GettyImages-522834702-e1688566808483-810x500.jpg

George a Alex Sorosovci poskytli maximálny povolený dar na Bidenovu predvolebnú kampaň

42
Neutral

Ľavicový miliardár George Soros a jeho syn Alex, ktorý v súčasnosti riadi politické operácie rodiny, nedávno poskytli maximálnu sumu na kampaň za znovuzvolenie prezidenta Joea Bidena.

Starší Soros podľa údajov Federálnej volebnej komisie (FEC) daroval fondu Biden for President 6 600 dolárov. Jednotlivci môžu na jedného kandidáta prispieť 3 300 dolárov na jedny voľby, ale keďže primárne a všeobecné voľby sa počítajú ako dva samostatné preteky, každý kandidát môže od darcov získať 6 600 dolárov.

Alex Soros podľa údajov FEC tiež daroval maximálnu sumu 6 600 dolárov.

Tieto dary však predstavujú len zlomok toho, čo by mala Sorosova rodina minúť na Bidenovu’kampaň za znovuzvolenie v roku 2024.

Samostatný “Bidenov víťazný fond” môže získať oveľa vyššie limity. “Počas posledných prezidentských pretekov Alex Soros poskytol Bidenovmu víťaznému fondu viac ako 720 000 dolárov, zatiaľ čo George Soros pridal do pokladnice výboru viac ako 500 000 dolárov”” Fox News reported. “Títo dvaja tiež maximálne prispeli na Bidenovu’kampaň v tomto volebnom cykle.”

Kandidáti môžu získať viac peňazí prostredníctvom “Joint Fundraising Committee”ktorý môže byť partnerom prezidentskej kampane s národnými a štátnymi pobočkami.

Dary mladšieho Sorosa’ nie sú prekvapujúce vzhľadom na jeho pretrvávajúci vplyv na politiku Demokratickej strany, ktorý podľa Fox News zahŕňa “najmenej 20” návštev Bieleho domu od nástupu Bidena do funkcie.

Pracuje aj na ovplyvňovaní medzinárodnej politiky, podobne ako jeho otec. “V roku 2023 sa Alex zúčastnil na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose,” LifeSiteNews predtým informoval. “Na jeho účte na Instagrame sa nachádzajú fotografie, na ktorých je po boku amerických prezidentov. prezidentom Joeom Bidenom, lídrom senátnej väčšiny Chuckom Schumerom a kanadským premiérom Justinom Trudeauom, okrem iných.”

“Podľa CNN poskytla Sorosom riadená nadácia Democracy PAC v rokoch 2019 až 2020 politické dary vo výške 81 miliónov dolárov,”už skôr informoval LifeSiteNews. “Nadácia otvorenej spoločnosti údajne od svojho založenia v roku 1979 poskytla granty v celkovej výške 19 miliárd dolárov so zámerom presadzovať neoliberálnu a sekulárnu politiku.”

Otvorená spoločnosť však tiež prepúšťa pracovníkov, pričom plánuje prepustiť najmenej 40 percent svojich zamestnancov, ako napriek tomu nedávno informoval portál LifeSite.