DC-PP-attack-810x500.jpg

Priaznivci potratov hádzali kávu na poradkyne za život pred plánovaným rodičovstvom v DC

33
Kultúra smrti

Zástancovia potratov v sobotu napadli dvoch pro-life aktivistov, ktorí poskytovali poradenstvo na chodníku pred megapotratovým centrom Planned Parenthood vo Washingtone, D.C. Napriek videozáznamu z útoku polícia v D.C. nevznesie obvinenia, uviedli pro-life aktivisti.

Progresívne protipotratové povstanie (PAAU) je protipotratová skupina, ktorá sa spája s liberálmi v iných otázkach vrátane podpory hnutia Black Lives Matter, ktoré podľa svojej webovej stránky nazýva “trans práva”. V sobotu členovia skupiny čelili útokom aj na inom mieste, kde rozdávali bezplatné pomôcky na pomoc tehotným a rodičkám.

Aborční aktivisti “napadli” Terrisu Bukovinac a Michaela Gribbina, obaja z PAAU, “pred DC Planned Parenthood” v sobotu ráno, uvádza sa v tlačovej správe skupiny.

Bukovinac uviedla, že “incident sa začal, keď k nej pristúpila žena a hodila jej do tváre a vlasov kávu. Keď Gribbinová išla šálku s kávou chytiť, napadol ju jej mužský partner,” uvádza sa v tlačovej správe. Na videozázname je tiež vidieť, ako Bukovaničová dostala facku do tváre od ženy, ktorá do nej hodila kávu.

Polícia v D.C. odmietla vzniesť obvinenie, uviedli aktivisti proti potratom, napriek videozáznamu (pozri nižšie – pozor: jazyk) útoku. Portál LifeSiteNews sa v pondelok obrátil na oddelenie pre styk s médiami polície v D.C., ale bol presmerovaný do hlasovej schránky.

“Aj ako progresívna ateistka zameraná proti potratom chápem, že potratový priemyselný komplex je zodpovedný za masovú genocídu, ktorej odstránenie si bude vyžadovať nesmiernu odvahu,” uviedla Bukovinac. “Obhajcovia života sa musia zaviazať k úplnému nenásiliu, aby účinne spochybnili inštitúciu legálneho zabíjania detí na celom svete.”

Dr. Michael New, profesor na Katolíckej univerzite v Amerike a významný pro-life vedec a výskumník, označil nedostatok obvinení za “smutný”, ale nie prekvapujúci.

“Obhajcovia života majú práva [podľa prvého dodatku] a nikto by sa nemal báť o svoju bezpečnosť, keď poskytuje poradenstvo na chodníku,” uviedol New. “Ako človek, ktorý koordinuje poradenstvo na chodníku pred plánovaným rodičovstvom v D.C., je nesmierne dôležité, aby boli naši dobrovoľníci v bezpečí. Ak chcú Terrisa a Michael vzniesť voči útočníkom občianske obvinenia, majú moju nadšenú podporu.”

V auguste 2019 bol pred tým istým plánovaným rodičovstvom napadnutý Gribbin, avšak polícia v D.C. tiež odmietla vzniesť obvinenia. Quinn Chasan, vedúci oddelenia analýzy zákazníkov pre Google Cloud, udrel Gribbina – na videu – pred potratovým zariadením. Gribbin zažaloval Chasana; Chasan na Gribbinovu’žalobu odpovedal protižalobou o 5 miliónov dolárov, v ktorej obvinil pro-liferku z ublíženia na zdraví, z toho, že porušila “zákony D.C. o zločinoch z nenávisti” a spôsobila “silnú a extrémnu bolesť, emocionálne utrpenie a duševné utrpenie.”

Naopak, v roku 2020 boli zadržaní dvaja pro-liferi z organizácie Students for Life of America pred budovou D.C. Planned Parenthood za to, že začali písať kriedou “Black Preborn Lives Matter.”

Útok pred D.C. Planned Parenthood nie je jediným problémom, ktorý PAAU utrpela v sobotu v hlavnom meste krajiny.

Ďalšie osoby zo skupiny si v štvrti Columbia Heights rozložili stôl, aby v rámci prvého “ReproShareFair,”veľtrhu” podľa PAAU rozdávali bezplatné prostriedky, ako sú plienky a detské oblečenie.

“Zamestnankyne Lauren Handyová, Caroline Smithová, Kristin Turnerová a aktivistka PAAU Milesová sa vybrali do komunity Columbia Heights vo Washingtone, DC, aby rozložili stôl a rozdali okoloidúcim bezplatnú materiálnu pomoc a informácie,” skupina oznámila. “Tieto bezplatné veci zahŕňali plienky, detské oblečenie, podbradníky, ponožky, oblečenie na pranie, náplasti, zubné kefky, produkty na menštruáciu, tehotenské testy a iné.”

Podľa skupiny však prišli dvaja samostatní demonštranti, vrátane jedného, ktorý mal “protičierne” vyhlásenia na adresu pouličných predajcov.

PAAU ďalej informovala:

Po určitom čase, keď sme sa s touto ženou zaoberali, sme sa rozhodli, že bude najlepšie ju ignorovať. Obrátila svoju pozornosť na miestnych obyvateľov tým, že sa dostala do ich osobného priestoru a posmievala sa im, čo spôsobilo, že napätie vrie, pretože mnohí z okolia boli radi, že sme tam. Vtedy začala zhadzovať literatúru z nášho stola, mrviť ju a hádzať do koša. Taktiež hodila našu literatúru jednému z našich zamestnancov do tváre. Po tomto nás rýchlo odbila a odišla preč.

Členovia skupiny sa v dôsledku svojho aktivizmu stali aj terčom orgánov činných v trestnom konaní. Napríklad v októbri 2022 ministerstvo spravodlivosti prezidenta Joea Bidena’obvinilo niektorých členov skupiny z údajného porušenia zákona o slobodnom prístupe ku klinikám (FACE) tým, že v roku 2020 zablokovali vstup do washingtonskej chirurgickej kliniky.

Lauren Handyová, riaditeľka aktivizmu skupiny’bola za svoju pro-life činnosť zatknutá najmenej 30-krát, vrátane dvoch týždňov strávených v solitary confinement.

Starosta D.C. Muriel Bowser tiež odmietol vyzvať na vyšetrenie piatich brutálne zavraždených donosených detí, ktoré objavili pro-life aktivisti v marci 2022. Namiesto toho navrhla, aby ministerstvo spravodlivosti obvinilo Handyho z porušenia zákona FACE, čo sa o niekoľko mesiacov neskôr aj stalo.

A v apríli 2023 navštívili agenti FBI dom detstva aktivistky PAAU Elise Ketchovej. “Verím, že skutočným motívom návštevy FBI’v dome mojich rodičov’bolo zastrašenie mňa a môjho tímu,” povedala vtedy Ketchová.

26. mája 2023 boli v Baltimore vážne zranení dvaja pro-life poradcovia na chodníku po tom, čo ich pred mestským’plánovaným rodičovstvom napadol útočník. Platničková kosť v pravej hornej časti tváre jedného z napadnutých katolíkov bola úplne zlomená a musel byť prevezený na ošetrenie do úrazového zariadenia Marylandskej univerzity.