GettyImages-1465672214-810x500.jpg

Katolícky kňaz vyzýva arizonskú guvernérku Katie Hobbsovú, aby sa kajala za podporu potratov

42
Kultúra smrti

Katolícky kňaz napísal list propotratovej guvernérke Arizony Katie Hobbsovej “za presadzovanie metódy potratu dieťaťa, ktorá neberie ohľad na bezpečnosť žien nad rámec toho, čo urobila v minulosti.”

Pr. Craig Friedley, farár farnosti Panny Márie Guadalupskej v arizonskom Queen Creeku, napísal v reakcii na oznámenie opatrenia rozširujúceho prístup k voľnopredajným antikoncepčným prostriedkom - z ktorých mnohé sú potratové - bez lekárskeho’predpisu.

Friedleyová si vzala demokratku na paškál za jej dlhodobú propagáciu potratov až do pôrodu pod zámienkou obhajoby “zdravia žien”, pričom uviedla, že jej najnovší krok “je nielen nemorálny, ale znamená, že svojím verejným, hrdým a škandalóznym konaním, ktorým podporuje vraždenie detí v maternici, vystavujete svoju večnú dušu nebezpečenstvu zatratenia.”

Friedley pripomenul Hobbsovej, ktorá je katolíčka, učenie Cirkvi’o závažnosti zločinu potratu a potrebu kajúcnosti za verejný škandál presadzovania potratovej agendy všetkými možnými spôsobmi. “Mala by ste sa okamžite kajať a ísť na spoveď za obhajovanie potratov na verejnosti,” povedal.

“Vražda dieťaťa v maternici nie je starostlivosť o zdravie. Prestaňte šíriť túto lož a spôsobovať škandál v Katolíckej cirkvi. Ak sa ešte zúčastňujete na nejakej katolíckej omši, mali by ste sa zdržať pristupovania k svätému prijímaniu, kým nebudete robiť pokánie za šírenie lží a obhajovanie vraždy detí v maternici,” jednoznačne vyhlásil Friedley.

Ako kňaz poznamenal, Kódex kánonického práva Cirkvi’nariaďuje, že osoby “tvrdohlavo zotrvávajúce v zjavnom ťažkom hriechu nemajú byť pripustené k svätému prijímaniu.” (CAN. 915†). Friedley na záver vyzval Hobbsa: “aspoň raz v živote bráňte nenarodených. Modlite sa za odvahu a silu postaviť sa za svoju katolícku vieru namiesto toho, aby ste sa krčili v strachu, čo by sa mohlo stať s vašou politickou kariérou, ak budete brániť právo na život od počatia po prirodzenú smrť.”

V komentári pre LifeSiteNews páter Friedley povedal: “Keď sa útočí na moju katolícku vieru, budem ju brániť. Nie je to tak, že by potrebovala nejakú obranu; Ježiš, jeho Otec a Duch Svätý by to zvládli sami. Snažím sa pomôcť tým, ktorí sú zavádzaní, aby sa nevydali na cestu, ktorá vedie do pekla. Je veľmi veľa katolíkov, ktorí majú len základné vedomosti o svojej viere. Potom, keď sa človek dostane do mocenskej pozície, ako napríklad guvernérka Katie Hobbsová, ktorá tvrdí, že je katolíčka, a začne verejne podporovať a propagovať niečo, čo je vo svojej podstate zlé, ľudia ju počúvajú a myslia si, že prijíma pravdu a je súcitná. Nemôže to byť ďalej od pravdy. Jej klamstvá neobstoja pred svetlom pravdy.”

“Väčšina ľudí nemá rada, keď sa im vyvodzuje zodpovednosť. Môže to byť veľmi nepríjemné. Zvyčajne preto, lebo to znamená zmenu. Ale ľuďom, ktorí propagujú niečo, čo je vo svojej podstate zlé, treba zatvoriť ústa. Každý človek, ktorý počuje Božie’posolstvo o presadzovaní posvätnosti života od počatia po prirodzenú smrť, ako sa to snažím presadzovať vo svojich homíliách, by mal (musí!) konať."”

Komentujúc, že od Hobbsa nedostal žiadnu odpoveď a ani ju neočakáva, Friedley pre LifeSiteNews povedal: “Guvernér Hobbs pravdepodobne ani netuší, kto som, a pravdepodobne ho to nezaujíma. Dokonca verejne vyhlásila, že jej postoj k interrupciám je v rozpore s katolicizmom a že v tejto veci oponuje biskupovi Johnovi Dolanovi. Je v rozpore nielen v otázke potratov, ale aj v iných ‘katolíckych otázkach’ To je štandard pre osobu v dnešnej’Demokratickej strane. V štáte Arizona nie je ani jeden demokrat, ktorý by sa hlásil ku katolíkom, ktorý by bránil nenarodené deti.’

