Nova-Scotia-fires-810x500.png

Polícia v Novom Škótsku prekazila tri podpaľačské útoky, médiá obviňujú z požiarov "zmenu klímy

44
Kultúra smrti

PICTOU COUNTY, Nové Škótsko (LifeSiteNews) — Úrady Nového Škótska zistili, že tri požiare boli založené úmyselne, keďže mainstreamové médiá naďalej obviňujú z lesných požiarov “klimatické zmeny.”

Kráľovská kanadská jazdná polícia (RCMP) Nového Škótska informovala, že príčinou troch požiarov v okrese Pictou bolo podpaľačstvo, ale test, že žiadny z troch podpaľačských útokov neviedol k vzniku lesných požiarov, pretože boli včas odhalené.

“Potrebujeme, aby všetci obyvatelia Novej Škótska brali situáciu s lesnými požiarmi rovnako vážne ako my. Stále nachádzame prípady nelegálneho vypaľovania a to sa musí zastaviť,” uviedol minister prírodných zdrojov a obnoviteľných zdrojov Tory Rushton v tlačovej správe.

“Podnikáme všetky opatrenia, aby sme zabránili vzniku nových požiarov,” dodal. “Všetci obyvatelia Nového Škótska musia splniť svoju úlohu – dodržiavať zákaz vypaľovania, nevstupovať do lesa a pomôcť udržať svoje rodiny a komunity v bezpečí.”

Provincia odvtedy zvýšila pokutu za porušenie provinčného zákazu vypaľovania z 237,50 USD na 25 000 USD.

Podľa RCMP sa tri požiare podarilo uhasiť skôr, ako sa rozvinuli do lesných požiarov.

Nie je to prvý prípad úmyselného založenia požiarov v Novom Škótsku. Koncom mája RCMP ohlásila dva prípady podpaľačstva, zatiaľ čo lesné požiare naďalej nekontrolovateľne horeli v celej provincii.

Podobne aj iné provincie zažívajú podpaľačské útoky uprostred najhoršej známej požiarnej sezóny. V uplynulých mesiacoch RCMP zatkla niekoľko podpaľačov, ktorí boli obvinení zo založenia požiarov v rôznych provinciách vrátane YukonuBritská Kolumbia, a Alberta.

V Quebecu satelitné zábery ukazujú záhadné súčasné vypuknutie niekoľkých požiarov v celej provincii.

Motiv zapaľovania požiarov po celej Kanade je nejasný, ale v poslednom čase došlo k viacerým overeným incidentom na širokom geografickom území.

Napriek početným zatýkaniam mainstreamové médiá naďalej uverejňujú články, v ktorých pripisujú požiare klimatickým zmenám.

“Nárast extrémnych požiarov v novej štúdii priamo súvisí s emisiami ropných spoločností,” the Canadian Broadcasting Corporation (CBC) reported.

“Kanadské lesné požiare sú najnovšou nákladnou klimatickou katastrofou, ktorú verejné účty nezachytávajú,” ďalší titulok CBC prečítal.

“Klimatické zmeny zvyšujú riziko požiarov v krajine, tvrdia odborníci,” Global News prečítal.

Napriek týmto tvrdeniam, štatistiky z Kanadskej národnej databázy požiarov odhaľujú, že požiarov v celej Kanade v posledných rokoch neustále ubúdalo, pričom vrchol dosiahli v roku 1989.

Pozoruhodné je, že mainstreamové médiá, ktoré pripisujú nárast počtu lesných požiarov klimatickým zmenám, majú príjem financií od liberálnej vlády premiéra Justina Trudeaua, ktorá je aktívne presadzuje zvýšenie zákazov využívania prírodných zdrojov v Kanade na boj proti “klimatickým zmenám.”

O tomto potenciálnom konflikte záujmov sa vyjadril kanadský plukovník vo výslužbe David Redman nedávno svedčil o tom, že staršie médiá sú “ministerstvami propagandy,” pričom viacerí bývalí zamestnanci mainstreamových médií sa tiež vyjadrili podobne o svojich bývalých zamestnávateľoch.