tmp_fe7aea3f-e946-40df-a141-0dc6e94a891c-810x500.jpeg

Spojené arabské emiráty si robia zásoby ruského zlata. Ako veľmi to poškodí americký dolár?

40
Neutral

Veľká časť čitateľov a divákov LifeSite sa zaujíma o svet financií, čo ma prekvapilo. Nedávno Spojené arabské emiráty (SAE) nakúpili 75 ton zlata z Ruska, keďže záujem zahraničia o americký dolár stále klesá.

V tejto epizóde The John-Henry Westen Show sa ku mne opäť pripojil Drew Mason zo spoločnosti St. Joseph Partners, ktorá pomáha čitateľom a divákom LifeSite s ich potrebami v oblasti drahých kovov. Diskutujeme o dôsledkoch nákupu Spojených arabských emirátov’a o nevyhnutnosti ochrany bohatstva prostredníctvom aktív z drahých kovov.

Mason naznačuje, že Spojené arabské emiráty uskutočnili nákup s cieľom “znížiť expozíciu voči doláru a iným menám a zvýšiť svoju expozíciu voči zlatu.”Podľa neho sa SAE, vidiac súčasný stav ekonomiky, vedome rozhodli pre nákup zlata “na základe pomeru rizika a výnosu,” napriek tomu, že už majú veľké množstvo zlata. Ďalej zdôrazňuje, že SAE nakúpili zlato od Ruska, krajiny, ktorá čelí sankciám USA v súvislosti s vojnou na Ukrajine, čím dali “jasnú výpoveď o tom, kam … vidia smerovanie svojich spojenectiev v budúcnosti.”

Mason upozorňuje, že ide o súčasť širšej série udalostí, ktoré naznačujú odklon od dolára ako svetovej rezervnej meny, čo bude “moment, ktorý zmení pravidlá hry pre Američanov,” keďže Spojené štáty už nebudú môcť tlačiť peniaze na nákup zahraničných aktív – o čom diskutovalv predchádzajúcej epizóde.

“To, čo vidíme, že tieto centrálne banky robia, diverzifikujú od dolárov k zlatu, je presne tá stratégia, ktorú [St. Joseph Partners] navrhuje, [že] rodiny musia urýchlene zvážiť, pretože teraz máme väčšinu centrálnych bankárov na svete …, ktorí tiež tvrdia, že zlato sa stane preferovanejším rezervným aktívom v budúcnosti a doláre sa stanú menej dôležitým aktívom,” uvádza Mason.

Dalej zdôrazňuje, že zlato a striebro sú meny a varuje, že ľudia sa k nim budú hrnúť, keď svetové meny začnú strácať hodnotu v snahe svojich krajín’ splácať dlhy. Investície do nehnuteľností, akcií a dlhopisov budú medzitým kvôli vysokej inflácii nespoľahlivé. “Myslíme si, že sme v počiatočnom štádiu problematickej inflácie, ktorá bude pre zlato a striebro veľmi pozitívna a investorov za to odmení,” hovorí.

Pripájajúc inflačnú krízu k tomu, že väčšina krajín čelí neschopnosti splácať dlhy bez toho, aby “zlacnili menu,” alebo čelia bankrotu meny, Mason dodáva: “Máme tu tento synchronizovaný pohyb smerom k bankrotom mien, ktorý nemá v histórii obdobu, kde … budeme ’mať ľudí z celého sveta, ktorí budú hľadať, aká mena ochráni ich hodnotu.”

Mason tiež varuje, že nikto nevie, kedy nastane “inflexný bod” tohto vývoja, a že ľudia musia čo najskôr zvážiť investovanie do zlata a striebra, aby ochránili svoje bohatstvo.

“Ak máte alokáciu v kovoch a federálne a ostatné centrálne banky sú schopné ešte chvíľu bublinkovať, je to ”v poriadku,” hovorí Mason. “Je to vaše zabezpečenie. Nechcete’byť v situácii, keď by ste nemali hedge a jediné, čo máte, sú korelované aktíva s tonami dolárovej expozície.”

Show Johna-Henryho Westena je dostupná prostredníctvom videa na stránke relácie’s YouTube kanál a vpravo tu na mojom blogu LifeSite.

Je k dispozícii aj v audio formáte na platformách, ako sú SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].