shutterstock_1834956853-scaled-810x500.jpg

Zjednotená cirkev Kristova vydáva rezolúciu, v ktorej vyhlasuje, že potrat je "zdravotná starostlivosť

60
Kultúra smrti

Sotva rok po historickom zrušení rozsudku Roe v. Wade liberálna denominácia hlavných protestantov vyhlásila, že potrat je “zdravotná starostlivosť” a vyzvala na “právo” zabíjať nenarodené deti.

Zjednotená cirkev Kristova (UCC) prijala začiatkom tohto mesiaca rezolúciu s názvom “Odsúdenie Dobbsovho rozhodnutia a vyhlásenie potratov za zdravotnú starostlivosť” v rámci svojej 34. generálnej synody, ktorá sa koná každé dva roky. Podľa tlačovej správy náboženskej obce z 10. júla “rezolúcia bola prijatá hlasmi 611 za, 24 proti a 13 sa zdržalo hlasovania.”

“Rezolúcia odsudzuje zrušenie právneho precedensu v rozhodnutí Najvyššieho súdu USA”Dobbs v. Jackson Women’s Health Organization a odsudzuje všetky zákony zakazujúce interrupcie alebo obmedzujúce prístup k službám reprodukčného zdravia [sic],” uvádza sa v správe.

Predseda výboru, reverend Dakota Roberts, uviedol, že “tak ako útočište cirkvi poskytujú útočisko utečencom a imigrantom pred deportáciou, tak teraz aj Zjednotená cirkev Kristova povzbudzuje cirkvi, aby milovali, podporovali a existovali ako útočisko pre osoby, ktoré hľadajú prístup k bezpečným [sic] interrupciám.”

V rezolúcia tvrdí, “že Máriino’vedomé, radostné rozhodnutie porodiť dieťa je prvým skutkom kresťanského učeníctva a že nútený pôrod je aktom sexuálneho násilia protikladného vteleniu a voľba mať deti a starať sa o ne je posvätným rozhodnutím, ktoré by nemalo byť nikomu nanútené.”

Skupina schvaľuje “morálku” pokojného protestu, “vrátane občianskej neposlušnosti”, a zároveň “vyzýva Národné zhromaždenie Zjednotenej cirkvi Kristovej a konferencie, aby preskúmali a využili všetky možnosti právneho napadnutia zákazu interrupcií.” Fond “kaucií” pre členov náboženskej komunity, ktorí sú zatknutí za protesty proti legislatíve na ochranu nenarodených detí, zhromažďovanie peňazí na financovanie interrupcií mimo štátu pre účastníkov zdravotných výhod UCC a rozšírenie programov sexuálnej výchovy na podporu antikoncepcie sú ďalšie opatrenia, ktoré sa v rezolúcii spomínajú.

Dodatočne sa v dokumente načrtáva povzbudenie pre “miestne cirkvi, združenia a konferencie, aby fyzicky, finančne a duchovne sprevádzali ľudí, ktorí hľadajú interrupciu a inú reprodukčnú zdravotnú starostlivosť [sic], v spolupráci s miestnymi zdravotníckymi zariadeniami a interrupčnými fondmi.”

Skupina tiež argumentuje “biblickým, teologickým a historickým základom” pre svoju podporu interrupcií na požiadanie, vrátane veršov z Prísloví o zastávaní sa chudobných a obrane spravodlivosti. S odvolaním sa na podobenstvo o milosrdnom Samaritánovi z Lukášovho evanjelia rezolúcia vyhlasuje, že “my, ktorí nasledujeme Ježišovo učenie, vieme, že nesmieme ‘prejsť na druhú stranu’, keď sa s tými, ktorí môžu otehotnieť, zaobchádza tak nespravodlivo odmietaním potrebnej reprodukčnej starostlivosti [sic].”

Dokument tiež poznamenal, že predchádzajúce generálne synody sa podobne zasadzovali za “úplnú slobodu voľby pre osoby, ktoré sa podieľajú na rozhodovaní o tehotenstve” a “spájali bezpečné a legálne interrupcie s túžbou po informáciách a prostriedkoch o antikoncepcii a plánovaní rodiny.”

V roku 2017 LifeSiteNews informoval, že UCC podporuje federálne financovanie potratov a stavia sa proti zrušeniu Obamacare. Uznesenie náboženskej komunity’prichádza uprostred rastúceho tlaku na podporu potratov na požiadanie, ako aj antikoncepcie v rámci štátnych hraníc a zo strany federálnej vlády.

Bidenova administratíva, ktorá bezohľadne podporuje potraty, nedávno pokračovala so svojím plánom novelizovať zákon o prenosnosti a zodpovednosti zdravotného poistenia (HIPAA) a potenciálne podkopať desiatky zákonov, ktoré boli prijaté od Roe’zrušenia a zachránili tisíce nevinných životov. Predstaviteľ Rady pre národnú bezpečnosť pred týždňom povedal, že prístup k interrupcii pre príslušníkov armády Spojených štátov je “svätou povinnosťou.”

Národný úrad pre potraviny a liečivá (FDA) tiež schválil prvú voľne predajnú antikoncepčnú tabletku, čo umožňuje legálny predaj lieku bez lekárskeho predpisu a bez vekového obmedzenia. Okrem administratívy sa v americkej kultúre propagujú potraty a antikoncepcia. Potratový gigant Planned Parenthood údajne platí tínedžerom účasť na letnom tábore “sexuálnej výchovy”, zatiaľ čo desiatky univerzít po celej krajine inštalujú v areáli univerzity automaty na Plan B.

Napriek rastúcej propagácii sa preukázalo, že potraty aj antikoncepcia okrem zabíjania a zabránenia vývoja nenahraditeľných ľudských bytostí spôsobujú ženám značné fyzické a psychické škody. Hormonálna antikoncepcia sa spája s vyšším výskytom depresií a rakoviny prsníka.

Výskum tiež ukázal, že ženy, ktoré podstúpia interrupciu, často vyhľadávajú emocionálnu podporu po traumatickom zážitku, viac ako 60 percent interrupcií je vynútených a že čoraz populárnejšia potratová pilulka má výsledok v podobe život ohrozujúcich reakcií, ako je krvácanie a sepsa.

Studia ukazuje, že ženy, ktoré potratia svoje prvé dieťa, čelia zvýšenému riziku problémov s duševným zdravím

Krízové tehotenské centrá zachraňujú nenarodené deti a mamičky pred potratom. Preto’ich ľavičiari nenávidia

Správa OSN’‘Svetový deň populácie’ vyzýva ženy v starnúcich krajinách, aby nemali viac detí