Screen-Shot-2023-07-17-at-10.42.36-AM-810x500.jpg

Tucker Carlson "griluje" bývalého guvernéra Arkansasu za obhajobu transrodového mrzačenia detí

45
Kultúra smrti

Bývalý arkansaský guvernér a republikánsky kandidát na prezidenta v roku 2024 Asa Hutchinson povedal, že si stojí za svojím rozhodnutím vetovať zákon, ktorý by chránil neplnoleté osoby so zmeneným pohlavím pred chemickým a chirurgickým zmrzačením.

Tucker Carlson sa Hutchinsona počas prezidentského summitu, ktorý 14. júla sponzorovala spoločnosť Blaze Media, opýtal, či za posledné dva roky, odkedy vetoval tento zákon, zmenil názor. Arkansaský zákonodarný zbor Hutchinsonovo veto prelomil.

Hutchinson sa najprv otočil a povedal, že podporuje práva rodičov a “ústavu.”

“Verím, že Boh stvoril dve pohlavia a že by nemalo dochádzať k zámene pohlavia, ale ak k zámene dôjde, rodičia by mali byť tí, ktorí vedú deti, to je pre mňa dôležitý základný princíp,” povedal Hutchinson.

“Lekár alebo iný zdravotnícky pracovník nesmie poskytnúť zákrok zmeny pohlavia žiadnej osobe mladšej ako osemnásť rokov,” zákon SAFE čítame, ktorý zakazuje blokátory puberty, hormóny na zmenu pohlavia a “operácie na zmenu pohlavia”, ako aj odporúčania na ne, ako predtým informoval LifeSiteNews.

Hutchinson si potom zrejme protirečil, keď povedal, že by podporil úplný zákaz “transgenderových operácií,” možno tým chcel povedať, že je proti obmedzeniam na lieky, ale podporuje obmedzenia na operácie.

 

Uviedol:

No samozrejme, že by ste to mohli dotiahnuť príliš ďaleko a ak by existoval zákon, ktorý by hovoril, že ako maloletý by ste nikdy nemali podstúpiť transgenderovú operáciu, tak by som to v momente podpísal, pretože žiadny rodič by nemal mať možnosť súhlasiť s takouto trvalou zmenou. Ale tento návrh zákona zašiel príliš ďaleko, bol protiústavný, zasahoval do rodičov, a preto som sa pri tomto návrhu zákona postavil na stranu rodičov pri riešení najcitlivejšej otázky, ktorej môže rodič čeliť, a verím v obmedzenú úlohu vlády.

Vtedy povedal, že bude proti snahám, aby štát nútil rodičov, aby ich deti podstúpili takzvanú “starostlivosť potvrdzujúcu pohlavie.”

“Stojím na strane rodičov,” zopakoval Hutchinson.

Carlson zatlačil na Hutchinsona v súvislosti s jeho vyjadreniami, že je proti trvalej “fyzickej zmene”, a spýtal sa, prečo by to neuplatnil na transrodové drogy.

“Myslím, že sme sa”naučili, že hormonálna terapia pre deti pred pubertou je trvalá,” povedal Carlson.

Hutchinson potom sformuloval inú normu.

“Trvalá zmena je jedna záležitosť, ale aj hormonálna liečba je iná záležitosť a môže byť iná záležitosť a kedykoľvek sa pozriete na zákon, ktorý som vetoval, nebola tam žiadna doložka o dedkovi. Opäť rešpektujem zákonodarcov, ktorí majú iný názor, ale myslím nezávisle, myslím na rodičov, myslím na ústavu,” Hutchinson povedal.

Presvedčený o tom, že ide o “liečbu[s],” Hutchinson povedal, že “dúfa, že budeme môcť hovoriť o niektorých otázkach.”

Carlson reagoval:

Toto je jeden z najväčších problémov v krajine a myslím si, že … každý človek v tejto miestnosti by súhlasil, že je to ústredný problém, pretože ide o deti, ktoré sú natrvalo zmenené, a ak chcete, môžete túto zmenu, túto zmenu obhajovať, ale v skutočnosti sa nedá diskutovať o tom, či je to natrvalo alebo nie. A preto si myslím, že je férové sa vás pokojne, racionálne a veľmi dúfam, že aj slušne opýtať, prečo to podporujete.

Hutchinson, ktorý zákon vetoval, povedal, že nehovorí, čo podporuje.

Neodpovedal ani na Carlsonovu otázku, ako môže povedať, že verí v dve pohlavia stvorené Bohom, a zároveň povedať, že je možné, aby si niekto zmenil pohlavie.

Trvalé poškodenia spôsobené transgenderovými liekmi sú dokumentované a vysvetlené dôveryhodnými lekárskymi odborníkmi.

Doktor Quentin Van Meter už predtým pre LifeSiteNews povedal o škodlivosti transgenderových drog.

“Ak prerušujete [fyzické dozrievanie] s jasným zámerom, aby sa nikdy neuskutočnilo smerom, ktorý príroda zamýšľala, pričom biologickí muži skončia ako dospelí muži a biologické ženy skončia ako dospelé ženy, ak to prerušíte, v podstate nastavujete chorobný stav,” povedal Van Meter pre LifeSiteNews v roku 2021. “A potom navyše, cieľom je jednoznačne to, že u drvivej väčšiny detí, ktoré dostanú blokátory puberty, im nebude umožnené prejsť vlastnou prirodzenou pubertou. Budú zadržiavané a potom dostanú hormóny na kríženie pohlavia.”

Niekoľko ďalších republikánskych kandidátov je proti obmedzeniu chirurgického a chemického mrzačenia

Hutchinson sa pripojil k ďalším prezidentským kandidátom, ktorí aspoň nepriamo podporujú myšlienku, že jednotlivci si môžu zmeniť pohlavie.

Napr. bývalý guvernér štátu New Jersey Chris Christie zastáva Hutchinsonov’postoj, že rodičia by mali mať možnosť vziať svoje deti k lekárom, aby ich natrvalo sterilizovali. Bývalý viceprezident Mike Pence povedal, že je proti legislatíve, ktorá by zabránila dospelým v trvalej sterilizácii alebo odstránení iných zdravých častí tela.

Bývalý viceprezident Mike Pence povedal, že chce obmedzenia pre deti, ale je “libertariánom” v tejto otázke, keď ide o dospelých.

“S potešením počúvam o pokroku v iných krajinách, ktoré chránia deti pred chemickou alebo chirurgickou zmenou pohlavia. Dôrazne podporujem snahy v mojom domovskom štáte Indiana a v celej krajine o zákaz zmeny pohlavia, chemickej alebo chirurgickej liečby pre deti mladšie ako 18 rokov,” povedal republikánsky prezidentský kandidát Jordanovi Petersonovi na nedávnej epizóde relácie The Dr. Jordan B. Peterson Podcast.

“Som dosť libertarián na to, aby som povedal, že ak si’dospelý, žiješ, kým žiješ. Viete, nemusím súhlasiť s rozhodnutiami, ktoré robíte, ale budeme vás milovať a milovať blížneho ako seba samého, ako to vyžaduje moja viera, nie?" ”povedal Pence. “Ale žite a nechajte žiť. Ale pre naše deti rozhodne nie. Musíme zaujať pevný postoj.