tmp_4dbdffdb-f815-441d-b880-85864511a3f6-810x500.jpeg

Biskup Strickland: Katolíci musia mať "odvahu viery" modliť sa za tých, ktorí majú moc

32
Kultúra smrti

V tohtotýždňovej relácii The Bishop Strickland Show ponúka biskup Joseph Strickland rozjímanie nad básňou arcibiskupa Fultona Sheena vo svetle súčasných spoločenských neduhov a krízy v Cirkvi.

Báseň o mužovi, ktorý išiel do kostola hľadať kňaza, aby mu bolo povedané, že kňaz sa zúčastňuje na proteste, končí tým, že mužovi anjel povie, že veci má na starosti diabol. Biskup Strickland povedal, že báseň pripomína ľuďom, že duchovný boj je proti mocnostiam temnoty, nie proti tým, ktorí sú na mocenských pozíciách vo svete. 

“Hneváme sa, rozčuľujeme sa, sme jednoducho podráždení falošnými posolstvami, ktoré vysielajú vlády a Cirkev, žiaľ, príliš veľa ľudí vo vláde a v Cirkvi,” poznamenal. “Ale modlíme sa za týchto ľudí. Páči sa mi, ako nám arcibiskup Sheen veľmi … múdrym, takmer … detským spôsobom … pripomína, že bojujeme proti kniežatstvám a mocnostiam zla. A musíme … to nazývať zlom,” a dodáva, že ľudia by nemali nazývať zlými tých, ktorí sú v pozíciách moci, pretože všetci sú hriešnici a chýba im Božia sláva. 

Jeho Excelencia tiež poznamenal, že “musíme mať odvahu viery”, aby sme obrátili ľudí. “Bez ohľadu na to, kto nám odporuje, bez ohľadu na to, kto nás okrikuje, bez ohľadu na to, čo sa deje, na nikoho ne’útočíme.”  

Poznamenávajúc, že ľudia by mali byť skutočne rozrušení a nahnevaní vývojom vo vláde a v Cirkvi, Strickland tvrdil, že “túto energiu musíme nasmerovať do modlitby a do jasného a milosrdného hovorenia pravdy … a uvedomiť si, že, ako nám to dobre pripomenul arcibiskup Sheen, nie sú to ľudia, proti ktorým’bojujeme, je to satan a jeho prisluhovači.” 

Koncom epizódy Jeho Excelencia ponúkol komentár k tweetu, ktorý zverejnil o vymenovaní arcibiskupa Victora Fernandeza pápežom Františkom za šéfa Dikastéria pre náuku viery (DDF), známeho tým, že drží heterodoxné názory. 

“Pravda nie je nejaké bremeno, ktoré musíme odhodiť,” povedal Strickland a poznamenal, že zosnulý pápež Benedikt XVI. poznamenal, že najväčším problémom moderného sveta je relativizmus. “Nie sú to okovy, nie sú to reťaze. Je to poklad, je to’perla veľkej ceny. Je to’večný život.” 

Prirovnávajúc to, čo robí vedenie Cirkvi so Synodou o synodalite, k odpojeniu telefónu od nabíjačky, aby získal energiu, Strickland pokračoval: “Vedúci predstavitelia Cirkvi sa odpojujú od Boha a hovoria ‘Nuž, my’sa jednoducho rozhodneme [aká je pravda] sami.’A to’nie je o nič viac napojené na Boha ako ľudia, ktorí nemajú vieru a nie sú’súčasťou Cirkvi. Takže musíme … byť dobročinní, musíme byť plní súcitu, ale musíme sa postaviť za pravdu.”

Aby ste si pozreli všetky predchádzajúce epizódy The Bishop Strickland Showkliknite sem na stránku LifeSite’Rumble venovanú The Bishop Strickland Show.

Prisľúbte svoje modlitby za biskupa Stricklanda Tu