal tiež, že “ľudia” sú už nie “tajomné duše”, ale len “háklivé zvieratá.”

Téma umelej inteligencie bola prvoradou témou tohtoročného’stretnutia Bilderbergu, ktoré sa konalo v máji aj v Lisabone. Na utajovanom stretnutí sa zúčastnilo približne 130 politických a obchodných lídrov vrátane generálneho riaditeľa OpenAI Sama Altmana, generálneho riaditeľa spoločnosti Microsoft Satya Nadellu a generálneho riaditeľa spoločnosti Google Erica Schmidta. Nie je ľahko známe, či bol prítomný aj Harari.  

Niekoľko vedúcich predstaviteľov priemyslu vyjadrilo vážne obavy z umelej inteligencie vrátane Harariho samého. Umelá inteligencia “má potenciál … zničenia civilizácie,” povedal v apríli generálny riaditeľ Twitteru Elon Musk bývalému moderátorovi Fox News Tuckerovi Carlsonovi. “Je ťažké si predstaviť, ako môžete zabrániť zlým aktérom, aby [umelú inteligenciu] využívali na zlé veci,” povedal dr. Geoffrey Hinton, priekopník v tejto oblasti, v máji varoval The New York Times. 

LifeSite opakovane informoval o nebezpečenstvách a etických obavách spojených s transhumanizmom a umelou inteligenciou. Kliknite na tu, here, here, zde, alebo zde, kde sa o týchto témach dozviete viac.