Unborn-baby-1-810x500.jpeg

Obhajcovia života začali turné "Tváre potratov" s cieľom zmeniť srdcia a mysle v celej Kanade

131
Kultúra života

(LifeSiteNews) — Pro-life aktivisti začali “Tváre potratov” turné po Kanade, aby “konfrontovali Kanaďanov s tvárami obetí potratov.” 

Toto leto zamestnanci a letní stážisti z Kanadského centra pre bioetickú reformu (CCBR) cestujú po všetkých desiatich provinciách, organizujú prezentácie a zapájajú sa do pouličného aktivizmu s cieľom zmeniť srdcia a mysle národa.

“Každý deň v Kanade zabije potrat takmer 300 detí – bez tváre a bez mena,” uvádza sa v tlačovej správe CCBR. 

“Aby sme ukončili zabíjanie a ušetrili ženy traumy z potratov, CCBR sa zaväzuje zviditeľniť obete potratov, znovu humanizovať tých, ktorí boli dehumanizovaní — postaviť kultúru tvárou v tvár obetiam potratov,” pokračuje. 

Na turné bude CCBR používať dodávku z kocky “Truth Trucks”, na ktorej sú fotografie zavraždených detí na boku, video vozík a ručné pouličné tabule, aby Kanaďanom ukázala pravdu o potratoch prostredníctvom fotografií obetí potratov.  

Cieľom turné je ukázať Kanaďanom, čo potrat spôsobuje: vraždu nevinnej ľudskej bytosti s vyvíjajúcou sa tvárou.  

“Vzťah k tvári má bezprostredne etický charakter. Tvár je to, čo nemožno zabiť, alebo aspoň v tom zmysle, že sa hovorí: ‘nezabiješ’”, píše CCBR, citujúc filozofa Emmanuela Levinasa. 

ČÍTAŤ: Quebec gov’t ruší miesto konania podujatia náboženskej skupiny’pretože sú za život

Letná stážistka a vedúca tímu Katrina Hamonová ubezpečila LifeSiteNews, že toto turné bude účinné.

“Videla som, ako stratégia CCBR zabrala a zmenila nespočetné množstvo názorov na otázku potratov,” povedala. “Toto je prístup, ktorý skutočne funguje a treba sa oň podeliť.” 

“Som veľmi vďačná za príležitosť podeliť sa o toto posolstvo s ľuďmi po celej Kanade,” pokračovala. “Dúfam, že naša práca bude inšpirovať aj ostatných, aby pokračovali v boji a udržiavali diskusiu [o] potratoch otvorenú.” 

Lako povedala letná stážistka Hannah Afelskie pre LifeSiteNews: “Priniesť realitu o potratoch na východné pobrežie, keď je v toľkých prípadoch potláčaná a skrytá, bolo takým požehnaním.” 

“Mali sme nespočetné množstvo rozhovorov s Kanaďanmi v Novom Škótsku, PEO, Novom Brunswicku a Quebecu, ktorých mysle a srdcia sa už zmenili po tom, čo im bola ukázaná a povedaná pravda o potratoch,” dodala.  

“Mám veľkú nádej v budúcnosť pro-life hnutia v Kanade, keď viem, že sa chce zapojiť viac ľudí,” prezradila Afelskie. “Toto turné ma utvrdilo v túžbe pokračovať v práci pre pro-life hnutie aj v budúcnosti, aby sa potraty stali nemysliteľnými.” 

CCBR bude cestovať po západnej a východnej Kanade a navštívi mestá v jednotlivých provinciách. Zoznam zastávok nájdete tu 

Na každej zastávke budú letní stážisti CCBR’vykonávať pouličný aktivizmus, vystavovať fotografie obetí potratov a zároveň sa zapájať do rozhovorov s cieľom presvedčiť Kanaďanov o pravde o potratoch.  

Večer CCBR ponúkne prezentácie na tému turné, “Tváre potratov.”Medzi rečníkmi budú publicista LifeSiteNews a riaditeľ komunikácie CCBR Jonathon Van Maren a riaditeľ CCBR pre západný dosah Cameron Côté, spolumoderátor “The Pro-Life Guys Podcast.”