Greene-810x500.png

Marjorie Taylor Greeneová obviňuje FBI, že sa zameriava na katolíkov a ignoruje propotratových extrémistov

22
Kultúra smrti

Republikánska kongresmanka USA Marjorie Taylor Greeneová nedávno kritizovala FBI za to, že sa “zameriava” na katolíkov a zároveň “nejde” po propotratovej extrémistickej skupine Jane’s Revenge.

Greeneová sa takto vyjadrila v nedávnom rozhovore pre Newsmax, počas ktorého diskutovala o svedectve riaditeľa FBI Christophera Wraya na vypočutí Výboru pre dohľad a vládnu reformu Snemovne reprezentantov 12. júla. Wray v rámci svojej výpovede zdvojnásobil svoju obhajobu razie federálnej agentúry’na katolíckeho poradcu na chodníku a otca siedmich detí Marka Houcka, ktorý bol obvinený z porušenia zákona o slobodnom prístupe na kliniku (FACE) a neskôr zbavený všetkých obvinení.

“Zameriavajú sa na konzervatívcov. Zameriavajú sa na Trumpových priaznivcov. A dôkazy sú tu,”povedal Greene. “FBI sa zamerala na katolíkov, ktorí sa zúčastňujú na latinskej omši, nasadila agentov do vnútra latinskej omše, ale napriek tomu nešla po radikálnej skupine Jane’s Revenge, ktorá podpaľovala centrá pre tehotné ženy. Taká je FBI, a preto musí niesť zodpovednosť.”

Greeneová dodala, že nespravodlivé konanie zo strany agentúry vedie Američanov k “nedôvere” ministerstvu spravodlivosti (DOJ), čo označila za “mimoriadne smutné.” Poznamenala však, že “práve preto”máme v Kongrese nástroje” na boj proti takýmto nespravodlivostiam. Uviedla Holmanovo pravidlo, ktoré Kongresu umožňuje “úplne vynulovať ich platy”, ako aj “mocný nástroj impeachmentu”; Kongresmanka sama “predložila články o impeachmente Christophera Wraya a Merricka Garlanda, pretože ja”som podnikateľka a verím v prepúšťanie ľudí.”

“Chcem odpovedať na frustráciu, ktorú ľudia doma pociťujú, pretože si myslím, že’je to správne, ”pokračovala Greeneová. “V Snemovni reprezentantov máme len 222 republikánov a na schválenie čohokoľvek je potrebných 218 hlasov, hlasov "áno", a tak je’pre nás veľmi ťažké dostať sa tam."”

“Toto je administratíva, ktorá verí, že vyzbrojuje vládu proti svojim politickým oponentom — nielen svojmu politickému oponentovi Donaldovi Trumpovi, ale aj americkému ľudu. A tak je to nebezpečná doba, v ktorej žijeme, ale chcem, aby ľudia doma pochopili, že je tu’nás veľa, ktorí veľmi tvrdo pracujeme na tom, aby sme túto administratívu priviedli k zodpovednosti.”

Wray’s najnovším svedectvom prichádza po tom, čo Greene podal v máji na neho články o obžalobe za nespravodlivé potláčanie pro-lifers a katolíkov a po tom, čo riaditeľ FBI predtým obhajoval konanie svojej agentúry voči Houckovi počas rozhovoru pre Fox News. Medzičasomstiahnutú zápisnicu richmondského terénneho úradu, ktorá naznačovala, že federálni agenti monitorujú tradičných katolíkov, neskôr priznal generálny prokurátor Merrick Garland ako “otrasnú.”

V novembri 2022, približne štyri mesiace po tom, čo historické zrušenie rozsudku Roe v. Wade, Wray odhadol, že 70 % násilností súvisiacich s potratmi od rozhodnutia Dobbsovej bolo namierených proti pro-life tehotenským centrám a kostolom. Hoci v minulom roku došlo k viac ako 300 útokom proti pro-life organizáciám, Bidenova administratíva’ministerstva spravodlivosti vzniesla obvinenia len proti piatim podozrivým.

Dvoch obyvateľov Floridy obvinila v januári federálna veľká porota a obvinila ich z porušenia zákona FACE. V apríli nasledujúceho roka dostali rovnaké obvinenia ďalší dvaja podozriví. Minulý týždeň študent vysokej školy v Ohiu čelil podobným obvineniam za to, že vandalizoval tehotenské centrum za život s pro-potratovými sloganmi.

V júni FBI ponúkla peňažnú odmenu za informácie o hrozbách z decembra 2022, v ktorých Jane’s Revenge sa vyhrážala, že “zastrelí” zástancov života v Nebraske.

RELATED:

CatholicVote žaluje FBI kvôli zamietnutej žiadosti FOIA o dokumenty uniknutých memo

Marjorie Taylor Greene žiada FBI, aby vyšetrila hrozby voči pro-liferom po výrokoch Jane Fondovej’