LGBT-backpack-scaled-810x500.jpeg

Kalifornskí stredoškoláci sa vzbúrili proti videu o LGBT "hrdosti" na hodine matematiky: "Vypnite to!

54
Kultúra smrti

HUNTINGTON BEACH, Kalifornia (LifeSiteNews) — Virálne video ukazuje, ako učiteľ napomína študentov kalifornskej strednej školy, ktorí sa vzbúrili proti tomu, aby im na hodine premietali pro-LGBT “pride” video, čo je príkladom neustáleho zvyšovania napätia v súvislosti so snahou o “prijatie” LGBT vo verejnom vzdelávaní.

V klipe je vidieť, ako viacerí študenti Edisonskej strednej školy registrujú slovnú nespokojnosť s tým, že im na hodine matematiky premietli 50-sekundové “video o mesiaci hrdosti”, v ktorom sa vyhlasuje: “v Edisone by sme mali dosiahnuť, aby sa tu všetci študenti cítili vítaní bez ohľadu na ich pohlavie alebo sexuálnu orientáciu. Takže ak si’out and proud, closeted, alebo dokonca len spojenec, buď hrdý na to, kým si. A čo je najdôležitejšie, nezabúdajte’na to, aby sme sa mali navzájom radi.” 

Počas chóru smiechu, bučania a stonania je počuť niekoľko komentárov študentov, vrátane “stop,” “vypnite to,” a “prečo to ukazujete deťom?” V odpovedi učiteľ upozorňuje namietajúcich: “ak sa budete ”správať nevhodne, budem mať dozor dole a na budúci rok vám všetkým dám sobotnú školu. Takže prestaňte.”

Konzervatívny filmár Robby Starbuck, ktorý video zverejnil, dodal, že mu bolo povedané, že video “bolo v ten deň pustené na VŠETKÝCH hodinách, nielen na hodine matematiky.” Edison High School na žiadosť Fox News o komentár nereagovala.

Medzi tými, ktorí sa vyjadrili, je aj republikánsky starosta Huntington Beach’Gracey Van Der Mark, ktorého liberáli kritizovali za zverejnenie videa a povzbudzovanie rodičov, aby sa kvôli nemu postavili miestnej školskej rade. 

Na celom území krajiny sa v posledných rokoch rozprúdila polemika o tom, že školy prijímajú do svojich tried materiály a knižnice knihy, ktoré snažia sa deťom odhaľovať sexuálne témy a aktivity, často v grafických detailoch a s pornografickými obrázkami zobrazujúcimi konkrétne sexuálne akty, ako aj na vštepujú v deťoch akceptáciu homosexuality a presvedčenie, že pohlavie je tvárny sociálny konštrukt. Problém podľa konzervatívcov ešte znásobuje výskyt učiteľov, ktorí sú nepriateľsky naladení voči názoru, že želania rodičov’ by mali mať prednosť v tom, aké hodnoty sa vštepujú ich deťom.

Tieto problémy spolu s presadzovaním ideologických posolstiev týkajúcich sa iných otázok, ako je napríklad rasa, v školstve financovanom daňovými poplatníkmi podnietili odpor rodičov, ktorý sa zaslúžil o zisk republikánov v štátoch ako Florida a Virgínia, ktorých súčasní guvernéri, Ron DeSantis a Glenn Youngkin, prevzali vedúce úlohy v boji proti nim.