GettyImages-1411639795-810x500.jpg

Kevin McCarthy hovorí, že Biden by mohol čeliť impeachmentu po nových odhaleniach o korupcii v rodine

21
Kultúra smrti

Kongres by podľa predsedu Snemovne reprezentantov Kevina McCarthyho mohol začať “vyšetrovanie impeachmentu” prezidenta Joea Bidena” v súvislosti s jeho obchodnými aktivitami a “ozbrojovaním” vlády.

Komentár predsedu McCarthyho” v relácii Fox News predstavuje významný krok v snahách o Bidenov impeachment. McCarthy ešte minulý mesiac zabil hlasovanie o tejto otázke.

Vyhlásenie prichádza po minulotýždňovom svedectve dvoch informátorov z daňového úradu (IRS), ktorí tvrdili, že vyšetrovanie obchodných aktivít Huntera Bidena’bolo “spomalené” a podľa osobitného agenta dozorného úradu IRS Garyho Shapleyho bolo marené.

“Bol som svedkom korózie etických noriem a zneužívania moci, ktoré ohrozujú náš národ,” špeciálny agent IRS Joseph Ziegler vypovedal.

“Sledovali sme len to, kam nás informácie zaviedli,” povedal McCarthy v pondelok večer Seanovi Hannitymu v relácii Fox News. Povedal, že údajná korupcia “stúpa na úroveň vyšetrovania impeachmentu, čo poskytuje Kongresu najsilnejšiu právomoc získať zvyšok potrebných poznatkov a informácií.”

“Pretože tento prezident použil aj niečo, čo sme nevideli od čias Richarda Nixona:

“Verím, že to dotiahneme až do konca a že to vyústi do vyšetrovania impeachmentu tak, ako nám to prikazuje ústava,” dodal.

Hunter sa v júni priznal k obvineniam z daňových priestupkov v súvislosti s tým, že v rokoch 2017 a 2018 nepodal daňové priznanie a nezaplatil včas dane vo výške približne 1,2 milióna dolárov, ako predtým informoval portál LifeSiteNews. Dohoda mu údajne umožní vyhnúť sa obvineniu z trestného činu nedovoleného ozbrojovania.

Prezident Biden opakovane poprel účasť na obchodných transakciách svojho syna’medzi ktoré patril aj mesačný poplatok 8 3000 dolárov za konzultácie s ukrajinskou plynárenskou spoločnosťou Burisma, a to napriek tomu, že Hunter nehovorí po ukrajinsky a nemá žiadne osobitné odborné znalosti v oblasti energetiky.

Iowský senátor Chuck Grassley tiež nedávno zverejnil odtajnený dokument FBI potvrdzujúci, že prezident a jeho syn boli zapojení do mnohomiliónovej úplatkárskej schémy zahŕňajúcej spoločnosť Burisma.

Bývalý obchodný partner prezidentovho syna, Devon Archer, uviedol, že Hunter “vytáčal svojho otca, vtedajšieho viceprezidenta Joea Bidena, cez hlasitý odposluch na stretnutia so svojimi zahraničnými obchodnými partnermi,” podľa New York Post.

Archer by mal tento týždeň vypovedať pred výborom pre dohľad Snemovne reprezentantov. Predseda výboru James Comer, republikán z Kentucky, povedal, že Biden “klamal Američanom, keď tvrdil, že o obchodných transakciách svojho syna nič nevedel“.”

“Naďalej sa odhaľujú dôkazy, že Joe Biden bol do korupčných schém obchodovania s vplyvom svojej rodiny’veľmi zapojený a pravdepodobne z toho finančne profitoval,” povedal Comer médiám. “Patria sem obchody so skorumpovaným ukrajinským oligarchom a energetickou spoločnosťou napojenou na ČKS, ktoré Bidenovcom priniesli milióny a podkopali americké záujmy.”

“Rozhodne sa zdá, že Joe Biden a jeho rodina kladú seba na prvé miesto a Američanov na posledné, ale korporátne médiá a ministerstvo spravodlivosti naďalej kryjú Bidenovcov,”tvrdí Comer. “Výbor pre dohľad bude naďalej sledovať fakty, aby zabezpečil transparentnosť a zodpovednosť, ktorú americký ľud požaduje a zaslúži si ju. Tešíme sa, že sa čoskoro budeme môcť porozprávať s Devonom Archerom o zapojení Joea Bidena’do obchodných záležitostí jeho rodiny’”

Biely dom odmietol pokusy o obžalobu Bidena.

“Namiesto toho, aby sme sa sústredili na skutočné problémy, ktoré Američania chcú, aby sme riešili, ako napríklad ďalšie znižovanie inflácie alebo vytváranie pracovných miest, chce @HouseGOP uprednostniť toto,” napísal Bidenov hovorca na Twitteri. “Ich dychtivosť ísť po @POTUS bez ohľadu na pravdu je zrejme bezodná.”

Kým ministerstvo spravodlivosti poskytlo “sladkú dohodu” Hunterovi, Bidenovo”ministerstvo spravodlivosti sa opakovane zameralo na zástancov zákona, konzervatívcov a kresťanov. Napríklad generálny prokurátor Merrick Garland predtým nariadil federálnym orgánom činným v trestnom konaní, aby pozorne sledovali rodičov a iných občanov, ktorí sa na zasadnutiach školskej rady vyjadrili proti politike COVID a určitým druhom rasovej a sexuálnej výučby v triede.

Úrad Federálneho úradu pre vyšetrovanie v Richmonde tiež napísal bezpečnostnú správu, v ktorej navrhol špehovať kostoly s latinskou omšou. Vrchný právnik richmondského úradu FBI podpísal memorandum, ktoré citovalo zdiskreditovanú organizáciu Southern Poverty Law Center a článok Atlantic o tom, že ruženec je “zbraň” ako dva zo zdrojov na zdôvodnenie svojich tvrdení.

Ministerstvo spravodlivosti tiež použilo zriedkavo uplatňovaný zákon o slobodnom prístupe na kliniky (FACE) na obvinenie dvoch pro-life otcov v samostatných prípadoch. V obidvoch situáciách ministerstvo spravodlivosti použilo ranné ozbrojené razie v domoch pokojných katolíkov. Ministerstvo spravodlivosti zatiaľ prehralo už jeden prípad, Mark Houck’s.