Trevor-Williams-810x500.jpg

Nadhadzovač MLB Trevor Williams kritizuje Dodgers za vyznamenanie sestier večného odpustu

81
Kultúra života

WASHINGTON, D.C. (LifeSiteNews) — Nadhadzovač MLB Trevor Williams zopakoval svoj nesúhlas s rozhodnutím klubu Los Angeles Dodgers uctiť si v piatok rúhavú skupinu drag queen s názvom “Sestry večného odriekania".”

Skupina praktizuje “nehorázny výsmech” katolíckej viery, povedal nadhadzovač Washington Nationals pre EWTN.

“Ako zbožný katolík som hlboko znepokojený rozhodnutím Dodgers’ opätovne pozvať a uctiť si skupinu ‘Sestry ustavičného odpustku’ na ich tohtoročnú Noc hrdosti,” Williams predtým napísal na Twitteri. Vyzval tiež na bojkot Dodgers za to, že vyznamenali LGBT aktivistov  cenou hrdinu komunity.

“Nemôžeme sa nečinne prizerať, ako sa nášmu Pánovi vysmievajú,” povedal Williams pre EWTN v klipe zverejnenom vo štvrtok.

Poznamenal, že vlastný fanúšikovský kód správania Dodgers’zakazuje oblečenie a vyjadrovanie, ktoré zosmiešňuje niečiu’rasu, vieru alebo náboženstvo.

“Keď som videl, aké hlboko urážlivé to bolo, robiť hrozné veci s krížom, robiť hrozné veci o staniciach kríža…stalo sa to bodom, kedy by sa tieto negatíva nemali’ctiť a nemali by’zosmiešňovať určitú skupinu,” povedal Williams.

Povedal, že “každý, kto má dve oči a mozog”, môže pochopiť zosmiešňovanie.

RELATED: Kardinál Dolan odsudzuje Dodgers, ktorí si uctili ‘drag’ mníšky: To nie je’nejaká benevolentná humoristická skupina’

America časopisec Michael O’Loughlin pokúsil sa obhajovať skupinu poukazovaním na jej podporu “charitatívnych cieľov,” hoci príjemcovia práve nekŕmia chudobných ani neubytujú bezdomovcov.

Prijímateľmi grantov, ako je uvedené na webovej stránke skupiny’sú obchod s tarotovými kartami “magic”, “posvätné priestory pre ľudí Queer a Two Spirit,” a organizácia, ktorá “poskytuje vzdelávanie, rodovo pozitívne oblečenie a zdroje pre transrodovú mládež a mladých dospelých. Tento grant ide na nákup hrudných väzieb a oblečenia pre kalifornských študentov.”

Pozvanie, potom zrušenie, potom opätovné pozvanie vyvolalo celonárodný ohlas a podnietilo LifeSiteNews a niekoľko katolíckych skupín, aby v piatok večer zorganizovali eucharistickú procesiu na štadióne Dodgers’

RELATED: Bp Strickland povedie eucharistickú procesiu na štadión Dodgerov v rámci reparácie za protikatolícke drag’mníšky

Biskup Joseph Strickland ponesie prvotriednu relikviu sv. Jána Pavla II. ako súčasť procesie.

“Verím, že je nevyhnutné, aby sme sa jasne a s láskou vyjadrili, keď sa rúha alebo ignoruje pravda, za ktorú Ježiš zomrel, aby sa o ňu podelil. Zomrel a vstal z mŕtvych za nás všetkých a my sa nemôžeme’unaviť zdieľať túto dobrú správu,”povedal páter Strickland. “Všetci, ktorí sa zhromaždia na štadióne Dodger, sú milované Božie deti. Môžu slobodne odmietnuť jeho lásku, ale my im musíme naďalej hovoriť, že sú milovaní Bohom a jeho Syn Ježiš nás vyzval, aby sme činili pokánie zo svojich hriechov.”

Komentujúc relikviu Jána Pavla II. pápež Strickland povedal, že tento svätec “je vhodným orodovníkom pre toto, pretože jeho pontifikát bol o nádhere pravdy.”

Hlavným organizátorom tohto podujatia je Rádio Najsvätejšia Panna. Procesiu sponzorujú aj viaceré ďalšie katolícke skupiny, medzi nimi Katolíci pre katolíkov, Amerika potrebuje Fatimu, CatholicVote a LifeSiteNews.