Screenshot-2023-07-25-10.59.15-810x500.png

Novinár Hunter Biden varuje pred "nesvätou" cenzúrnou alianciou medzi americkými tajnými službami a veľkými technologickými spoločnosťami

32
Kultúra smrti

Žurnalistka Emma-Jo Morrisová v prejave pred Výborom Snemovne reprezentantov pre súdnictvo uviedla, že cenzúra jej článku o notebooku Huntera Bidena odhalila “nesväté spojenectvo medzi spravodajskou komunitou, sociálnymi médiami a staršími mediálnymi platformami.”

Počas vypočutia v Podvýbore Snemovne reprezentantov pre súdnictvo o ozbrojovaní federálnej vlády vo Washingtone, D.C., 20. júla sa politická redaktorka denníka Breitbart a predtým New York Post dočkala ospravedlnenia svojich správ o “laptope z pekla”, keďže sa ukázalo, že boli stopercentne vecne presné.”

Týždne pred prezidentskými voľbami v roku 2020 jej reportáž dokázala osobnú účasť Joea Bidena”v ukrajinských a čínskych obchodných transakciách, ktoré opakovane popieral.

Morrisová sa smiala, keď čítala titulok z Politico, ktorý opisoval laptop – a jej reportáž – ako “ruskú dezinformáciu.”

“To ani nemôžem’povedať s vážnou tvárou.” 

FBI si je vedomá, podvracanie volieb 

Päť dní po tom, čo to zverejnila, Politico uverejnilo nasledujúci článok. Bol výsledkom listu, ktorý koncipoval agent Demokratickej strany a bývalý poradca šéfa CIA Johna Brennana. 

Podľa story bol nápad Nicka Shapira, podporovaný “Dirty 51” spravodajskými agentmi, ukazujúci pozoruhodne čistý strih Huntera Bidena.

Morrisová povedala výboru, že New York Post zverejnil zdroje jej zistení, ako aj federálne predvolanie, z ktorého vyplýva, že FBI má všetky informácie, ktoré uviedla, k dispozícii od roku 2019. FBI všetko vedela a nič neurobila – až kým sa spravodajská komunita nerozhodla očierniť jej prácu ako ruskú propagandu.

51 bývalých spravodajských agentov sa zišlo, aby odsúdilo laptop a jeho obsah s tvrdením, že má “všetky znaky [sic] ruskej informačnej operácie.” 

Ak sa Post informovalv roku 2022:

Nikto z 51 nevidel žiadne materiály z notebooku a ani sa neobťažoval o ne požiadať, ale jeho list, ktorý inicioval, podpísal a doručil Politico demokratický agent a bývalý poradca Johna Brennana Nick Shapiro, zabil príbeh kameňom dohodil.

Kandidát Joe Biden sa tak zbavil obvinenia z korupčného systému obchodovania s vplyvom, ktorý jeho rodina riadila počas ôsmich rokov jeho viceprezidentovania.

Tento hanebný list použil Joe Biden o tri dni neskôr, 22. októbra, aby odvrátil útok Trumpa’v ich poslednej debate.

Tých 51 ľudí, ktorých sa to týkalo, neboli všetci nízko postavení agenti. Ako poznamenal denník Post : 

Päť bývalých riaditeľov CIA podpísalo list  Mike Hayden, Leon Panetta, John Brennan a Michael Morell (úradujúci) a John McLaughlin (krátko úradujúci)  ako aj bývalý riaditeľ Národnej spravodajskej služby James Clapper, osem spravodajských dôstojníkov CIA, sedem analytikov, štyria náčelníci štábov a rôzni ďalší bývalí podvodníci z washingtonskej spravodajskej komunity.

Nikto z “Dirty 51” sa za túto zosúladenú akciu, ktorá mala podľa Morrisa zásadný vplyv na výsledok prezidentských volieb v roku 2020, ani neospravedlnil, ani nečelil žiadnym dôsledkom.

Odpovedala jej na to republikánska zástupkyňa Elise Stefaniková (R-NY). Ako Breitbart reportoval:

‘Súhlasíte teda s tým, že cenzúra príbehu o notebooku Huntera Bidena bola rozhodujúca pre voľby v roku 2020? ’

‘Áno, existujú rôzne prieskumy verejnej mienky, podľa ktorých by došlo k zmene výsledku volieb. A samozrejme, je to’bezprostredne relevantné pre rozhodnutie, koho voliť.’

Morris súhlasil s tým, že “táto forma vládnej cenzúry bola v skutočnosti zasahovaním do volieb.”

