ab-810x500.jpg

Aktivista za potraty v Ohiu napadol 71-ročného profesora, ktorý poukázal na štatistiky potratov u černochov

31
Kultúra smrti

Agentúrka za radikálnu novelu zákona o potratoch by mohla čeliť obvineniu z trestného činu po tom, čo údajne napadla 71-ročnú vysokoškolskú profesorku na dôchodku pred obchodom CVS.

Profesorka Joyce Millerová pre LifeSiteNews prostredníctvom e-mailu uviedla, že už predtým videla agitátorov za navrhovanú novelu zákona o práve na reprodukčnú slobodu s ochranou zdravia a bezpečnosti, ale tentoraz to bolo iné, pretože ju napadol agitátor, ktorý pracoval na zbieraní podpisov pod petíciu za zaradenie novely do hlasovania.

Profesorka chémie na Mount Vernon Nazarene University uviedla, že 26. júna išla do obchodu CVS, keď k nej pristúpili dve ženy a spýtali sa jej, či je registrovaná ako volička. Podobný rozhovor mala aj na Deň matiek, keď bola na cyklistickom chodníku.

“V oboch prípadoch sa moja časť rozhovoru začala tým, že som povedala, že pojem ‘reprodukčné práva’ je nesprávny pojem a že som za reprodukciu, ale to, za čo je táto petícia, NIE je reprodukcia,” povedala profesorka Millerová pre LifeSiteNews. Aktivisti “nemali povolenie tam byť a manažér CVS nevedel, že tam žiada podpisy.”

Situácia sa zvrtla, keď sa im snažila ukázať štatistiky o tom, že čierne deti majú väčšiu pravdepodobnosť potratu ako biele deti. Jej údajný útočník je černoch. K útoku došlo po tom, čo Millerová vošla do obchodu a vyhľadala si štatistiky.

“Prvá webová stránka, ktorá sa objavila, boli údaje z roku 2020, ktoré zverejnila nadácia Kaiser Family Foundation,” povedala Millerová.

“Vyšla som von s webovou stránkou v telefóne a uistila som sa, že mám jemný tón v hlase, povedala som: ‘Zlatíčko, chcem ti niečo ukázať.’Povedala, že nechce’nič vidieť a vyrazila mi telefón z ruky na betónový chodník. Začala opakovane používať F-bombu a povedala mi, aby som jej išiel z očí. Vzal som jej slová doslova a povedal som, že som’nebol v jej tvári, pretože som bol asi dva metre od nej.”

Millerová povedala, že ustúpila ďalej a aktivistke povedala, že nechce vidieť ďalšie zabíjanie černošských detí. Útočníčka “asi päťkrát povedala, že ma zlomí, a dvakrát mi strčila do ruky,” povedala Millerová.

Avitujúca povedala, že nie je z okolia a že to bola “jej práca”, aby tam bola. Miller ju upozornil, že jej manžel, veterán, je neďaleko v aute.

Ukázalo sa, že s agitátorkou za potraty boli často problémy.

“Povedala, že jej je jedno, kto je so mnou, a potom ma silno udrela do tváre. Môj manžel potom vystúpil z auta a telefonoval,”uviedla Millerová.

Jej manžel zavolal políciu a podľa inštrukcií nasledoval dievča do obchodu s potravinami Kroger na druhej strane ulice, kde sa s ňou stretli strážcovia zákona. Polícia si prezrela aj videozáznam v CVS.

“Jeden policajt mi hneď povedal, že boli problémy s ľuďmi, ktorí sa snažili získať podpisy,” povedala Millerová. “Neskôr sme zistili, že z Walmartu v Mount Vernone polícia vyviedla ľudí po tom, čo odmietli odísť, keď ich ochranka Walmartu požiadala, aby odišli, pretože podľa zásad sa na pozemku Walmartu nepovoľuje žiadna agitácia.”

“Domnievame sa (ale nevieme to s istotou), že ide o tú istú skupinu ľudí” povedala Millerová.

Millerová povedala, že röntgenové snímky ukázali, že nos nemá zlomený, ale po niekoľkých týždňoch ju stále bolí. Polícia prijala správu a povedala, že mestský’prokurátor P. Robert Broeren stále zvažuje, či vznesie obvinenie.

“Úrad riaditeľa pre právo nekomentuje prípady, ktoré boli predložené na preskúmanie,” Broeren v utorok prostredníctvom e-mailu informoval LifeSiteNews.

LifeSiteNews poslal e-mail aj dvom skupinám presadzujúcim novelu, Ohioans for Reproductive Freedom a Ohio Physicians for Reproductive Rights, a opýtal sa ich, či vedia o incidente, či plánujú vyšetrovanie a aký je proces preverovania a školenia agitátorov. Ani jedna zo skupín na otázku v utorok ráno neodpovedala.

Millerová uviedla, že sa pravidelne nezapája do pro-life agitácie. Ako akademička však chcela dievčatá jednoducho poučiť a zapojiť sa do rozhovoru.

“Som profesorka na dôchodku, takže moja tendencia učiť a informovať bola mojou hlavnou motiváciou,” povedala Millerová.

“Môj život bol životom akademika, kde sa diskutuje o myšlienkach a faktoch, ale stretla som niekoho, ktorého životný štýl je úplne odlišný,” povedala.

Aborční aktivisti majú za sebou históriu násilia

Útok na profesorku Millerovú je, žiaľ, súčasťou dlhej histórie útokov zo strany potratových aktivistov, najmä od mája 2022, keď niekto vypustil stanovisko Najvyššieho súdu, ktoré zvrátilo rozsudok Roe v. Wade. Násilie zahŕňa pokus o vraždu sudcu Najvyššieho súdu Bretta Kavanaugha, časté protesty pred domami sudcov a opakované ničenie pro-life organizácií.

LifeSiteNews nedávno informovali aj o napadnutie 83-ročnej pro-life ženy v Marylande 8. júla.

Ataky sa stali aj inde, vrátane útok na dvoch pro-liferov pred baltimorským plánovaným rodičovstvom v máji.

Tiež v máji bol muž z Michiganu, ktorý zastrelil pro-life dobrovoľníka, odsúdený len na 100 hodín verejnoprospešných prác. 23. mája sudkyňa Suzanne Hoseth Kreegerová nariadil Richardovi Harveymu odpracovať 100 hodín verejnoprospešných prác a za streľbu mu udelil podmienečný trest odňatia slobody na dva mesiace a podmienečný trest odňatia slobody na jeden rok,” LifeSiteNews predtým informoval.