Rabbi-810x500.png

Židovský rabín bráni katolíkov proti rúhavému vystúpeniu u LA Dodgers

45
Kultúra smrti

Rabín nedávno písal článok vyjadrujúci jeho hlbokú lásku k baseballu a Bohu a smútok nad rozhodnutím klubu Los Angeles Dodger privítať protikatolícku nenávistnú skupinu.

Rabín Michael Barclay je zarmútený rozhodnutím Los Angeles Dodgers a Major League Baseball (MLB) uctiť si skupinu s názvom  "Sestry večného odpustku",  ktorú právom označuje za protikatolícku okrajovú skupinu známu propagovaním nenávisti voči katolíkom a Katolíckej cirkvi.

Kritizoval Dodgers a MLB za pozvanie a následné opätovné pozvanie tejto skupiny, pričom uviedol, že to svedčí o nedostatku hodnôt a neúcte ku katolíckym fanúšikom alebo všetkým fanúšikom s morálnym kompasom.

"Je pozoruhodné, že tento vodca židovskej komunity," povedal generál Flynn, hlavný poradca organizácie Katolíci pre katolíkov, "že niekto, kto ani nie je katolík, má viac odvahy vyjadriť sa ako niektorí členovia samotného katolíckeho vedenia. Kde sú naši veriaci vodcovia a biskupi?"

Kým sa niektorí vyjadrili, ako napríklad arcidiecéza Los Angeles alebo neďaleká diecéza Orange Country, všeobecným trendom bolo ustupovať do ticha a vyvliecť sa z háčika jedným vyhlásením.

Jedno vyhlásenie alebo tweet nebude stačiť na zastavenie radikálnej a dobre financovanej, protirodinnej a protiamerickej agendy ľavice.

 

Flynn pokračuje: "Ich mlčanie umožňuje sekulárnej ľavici vysmievať sa nám a vyčíňať nad našimi tradičnými hodnotami. Buď sa postavia do čela, alebo ustúpia z cesty, aby iní mohli pomôcť zachrániť našu krajinu."

Katolíci za katolíkov úprimne ďakujú tým pastierom, ktorí skutočne vedú z prvej línie. Ich odvaha je inšpirujúca a my sa za nimi zomkneme!

Rabín Michael vyzýva na bojkot bejzbalových zápasov a aktivít MLB, kým sa nezriekne podpory protináboženských nenávistných skupín.

Tvrdí, že podpora takýchto skupín je v rozpore s vierou a hodnotami ich fanúšikov. Problém presahuje hranice Los Angeles, pretože ak to Dodgers umožnia, môžu sa podobné skupiny snažiť uctiť aj iné tímy.

Rabín Michael vyjadril solidaritu s katolíkmi a vyzval ostatných, aby uprednostnili svoju vieru pred vernosťou športovému tímu. Jedným zo spôsobov, ako to urobiť, je nájsť radosť a spoločenstvo vo viere namiesto podpory bejzbalu.

Rabín Michael Barclay je duchovným vodcom Temple Ner Simcha; a autorom knihy Posvätné vzťahy: Biblical Wisdom for Deepening Our Lives Together. Môžete sa s ním spojiť priamo na [email protected]