Nielenže išlo o zasahovanie, ale aj samotná FBI priznala, že dôkazy o laptope boli pravé, a to práve v deň, keď vyšla Morrisova’ správa. Z New York Post reportáže 20. júla:

Vysoký predstaviteľ FBI na Twitteri povedal, že laptop Huntera Bidena bol legitímny v ten istý deň, keď The Post uverejnil prvý článok v bombové reportáže seriálu o dokumentoch spájajúcich prezidenta Bidena s jeho synom zahraničnými obchodmi, podľa výpovedí, ktoré vo štvrtok zverejnil justičný výbor Snemovne reprezentantov.

Toto potvrdenie nebolo pred voľbami v roku 2020 zdieľané s voličmi, keďže desiatky bývalých spravodajských pracovníkov a vtedajší prezidentský kandidát Joe Biden nepravdivo naznačili, že inkriminované dokumenty sú ruské dezinformácie.

‘Niekto z Twitteru sa v podstate opýtal, či je notebook skutočný. A jeden z ľudí z FBI, ktorý sa zúčastnil hovoru, naozaj potvrdil, že ‘áno, bol, ’ predtým, ako mu skočil do reči ďalší účastník a povedal, ‘bez ďalšieho komentára, ” spomínala v pondelok pri výpovedi za zatvorenými dverami Laura Dehmlowová, šéfka sekcie FBI’Foreign Influence Task Force, uvádza sa v správe výboru vedeného republikánmi.

Konšpirácia proti pravde

Morris prezradil, že hniloba siahala hlbšie než len k tomu, že spravodajská komunita “má tak poškodenú dôveryhodnosť po ich účasti na teórii sprisahania proti Rusku” proti prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

Ukázala, že keď Trump vyzval Joea Bidena, aby sa oboznámil s obsahom notebooku, v druhej prezidentskej debate 22. októbra 2020 klamal národu a tvrdil, že obvinenia sú “ruskou podstrčenou informáciou.”

Nasledujúce vyšetrovanie odhalilo, že to bol Bidenov tím, ktorý horlivo podsúval novinárom príbehy. 

Morris povedal: “Na jar minulého roka vyšetrovatelia Snemovne reprezentantov odhalili, že to bol telefonát terajšieho ministra zahraničných vecí Antonyho Blinkena bývalému úradujúcemu riaditeľovi CIA Michaelovi Morrellovi, ktorý podnietil ‘špionážny list’ zverejnený Politico.”

Blinken nielenže tento príbeh podstrčil, pričom využil vplyv CIA, ale urobil to spôsobom, ktorý “obišiel schvaľovacie procesy agentúry, ktoré by sa za normálnych okolností uplatňovali.”

Morris sa tiež odvoláva na koordinované úsilie prostredníctvom spoločností prevádzkujúcich sociálne médiá zničiť príbeh, ktorý odhalil korupciu Bidenovej rodiny’.

“Pred mojou reportážou federálne agentúry pripravovali spoločnosti sociálnych médií na vykonanie operácie na diskreditáciu [notebooku] podľa interných dokumentov, ktoré zverejnil Elon Musk,” povedala.

Morrisová poznamenala, že “FBI a ďalší členovia spravodajskej komunity účinne riadili operáciu cenzúry platformy“ – prostredníctvom kombinácie priamej spolupráce a “do očí bijúceho” počtu “absolventov agentúr” pracujúcich v popredných spoločnostiach sociálnych médií.

Ospravedlnenie po fakte 

Morrisová konštatuje, že od volieb všetky mainstreamové médiá, ktoré potláčali a skresľovali jej prácu, teraz súhlasia, že laptop a jeho obsah sú originálny.

“Za posledných niekoľko rokov moje správy potvrdili prakticky všetky hlavné spravodajské kanály,” povedala.

Prečo teda zmenili názor? Teraz je v stávke “nič ”povedal Morris, zatiaľ čo v tom čase to bola téma, ktorá by proti Bidenovi obrátila húfy voličov.

Táto prepracovaná cenzúrna konšpirácia nebola’preto, že by uvádzané informácie boli nepravdivé – ale preto, že boli pravdivé.

Bolo to ohrozenie mocenských centier v tejto krajine.

Morrisová svoj prejav zakončila varovaním:

To, čo tento vzťah medzi americkými vládnymi predstaviteľmi a americkými korporáciami predstavuje, je bezprecedentný tlak na podkopanie prvého dodatku.

Právo myslieť si, písať, čítať a hovoriť, čo chceme.

Na záver apelovala na americký ľud, v ktorého rukách podľa nej leží život republiky.

Ako zareagujeme, určí, či budeme slobodnú tlač považovať za neodňateľnú – alebo za nepovinnú.