Screenshot-839-810x500.png

Kanadský líder BLM obvinený zo zločinu z nenávisti za blokovanie prístupu do katolíckej školy

29
Kultúra smrti

CALGARY, Alberta (LifeSiteNews) – Líder pro-potratových aktivistov kanadskej mestskej pobočky Black Lives Matter (BLM) bol obvinený z protikatolíckeho zločinu z nenávisti po tom, čo údajne bránil ľuďom v prístupe do katolíckej školy a bránil im v’práve praktizovať svoju vieru.

Ako informoval Calgary Herald v utorok bola 47-ročná prezidentka BLM v Calgary Adora Nwofor 2. júna obvinená z trestného činu z nenávisti, ktorý súvisí s incidentom z 26. mája.

Nwofor bola uznaná za “úmyselne brániacu a zasahujúcu” do používania ľudí”na Námestí sv. Tomáša Akvinského, ktorá sa používa “predovšetkým na náboženské bohoslužby a vzdelávacie účely”, údajne z osobných “dôvodov zaujatosti, predsudkov alebo nenávisti na základe rasy alebo etnického pôvodu”

Nwofor sa dostavil na súd a bol prepustený na kauciu bez peňažného plnenia. Má zákaz priblížiť sa k škole na vzdialenosť menšiu ako 100 metrov a nesmie sa rozprávať so zamestnancami ani študentmi.

Nie je jasné, čo Nwofor, známa pro-potratová extrémistka, robila alebo hovorila, ale mohlo to súvisieť s jej pohŕdaním ľuďmi s pro-life názormi. Zúčastnila sa na mnohých pro-potratových zhromaždeniach v oblasti Calgary.

Vlani v máji Nwoforová viedla zhromaždenie v Calgary na protest proti hroziacemu zrušeniu rozsudku Najvyššieho súdu USA’Roe v. Wade, na ktorom tvrdila, že pro-life Kanaďania sa snažia, aby sa niečo podobné stalo aj v Kanade, napriek tomu, že je to nemožné vzhľadom na to, že krajina nemá žiadne zákony o potratoch.

Calgary’Black Lives Matter webová stránka definuje, že začala “skromne ako súbor aktivistov a obhajcov, ktorí zdieľajú jedinú víziu: posilnenie postavenia všetkých členov černošskej komunity a pokračovanie v boji za ukončenie systémovej diskriminácie vo všetkých jej formách.”

Katolícke školy v Alberte sú financované z verejných zdrojov a sú staršie ako samotná provincia. Sú tiež ústavne chránené zákonom.

Aj keď miestni katolícki biskupi školy neriadia, majú právomoc a zodpovednosť za to, aby školské rady dodržiavali nemenný postoj cirkvi’k morálnym otázkam, ako sú potraty a hlavné zásady viery.

Od prvého storočia po Kr, Katolícka cirkev zastáva “nemenné” učenie doktríny o ľudskom živote. Po stáročia Cirkev uznávala potrat ako vnútorné “morálne zlo,” na ktorom “spoluúčasť predstavuje ťažké previnenie”, ktoré nesie “kanonický trest exkomunikácie na tento zločin proti ľudskému životu.”

Ak ide o kanadské’zákony o potratoch, žiadne neexistujú. Táto smrteľne nebezpečná praktika je legálna až do narodenia dieťaťa.

Na rozdiel od Spojených štátov, interrupcie v Kanade existujú v právnom vákuu, keďže boli dekriminalizované pred viac ako 30 rokmi. To znamená, že v Kanade neexistuje “zákonné právo” na interrupciu.

V&nbsproku 1988 Morgentaler rozhodol Najvyšší súd Kanady zrušil posledný zostávajúci zákon o interrupcii na základe toho, že bol protiústavný. Odvtedy neexistuje žiadny federálny zákon, ktorý by potraty reguloval, a tak je táto prax povolená počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva.

Podľa organizácie Campaign Life Coalition (CLC) webová stránka, potraty zabili viac ako 4 milióny nenarodených detí v Kanade od jeho legalizácie v roku 1969, čo približne zodpovedá celkovému počtu obyvateľov provincie Alberta.