Vivek-810x500.png

Prezidentský kandidát GOP Vivek Ramaswamy vyzýva uchádzačov, aby sa zaviazali k omilosteniu Trumpa

25
Kultúra života

MIAMI (LifeSiteNews) — Republikánsky prezidentský kandidát Vivek Ramaswamy vyhlásil, že v prípade svojho zvolenia hneď v prvý deň vo funkcii omilostí bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa z federálnych obvinení vznesených voči nemu. Ramaswamy zároveň vyzval každého ďalšieho kandidáta Demokratickej aj Republikánskej strany, aby sa k tomu zaviazal tiež.

V príspevku na Twitteri Ramaswamy napísal: “Vyzývam každého kandidáta na prezidenta USA, aby sa ku mne pridal a postavil sa za PRAVDU. Zaviažte sa, že v prvý deň omilostíte Donalda Trumpa za tieto federálne obvinenia, alebo vysvetlite, prečo to nechcete’urobiť. Nikto by sa nemal skrývať. Ani Biden. Ani DeSantis. Ani Haleyová. Ani Pence. Ani RFK. Nie Scott. Nikto. Princípy majú prednosť pred politikou.

 

Ramaswamy poslal list každému prezidentskému kandidátovi a vyzval ho, aby sa zaviazal, že ho podpíše, alebo aby vysvetlil, prečo ho nepodpíše. Odsúdiac bohatú darcovskú základňu, ktorá mu podľa jeho slov radí, aby sa od tejto situácie dištancoval, Ramaswamy uviedol, že takýto postup by bol zradou skutočnej demokracie a amerického ľudu vzhľadom na jasné politické motivácie, ktoré stoja za bezprecedentným postupom Bidenovej administratívy proti bývalému prezidentovi Spojených štátov a politickému súperovi v živej prezidentskej kampani.

“Pre tých ostatných kandidátov bude ťažké podpísať tento list,” povedal Ramaswamy. “Trieda darcov volala každému republikánskemu kandidátovi a hovorila nám, aby sme sa od toho držali ďalej, aby sme sa toho nedotýkali ani trojmetrovou tyčou.”

“Odmietam sa podriadiť tomu, aby som bol žiakom triedy darcov,” vyhlásil. “Pre mňa ako republikánskeho kandidáta by bolo oveľa jednoduchšie zúčastniť sa na týchto pretekoch, keby v nich nebol Donald Trump. Ale ja nechcem”vyhrať tieto voľby, na rozdiel od iných, tým, že zlikvidujem našu konkurenciu, tým, že federálny administratívny policajný štát zatkne mojich súperov. Chcem to urobiť tak, ako sa domnievali naši otcovia zakladatelia, počnúc rokom 1776, že o tom, kto bude vládnuť tejto krajine, rozhodnú ľudia tejto krajiny, kde každý hlas a hlas má rovnakú váhu, a nie federálny administratívny policajný štát.”

RELEVANTNÉ: Podnikateľ Vivek Ramaswamy ohlásil prezidentskú kandidatúru v roku 2024

“Použitie policajnej sily úradujúcim prezidentom USA proti jeho hlavnému politickému rivalovi uprostred prezidentských volieb predstavuje v našej krajine nebezpečný precedens,” uviedol Ramaswamy v tlačovom vyhlásení.

“Nikto nie je nad zákonom: americký prezident by nemal mať možnosť použiť federálnu políciu na zatknutie svojich oponentov,” povedal. “Nikto by nemal byť ani pod zákonom, avšak v súčasnosti existujú dve normy spravodlivosti v závislosti od vašich politických názorov.”

“To’je dnes najväčšou hrozbou pre našu ústavnú republiku,” povedal Ramaswamy.

V piatok Trumpov’hlavný republikánsky rival, floridský guvernér Ron DeSantis, tiež odpískal Trumpovu obžalobu ako príklad “ozbrojenia federálnych orgánov činných v trestnom konaní,” čo podľa neho “predstavuje smrteľnú hrozbu pre slobodnú spoločnosť.”

Trump v utorok vyhlásil, že je “nevinný” z viac ako troch desiatok federálnych obvinení vznesených voči nemu v súvislosti s jeho zaobchádzaním s tajnými dokumentmi po odchode z Bieleho domu. Trump je prvým bývalým prezidentom USA v americkej histórii, ktorý čelí federálnym obvineniam zo strany ministerstva spravodlivosti.

RELEVANTNÉ:

Trumpovho stúpenca Douglassa Mackeyho odsúdili za ‘zasahovanie do volieb’ za zverejnenie satirických mémov v roku 2016

GOP prezidentský kandidát odsudzuje ‘zmeny pohlavia detí’, ale hovorí, že štáty by mali rozhodovať o zákonoch o potratoch