hunter-biden-2014-810x500.jpg

"Sladká dohoda": Hunter Biden sa priznal k daňovým priestupkom, aby sa vyhol trestnému stíhaniu za zbraň

18
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — Syn amerického prezidenta Joea Bidena Hunter údajne súhlasil s priznaním viny v dvoch daňových priestupkoch výmenou za to, že sa vyhne trestnému stíhaniu pre obvinenie zo zločinu so zbraňou, za ktorý hrozí maximálny trest desať rokov za mrežami.

Konzervatívci tvrdia, že táto dohoda svedčí o tom, že ministerstvo spravodlivosti chráni Bidenovu rodinu, keďže objavujúce sa dôkazy naznačujú, že Joe a Hunter sa zapojili do obchodovania s vplyvom v zahraničí a korupcie.

Podľa utorkového súdneho podania prokurátora Davida Weissa v Delaware 53-ročný Hunter Biden podá priznanie viny za priestupok súvisiaci s tým, že v rokoch 2017 a 2018 nepodal daňové priznanie a nezaplatil načas približne 1,2 milióna dolárov na daniach, keď bude budúci týždeň obžalovaný na federálnom súde. Hunterov’právny zástupca uviedol, že ministerstvo spravodlivosti zistilo, že odvtedy svoje daňové dlhy v plnej výške splatil.

Výmena za to bude uzatvorí dohodu o “odklone”, aby sa vyhol trestnému stíhaniu za nezákonný nákup a držbu revolvera Colt Cobra v roku 2018, keď bol “nezákonným užívateľom a závislým od kontrolovanej látky.”

Lovec, ktorý bol predmetom niekoľkoročného vyšetrovania, by mal absolvovať dvojročnú podmienku za trestný čin súvisiaci so zbraňou a úplne sa vyhnúť väzeniu. Po skončení skúšobnej lehoty by mu mohlo byť obvinenie z držania zbrane úplne vymazané zo záznamu.

Axios poznamenal, že americký prokurátor Weiss viedol vyšetrovanie od nástupu Trumpovej vlády a že Bidenova vláda sa rozhodla ponechať ho na svojom mieste, “aby sa pokúsila vyhnúť tomu, že sa bude zdať, že ovplyvňuje vyšetrovanie.”

Rozhodnutie nevymeniť Weissa však’neukľudnilo podozrenia konzervatívcov’, že Bidenovo ministerstvo spravodlivosti necháva prezidentovho’syna ľahko vyviaznuť s “milodarmi” a kryje väčšie zločiny, ktoré údajne spáchala Bidenova rodina, zatiaľ čo vyvíja plnú silu federálnych orgánov činných v trestnom konaní na stíhanie tých, ktorí sú na pravici, vrátane bývalého Sám prezident USA Donald Trump.

PREČÍTAJTE: Donald Trump priznáva ‘nevinu’ na 37 obvinení vznesených Bidenovou DOJ

“Wow! Skorumpované Bidenovo ministerstvo spravodlivosti práve odstránilo stovky rokov trvajúcu trestnú zodpovednosť tým, že Hunterovi Bidenovi udelilo iba pokutu za dopravné priestupky,” Trump povedal na sociálnej sieti Pravda. “Náš systém je ZLOMENÝ!”

“Hunter dostal ‘odklonené’ obvinenie z trestného činu so zbraňou. Dva priestupky za nepodanie daňového priznania. Nestrávi’vo väzení ani deň,” reagoval konzervatívny podcaster Buck Sexton. “Úplne zvláštne zaobchádzanie. The fix is in.”

“Hunter Biden vyviazol s fackou, keď čoraz viac dôkazov odhalených Výborom pre dohľad Snemovne reprezentantov odhaľuje, že Bidenovci sa dopustili korupcie, obchodovania s vplyvom a možno aj úplatkárstva,” povedal republikánsky poslanec Snemovne reprezentantov USA James Comer, predseda Výboru pre dohľad Snemovne reprezentantov.

Republikáni vo Výbore pre dohľad Snemovne reprezentantov sa zaoberajú údajnými pochybnými finančnými transakciami, ktorých sa dopustili Joe a Hunter Bidenovci v zahraničí a pri ktorých je rodina Bidenovcov podozrivá z obchodovania s politickým vplyvom za peniaze.

Skandálny obsah notebooku Huntera Bidena’pôvodne utajovaný a cenzurovaný ako “ruské dezinformácie,” zahŕňa množstvo e-mailov a textov, ktoré naznačujú, že rodina Bidenovcov vylákala milióny dolárov zo svetových schém obchodovania s vplyvom, ktoré údajne realizovali členovia Bidenovej rodiny vrátane Huntera.

Súbor informátorov FBI založený na rozhovore s “veľmi dôveryhodným” dôverným zdrojom a nedávno preskúmaný zákonodarcami tvrdí, že v júni 2020 vzal Joe Biden úplatok vo výške 5 miliónov dolárov od konateľa ukrajinskej plynárenskej spoločnosti Burisma Holdings, ktorej členom predstavenstva bol Hunter. 

Biden sa v podaní označuje ako “veľký chlapík,” toto pomenovanie sa údajne používa aj na jeho označenie v emaile z roku 2017 od Huntera Bidenovi čínskemu podnikateľovi. V e-maile, získanom z opusteného notebooku Huntera Bidena’mladší Biden údajne žiadal 10 % pre “veľkého chlapíka,” čo bývalý Bidenov obchodný partner Tony Bobulinski povedal, že ide o prezývku pre Joea Bidena. 

RELEVANTNÉ: Objavili sa dôkazy, ktoré naznačujú, že Joe Biden hovoril s Hunterom o jeho ‘obchodných záležitostiach’

Nie je jasné, či po budúcotýždňovom’obvinení Huntera Bidena padnú ďalšie obvinenia.

V vyhlásenie pre NBC, Hunter Biden’advokát Chris Clark uviedol, že “[s]ohlásením dvoch dohôd medzi mojím klientom Hunterom Bidenom a Úradom prokurátora Spojených štátov amerických pre okres Delaware som pochopil, že päťročné vyšetrovanie Huntera je vyriešené.”

Veiss však túto interpretáciu spochybnil, vyhlásil, že “[t]o vyšetrovanie pokračuje.”

V krátkom utorkovom vyhlásení, ktorým reagoval na správu o dohode o priznaní viny, hovorca Bieleho domu Ian Sams povedal “[p]rítomný prezident a prvá dáma milujú svojho syna a podporujú ho, keď pokračuje v obnove svojho života. Nebudeme to ďalej komentovať.”