ERIC-ADAMS-1-810x500.jpg

Starosta New Yorku Eric Adams podpísal príkaz na ochranu lekárov pred zákazmi transrodových operácií a liekov

35
Kultúra smrti

NEW YORK CITY (LifeSiteNews) — Demokratický starosta New Yorku Eric Adams v pondelok podpísal nariadenie, ktoré pevnejšie zakotvuje Veľké jablko ako útočisko pre mrzačiace transrodové operácie a lieky. Tento krok je priamou reakciou na zákony vo viac ako desiatke republikánskych štátov, ktoré obmedzujú deštruktívne zákroky pre neplnoleté osoby.

Starosta Adams 12. júna podpísal Executive Order 32, aby ochránil lekárov, ktorí poskytujú takzvanú “starostlivosť potvrdzujúcu pohlavie” (tj.t. j. mrzačiace zákroky, ako sú vaginoplastiky a dvojité mastektómie, ako aj farmaceutické lieky, ako sú sterilizačné hormóny na podporu krížového pohlavia) pred právnymi krokmi prokurátorov alebo vyšetrovateľov v štáte alebo mimo neho.

Podľa tlačovej správy môže každý poskytovateľ zdravotnej starostlivosti v republikánskom štáte so zákonmi proti transrodovým zákrokom spolupracovať s “NYC Health + Hospitals, New York City Department of Health and Mental Hygiene alebo inou mestskou agentúrou,” a New York City odmietne “spolupracovať s týmto štátom’pri vyšetrovaní poskytovateľa.”

“Zatiaľ čo štáty po celej krajine pokračujú v útokoch na našich LGBTQ+ susedov, mesto New York robí to, čo sme vždy robili — stojí na strane spravodlivosti a proti diskriminácii,” Adams povedal v tlačovej správe. 

“Toto výkonné nariadenie potvrdzuje skutočnosť, že nenávisť nemá v našom meste miesto a že všetci ľudia si zaslúžia právo na starostlivosť potvrdzujúcu rodovú príslušnosť a ochranu pred stíhaním za to, že sú tým, kým sú,

Adams nevysvetlil, ako zabrániť lekárom vykonávať nezvratné a experimentálnych zákrokov na zmrzačenie osôb s pohlavnou zmenou vyjadruje “klobúk,” alebo ako je vykonávanie umelých operácií na prezentovanie sa ako opačné pohlavie príkladom toho, že človek “je tým, kým je.”

Otvorene homosexuálny senátor štátu New York Brad Hoylman-Sigal, ktorý sa začiatkom tohto roka pripojil k ďalším štátnym zákonodarcom a podporil a účastnil na “hodine rozprávok o drag queen” zameranej na deti, a má označil snahy o povzbudenie detí, aby prijali svoje biologické pohlavie, “za jeden z najhorších podvodov v histórii,” pochválil výkonný príkaz za to, že potvrdzuje, že New York je “majákom pre LGBTQ komunitu.”

ČÍTAJ: Lídri štátu New York budú hostiť ‘family friendly’ drag queen podujatie pre deti

“Pravicoví zákonodarcovia v celej krajine vedú vojnu proti LGTBQ komunite a ich cieľom číslo jeden sú trans deti,” povedala Hoylman-Sigal. “Takmer 31 percent mladých trans ľudí v súčasnosti žije v štátoch, ktoré zakázali starostlivosť potvrdzujúcu rodovú príslušnosť, ktorá preukázateľne znižuje riziko depresie, psychických ťažkostí a samovrážd o 73 percent.”

Statistika “73 percent”, ktorú uvádza Hoylman, vyplýva z ročnej štúdie uverejnenej v roku 2022, ktorá dospela k záveru, že “rodovo potvrdzujúca starostlivosť [sic] môže byť spojená s lepšou pohodou [transrodovej a nebinárnej] mládeže počas krátkeho obdobia.”

Dalšie štúdie, vrátane tých, ktoré sa uskutočnili za podstatne dlhšie obdobie, však zistili, že nezvratné operácie v skutočnosti neznižujú samovražednosť a depresiu transrodovo identifikovaných osôb. 

V skutočnosti výskumy naznačujú, že údajná nevyhnutnosť vykonávania takzvanej “rodovo potvrdzujúcej starostlivosti” na prevenciu samovrážd, okrem presadzovanie falošnej skutočnosti , že sa vôbec dá zmeniť’pohlavie, je nepodložené a nebezpečné.

A 2011 dlhodobá štúdia zo Švédska uskutočnená v rokoch 1973 až 2003 zistila, že “[p]o zmene pohlavia majú transsexuáli výrazne vyššie riziko úmrtnosti, samovražedného správania a psychiatrickej chorobnosti ako bežná populácia.” 

Výskum uverejnený v marci 2022 zistil, že “82 % transrodových osôb uvažovalo o samovražde a 40 % sa pokúsilo o samovraždu, pričom samovražednosť je najvyššia medzi transrodovými mladými ľuďmi.”

Medzičasom štúdia Richarda Bränström, PhD, a Johna E. Pachankisa, PhD. uskutočnená v rokoch 2005 až 2015, ktorá sa zdala podporovať teóriu, že “rodovo potvrdzujúca starostlivosť” zlepšuje duševné zdravie, bola neskôr zrušená. V roku 2020 korigovanie zistilo, že “výsledky nepreukázali žiadnu výhodu chirurgického zákroku vo vzťahu k následným návštevám zdravotnej starostlivosti súvisiacej s poruchami nálady alebo úzkosti, ani k predpisom či hospitalizáciám po samovražedných pokusoch v tomto porovnaní.”

RELEVANTNÉ: NY Times útočia na ‘detransiderov’ za to, že svojimi príbehmi pomáhajú zastaviť mrzačenie detí

Nehľadiac na nedostatok dôkazov pre transgenderové intervencie (ktoré boli tiež spájané s vážnymi trvalými fyzickými a psychickými poškodeniami vrátane kardiovaskulárnych ochorení, osteoporózy, rakoviny, mŕtvice, neplodnosti, ako aj zvýšený počet prípadov samovrážd), mesto New York nie je zďaleka jediné, ktoré zakotvilo právnu ochranu, aby pomohlo lekárom naďalej vykonávať experimentálne “transgender” zákroky a zároveň vytvorilo zátarasy proti štátom, ktoré sa postavili proti radikálnej a škodlivej ideológii.

Ľavicové štáty vrátane Kalifornie, Kolorado, Illinois, Maryland, Nové Mexiko a Minnesota, reagovali na konzervatívne zákony regulujúce deštruktívne operácie tým, že sa legislatívne ustanovili za útočiská pre mrzačiace zákroky.

Medzi tým približne 20 štátov vedených republikánmi prijalo zákony zakazujúce alebo nejakým spôsobom obmedzujúce transgenderové operácie a lieky pre neplnoleté osoby.