shutterstock_730405063-810x500.jpg

Reťazec hamburgerov In-N-Out zakáže zamestnancom v piatich štátoch nosiť masky, vyplýva z oznámenia

28
Kultúra života

Obľúbený americký reťazec rýchleho občerstvenia In-N-Out plánuje zakázať zamestnancom v piatich štátoch nosiť masky, vyplýva z interných e-mailov spoločnosti.

Podľa interného e-mailu spoločnosti, ktorý koncom minulého týždňa unikol na sociálne siete, plánuje slávny reťazec hamburgerov na západnom pobreží zakázať svojim zamestnancom v Arizone, Colorade, Nevade, Texase a Utahu nosiť masky na tvári počas práce, čo na internete chvália konzervatívci.

Interný e-mail spoločnosti In-N-Out unikol na sociálne médiá 14. júla

Podľa správy je súčasťou motivácie tohto opatrenia snaha umožniť zákazníkom vidieť “úsmevy” a “iné črty tváre” zamestnancov.

Spoločnosť tvrdí, že len tí, ktorí majú platné lekárske potvrdenie, si môžu počas práce naďalej zakrývať tvár a nedodržanie nového nariadenia môže viesť k ukončeniu pracovného pomeru.

Spoločnosť In-N-Out, ktorá bola založená v roku 1948, v súčasnosti pôsobí v siedmich štátoch, pričom Oregon a Kalifornia sú dva štáty, ktoré sú vyňaté z nového mandátu bez masky, ktorý nadobúda účinnosť 14. augusta.

Podľa dodatočnej správy zaslanej zamestnancom v Kalifornii a Oregone, dvoch štátoch, ktoré majú ustanovenia zakazujúce zamestnávateľom zakazovať zamestnancom nosiť masky, od 14. augusta musia tí, ktorí pracujú v sieti hamburgerov a chcú si naďalej zakrývať tvár, používať iba masku N95 poskytnutú spoločnosťou.

Rozhodnutie spoločnosti In-N-Out ocenili konzervatívci na internete, ktorí tento krok považujú za znak toho, že kultúrne kyvadlo sa od čias povinného používania masiek počas takzvanej pandémie COVID-19 výrazne zmenilo.

Nie je to prvýkrát, čo si populárny reťazec získal podporu konzervatívcov.

V októbri 2021 bola prevádzka In-N-Out v San Franciscu ospevovaná konzervatívnymi komentátormi po tom, čo ju mestské úrady dočasne zatvorili pre odmietnutie vykonávať celomestské nariadenie o očkovaní COVID-19, ktoré od reštaurácie vyžadovalo, aby zabezpečila, že všetci jej zákazníci dostali nové injekcie.

Prezidentka spoločnosti In-N-Out Lynsi Snyder sa považuje za zbožnú kresťanku, v roku 2019 povedala pre Christian Post , že až keď sa obrátila ku Kristovi, dokázala prekonať roky neúspešných vzťahov a problémov s drogami.