lloyd-austin-810x500.jpg

V bombastickej správe sa uvádza, že nové sledovacie nástroje Pentagónu môžu "presne určiť" súkromných občanov

46
Kultúra smrti

(LifeSiteNews) — V šokujúcej správe , ktorú 17. júna zverejnilThe Intercept , sa objavili podrobnosti o americkom stratégie sledovania národnej bezpečnosti, ktorej cieľom je tajne sledovať, lokalizovať a identifikovať každého, kto vyjadruje nesúhlas alebo dokonca nespokojnosť s činnosťou americkej armády a jej vedenia. 

Metódy, ktoré vykonáva armádny ochranný prápor, spadajú do ich kompetencie, ktorou je ochrana najvyšších generálov pred “atentátom, únosom, zranením alebo zahanbením.”

Podľa Trendy politiky:

Táto definícia sa v posledných rokoch uplatňuje aj na kritiku na internete, čím sa armáde’otvárajú rozsiahle zdroje na sledovanie každého, o kom sa domnieva, že urobil ‘priame, nepriame a zahalené’ hrozby a alebo vyjadril ‘negatívne nálady’ na adresu jej vedenia, podľa záznamov o vládnych zákazkách zo septembra 2022.

Používanie týchto rozšírených sledovacích techník sa rozširuje aj mimo hlavných platforiem sociálnych médií. Ako uvádza The Intercept píše:

Dokument uvádza prístup k Twitter’s ‘firehose,’, ktorý by armáde poskytol možnosť prehľadávať verejné tweety a používateľov Twitteru bez obmedzení, ako aj analýzu 4chan, Reddit, YouTube a Vkontakte, napodobeninu Facebooku populárnu v Rusku. Internetové chatovacie platformy ako Discord a Telegram budú tiež prehľadávané na účely ‘identifikácie boja proti terorizmu a extrémizmu a radikalizácii,’ hoci nie je’jasné, čo presne tu tieto pojmy znamenajú.

Toto nové opatrenie ďaleko presahuje možnosti zavedených nástrojov na sledovanie, ako napríklad nástrojov poskytovaných súkromnou spoločnosťou Dataminr, pričom umožňuje zahrnúť verejné aj neverejné informácie.  

Tieto zdroje informácií zahŕňajú ‘diskusie bohaté na signály z nelegálnych komunít aktérov hrozieb a prístup k nepretržitým konverzáciám v rámci kanálov aktérov hrozieb,’ verejný výskum, kanály priemyselných kamier, rozhlasové stanice, spravodajské kanály, osobné záznamy, hacknuté informácie, webové kamery a – možno najinvazívnejšie – údaje o polohe mobilných telefónov.

Podrobnosti tohto prekvapujúceho vývoja v oblasti likvidácie súkromia boli objavené v redigovanej americkej vládnej zmluve, ktorej podrobnosti si môžete pozrieť tu. 

Takisto odhaľuje, ako by sa americká armáda snažila zamaskovať svoju prítomnosť na internete prostredníctvom vydávania sa za niekoho iného a klamstva, aby zostala neodhalená.

V zmluve sa uvádza, že armáda by použila ‘nesprávne určenie’: klamanie ostatných o tom, kto je skutočne zaklávesnicou. V dokumente sa uvádza, že armáda by to dosiahlafalšovaním informácií o webovom prehliadači a presmerovaním armádnej internetovej prevádzky cez servery umiestnené v zahraničných mestách, čím by sa zatienil jej štátny pôvod.

Súhrnne by táto technológia umožnila anonymné presné sledovanie kohokoľvek na svete v reálnom čase. 

Je to jednoducho ďalšie rozšírenie už aj tak rozsiahlej operácie sledovania občanov bývalého slobodného sveta zo strany štátnej bezpečnosti. odtajnená správa riaditeľky Národnej spravodajskej služby Avril Hainesovej odhalila dosah tajných bezpečnostných štátnych’snáh o monitorovanie činností súkromných občanov na celom svete – prostredníctvom PAI alebo verejne dostupných informácií. 

The Intercept uvádza aj správu, ktorá odhaľuje činnosť FBI ako agentov provokatérov v tzv. extrémistických konverzáciách na internete. Pomocou platenej služby s názvom ‘Flashpoint,’ sa vydávajú za ‘extrémistov’ s cieľom zhromažďovať údaje – pravdepodobne o sebe. 

‘V súvislosti s extrémistickými fórami Flashpoint roky udržiaval nepriraditeľné osoby na týchto platformách,’ uvádza sa v zápisnici FBI. ‘Prostredníctvom týchto persón Flashpoint zachytával a škrabal obsah týchto fór.’V poznámke sa uvádza, že FBI ‘nechce inzerovať, že sa usiluje o takýto typ zberu údajov.’

Dlho sa tvrdilo, že mnohí tzv. extrémisti sú v skutočnosti federálni agenti. V reportáži o skupine The Proud Boys The New York Times poznamenal, že “v skupine alebo v jej blízkosti má FBI nezvyčajný počet agentov.”

Naďalej sa v tom istom článku objasňujú zložitosti vyplývajúce z obrovského počtu federálnych informátorov a agentov v Proud Boys aj v Oath Keepers. 

Tento debakel pomáha vysvetliť, prečo U.S.A.S. Army chce utajiť na internete aj v reálnom svete – ako inzeruje pomoc pri ďalšom ničení súkromia a bezpečnosti súkromných osôb. 

Podľa dokumentu Protective Services Battalion armáda tiež nechce inzerovať svoj záujem o široký zber údajov. Redigovaná kópia zmluvného dokumentu je síce verejná, ale označená ako CUI, teda ‘kontrolované neutajované informácie,’ a FEDCON, určená len pre federálnych zamestnancov a dodávateľov.

V ďalšom citáte z The Intercept, Ilia Siatitsa, programový riaditeľ Privacy International, uviedol v súhrne: "V tomto prípade ide o to, že sa v rámci zmluvy o poskytovaní služieb, ktoré sa týkajú ochrany súkromia, môžu využívať len federálni zamestnanci.  

Však vyjadrenie ‘pozitívneho alebo negatívneho sentimentu voči vysokopostavenému rizikovému jednotlivcovi’ nemôže byť považované za dostatočný dôvod na to, aby vládne agentúry vykonávali sledovacie operácie, dokonca ani na to, aby išli tak ďaleko, ako na ‘určenie presnej polohy’ jednotlivcov. Možnosť vyjadrovať názory, kritizovať, vyslovovať domnienky alebo vytvárať hodnotové súdy najmä v súvislosti sverejnými činiteľmi je kvintesenciálnou súčasťou demokratickej spoločnosti.

Aká “demokracia” vytvára takéto dôsledky za vyjadrenie názoru na internete? Nejde len o rozšírenie dohľadu, ale o nebezpečné zneužívanie súkromných údajov každým, kto je ochotný za prístup k nim zaplatiť. Siatitsa so značnou dávkou podceňovania varuje:

Systematické zhromažďovanie, uchovávanie a analýza informácií zverejňovaných online orgánmi činnými v trestnom konaní a vládnymi agentúrami predstavuje vážny zásah do práva na rešpektovanie súkromného života.

Legitimitu liberálnych demokracií značne podkopávajú opatrenia, ako sú tieto, ktoré v skutočnosti označujú vlastných občanov za nepriateľov. Zločinom je tu nesúhlas, ktorý je na Západe ozbrojený čoraz neliberálnejšími zákonmi o nenávistných prejavoch.  

V mene osobnej slobody vás úctivo žiadam, aby ste nasledujúci obrázok zdieľali čo najširšie.