MicrosoftTeams-image-10-2-810x500.jpg

Páter Ripperger, jeho asistent exorcista Dr. Dan Schneider, rozoberá jeho príručku duchovného boja

91
Neutral

Všetci sme povolaní do duchovného boja, či sa nám to páči alebo nie.

Niektorí z nás však zápasia s tým, ako sa zapojiť do boja s pekelnými kniežatstvami a mocnosťami, viac ako iní, či už preto, že naše deti upadajú do hriechu, náš rodinný život je zmietaný nepokojmi, alebo my sami bojujeme so zvyčajným hriechom. 

Mojím hosťom v tejto epizóde relácie John-Henry Westen Show je Dr. Dan Schnieder, laický koordinátor slávneho exorcistu o. Chada Rippergera, ktorý si našiel čas, aby diskutoval o svojej novej knihe Metóda Liber Christo:  

Pri rozhovore o príručke Schneider hovorí, že opisuje program duchovného boja, ktorý Ripperger a jeho asistent vypracovali pod názvom Liber Christo metóda, ako čo najobjektívnejšie riešiť prípady diabolskej posadnutosti a posadnutia. Schneider ďalej zdôrazňuje, že kniha nie je o veciach, ktoré urobil diabol, ale je “praktickou príručkou na pomoc ľuďom, a to nielen tým, ktorí majú…diabolskú afektivitu, ale každému, kto chce ísť hlbšie vo svojom duchovnom živote.” 

Popisujúc metódu, Schneider hovorí, že názov “znamená ‘slobodný človek v Kristovi’… nájsť svoju slobodu v Ježišovi Kristovi, skrze neho, s ním… Takže nás orientuje na Ježiša Krista.”“Jedným z bodov celého systému je zameranie sa na Krista, a nie na to, čo robí diabol,” pokračoval Schneider a dodal, že človek by sa mal sústrediť na to, čo robí Kristus v duši. 

Schneider v súvislosti s príručkou rozoberá aj otázku konkrétnosti modlitby, pričom cituje francúzskeho filozofa Blaise Pascala, ktorý hovorí, že Boh stvoril modlitbu, aby mohol “obdarovať ľudí dôstojnosťou byť príčinou.”Zdôrazňujúc, že modlitba plodí to, čo znamená, Schneider hovorí, že špecifickosť v modlitbe je našou účasťou na rozdávaní milostí kríža, čo vychádza z koncepcie utrpenia svätého Pavla”v 1 Kor 1, 24, podľa ktorej človek dopĺňa to, čo mu chýba v Kristovom utrpení. 

Takisto zdôrazňuje, že satanisti a okultisti sú špecifickí vo svojich kliatbách, pričom vysvetľuje “sú’veľmi špecifickí v tom, ako sa modlia… inverzne.” “A tak špecifickosť v modlitbe je absolútne rozhodujúca,” pokračuje a tvrdí, že táto špecifickosť sa vzťahuje aj na vyznávanie hriechov. “Ak dokážete pomenovať [problém], môžete ho skrotiť. Takže musíte identifikovať chyby, identifikovať duchov, ktorí stoja za chybami, aby ste ich mohli skrotiť.” 

Schneider tiež varuje pred tým, aby sme diablovi pripisovali príliš veľké zásluhy za problémy v našom živote, keď problém môže byť psychologický, či už je to kvôli traume alebo nedostatku cnosti v niektorej oblasti, oddeľovanie prirodzených problémov od duchovných je nevyhnutné, najmä preto, že démonov priťahujú tí, ktorí majú psychické problémy, ako nebezpečný mäsožravec, ktorý si v stáde vytypuje najzraniteľnejšie zviera.  

Používajúc rádiové frekvencie ako analógiu na oddelenie týchto problémov, Schneider hovorí, že “musíme rozlišovať, ‘Ktoré sú moje vlastné negatívne myšlienky? Na tomto kanáli hovorím sám so sebou, na tomto kanáli som hovoril s Bohom, na tomto kanáli hovorí Boh so mnou a na tom istom kanáli premieta diabol svoje pokušenia.’” “Takže súčasťou toho, keď hovoríme o odlúčení…, je ísť ‘Ó, áno, to’nie som ja, to bola diabolská projekcia,’ alebo ‘Radšej si vyčistím tie negatívne… samomluvy’… To je veľmi dôležité, pretože potrebujú toto odlúčenie, aby prišlo oslobodenie.” 

Sústreďujúc sa na rast v cnosti, Schneider zdôrazňuje disciplínu, ktorá vyplýva zo zavedenia poriadku v živote’človeka, a vysvetľuje, že zavedenie stanoveného času a súboru modlitieb, ktoré sa majú odriekať každý deň v rovnakom čase, je účinné pri vyháňaní démonov. Svätý Josemaria Escriva hovorí o hrdinskom okamihu, keď zazvoní budík, keď vstávate z postele, pretože prvé pokušenie dňa, ak mu podľahnete, už ste podľahli zženštilosti, podľahli ste mäkkosti.” 

“Súčasťou oslobodenia musí byť identifikácia neresti a… boj proti nej prostredníctvom vloženia [opačnej] cnosti,” tvrdí Schneider. 

Show Johna-Henryho Westena je dostupná vo forme videa na stránke relácie’s YouTube kanál a vpravo tu na mojom blogu LifeSite.

Je k dispozícii aj v audio formáte na platformách ako SpotifySoundcloud, a Acast. Čakáme na schválenie aj pre iTunes a Google Play. Ak sa chcete prihlásiť na odber audio verzie na rôznych kanáloch, navštívte Stránku vysielania tu.

Vytvorili sme’pre túto reláciu špeciálny e-mailový zoznam, aby sme vás mohli každý týždeň upozorniť na zverejnenie novej epizódy. Prosím, prihláste sa teraz kliknutím sem. Môžete sa tiež prihlásiť na Kanál YouTube a YouTube vás’upozorní na nový obsah.

Môžete mi posielať spätnú väzbu alebo nápady na témy relácií prostredníctvom e-mailu [email protected].