“Spôsob, akým teraz hlasujem, je pozrieť sa na otázky, počnúc piatimi neoddiskutovateľnými: Potraty, eutanázia, výskum embryonálnych kmeňových buniek, klonovanie ľudí a manželstvo osôb rovnakého pohlavia. Demokratická strana takým či onakým spôsobom vyjednáva s každým z nich. Inými slovami, svojou platformou a presvedčením podporujú a propagujú vnútorné zlo. Ak niekto nesúhlasí s touto stranou v niektorej z týchto otázok, je vyvrheľ a musí byť vylúčený a zrušený. Môžem sa čudovať, že od guvernéra neočakávam žiadnu odpoveď? Pre ňu som nikto. Ak sa mi podarí povzbudiť 2000 rodín v mojej farnosti, aby jej napísali a vyjadrili svoj názor a svoje hlasy, možno začne počúvať."

Potvrdzujúc, že neustúpi od toho, aby vyzýval propotratovú “katolícku” guvernérku, kňaz vyhlásil: “Kým sa nevráti k svojej katolíckej viere alebo sa nezriekne svojej katolíckej viery, budem ju vyzývať na vnútorné zlo, ktoré podporuje a propaguje. Kiež by sa jedného dňa zriekla zla, prijala svoju katolícku vieru a zmierila sa s Bohom, aby sa jej večná duša mohla dostať do neba. Katolíci v Arizone sú silne za život. Demokrati v Arizone sú silne proti životu. Niekedy sa tieto dve veci nedajú dobre kombinovať.

LifeSiteNews oslovil kanceláriu guvernéra Hobbsa’ so žiadosťou o komentár, ale do zverejnenia nedostal žiadnu odpoveď. Môžete sa s ňou spojiť na adrese:

Constituent Engagement
Kancelária guvernéra
602-542- 4331
[email protected]
azgovernor.gov

Celé znenie listu O. Friedley’je uvedené nižšie.

Ctihodná Katie Hobbs (D)

Gubernátorka štátu Arizona

Vážená pani guvernérka Hobbsová,

Práve ste pokročili v povoľovaní používania hormonálnej antikoncepcie bez toho, aby vás videl lekár, asistent lekára’alebo zdravotná sestra. Odôvodnili ste to tým, že sa “staviate proti extrémistom, ktorí ohrozujú prístup k základnej zdravotnej starostlivosti, na ktorú sa naše rodiny spoliehajú.”

Toto je nielen nemorálne, ale znamená to, že svojím verejným, hrdým a škandalóznym konaním, ktorým podporujete vraždenie detí v maternici, vystavujete svoju večnú dušu nebezpečenstvu zatratenia. Mali by ste sa okamžite kajať a ísť na spoveď za obhajovanie potratov na verejnosti. Nielenže bol z konzultačného procesu vylúčený akýkoľvek lekársky odborník, ale v mene podpory potratov sa zavrhujú životy žien, ktoré môžu mať už existujúce ochorenia, ktoré by sa mohli hormonálnou liečbou zhoršiť. Potrat ako vnútorné zlo a s najväčšou pravdepodobnosťou smrteľný hriech ohrozuje duše zúčastnených.

Som si istý, že na strednej škole Seton vás neučili propagovať zlo potratov. Ospravedlnenie sa im zdá byť vhodné. Ospravedlnenie katolíkom, ktorí obhajujú právo na život, by sa tiež malo dostať spolu s nápravnými opatreniami.

Nebudem od vás žiadať ospravedlnenie za to, že ste ma nazvali extrémistom, ktorý obhajuje katolícku vieru ako katolícky kňaz s dobrou povesťou v diecéze Phoenix. Verím v posvätnosť každého ľudského života od počatia až po prirodzenú smrť a verím, že všetci ľudia by mali dostať zdravotnú starostlivosť, ktorú potrebujú.

Vražda dieťaťa v maternici nie je zdravotná starostlivosť. Prestaňte šíriť túto lož a spôsobovať škandál v Katolíckej cirkvi. Ak sa ešte stále zúčastňujete na nejakej katolíckej omši, mali by ste sa zdržať pristupovania k svätému prijímaniu, kým nebudete robiť pokánie zo šírenia lží a obhajovania vraždy detí v maternici.

Tu je zdôvodnenie, ktoré budete potrebovať na overenie, či by ste nemali byť pripustení k svätému prijímaniu: “Tí, ktorí boli exkomunikovaní alebo interdikovaní po uložení alebo vyhlásení trestu, a iní, ktorí tvrdošijne zotrvávajú v zjavnom ťažkom hriechu, nemajú byť pripustení k svätému prijímaniu.” (CAN. 915†, Kódex kánonického práva: Nový anglický preklad. Canon Law Society of America, 1998, s. 298.)

Nakoniec vás povzbudzujem, aby ste aspoň raz v živote bránili nenarodené deti. Modlite sa za odvahu a silu postaviť sa za svoju katolícku vieru namiesto toho, aby ste sa krčili v strachu, čo by sa mohlo stať s vašou politickou kariérou, ak budete brániť právo na život od počatia po prirodzenú smrť.

Skutočnosť, že SCOTUS potvrdil právo na život v Ústave USA a napravil zlo, ktoré sa v našej krajine rozrastalo 50 rokov (Roe v. Wade). Všetci katolíci by sa mali usilovať o návrat k tomu, čo Katolícka cirkev učila 2000 rokov. Tomu sa hovorí precedens, ktorý ustanovil náš Pán a Spasiteľ Ježiš Kristus. Budem sa modliť za vašu večnú dušu. Môžete ma kontaktovať v mojej farnosti.

Páter Craig W. M. Friedley