shutterstock_1593580156-810x500.jpg

Syn hviezdy NBA LeBrona Jamesa utrpel počas basketbalového tréningu zástavu srdca

73
Neutral

Bronny James, 18-ročný syn liberálneho hráča NBA LeBrona Jamesa, utrpel včera podľa portálu TMZ Sports zástavu srdca počas tréningu s basketbalovým tímom University of Southern California (USC). Nie je známe, či dostal injekciu COVID-19. 

Bývalého stredoškolského amerického reprezentanta McDonald’s 6’3’’ údajne previezli do neďalekej nemocnice po tom, ako v pondelok ráno počas tréningu s mužským tímom Trojans’upadol do bezvedomia. James sa škole zaviazal v máji.  

Novinky o incidente vyvolali na sociálnych sieťach otázky, či nesúvisí s experimentálnym očkovaním COVID, keďže v posledných rokoch prudko pribúdajú správy o plne očkovaných profesionálnych športovcoch, ktorí majú problémy so srdcom a dokonca zomierajú.  

“Nemôžeme očkovacej látke pripísať všetko, ale rovnako nemôžeme pripísať nič,” uviedol v utorok generálny riaditeľ spoločnosti Twitter Elon Musk. “Myokarditída je známy vedľajší účinok. Jedinou otázkou je, či je zriedkavá alebo bežná.”

Podľa TMZ bol v pondelok 24. júla o 9:26 hod. prijatý telefonát na tiesňovú linku 911 z Galenovho centra USC’. Na miesto činu sa rozbehla sanitka s húkajúcimi sirénami. Hovorca rodiny vydal pre portál nasledujúce vyhlásenie:

Včera počas tréningu Bronny James utrpel zástavu srdca. Zdravotnícky personál dokázal Bronnyho ošetriť a previezť do nemocnice. V súčasnosti je v stabilizovanom stave a už nie je na jednotke intenzívnej starostlivosti. Prosíme rodinu Jamesovcov o rešpekt a súkromie a médiá budeme informovať, keď budú mať viac informácií.

Bronny navštevoval strednú školu Sierra Canyon neďaleko Los Angeles. Jeho otec LeBron vyjadril túžbu hrať s ním v NBA, keď bude v roku 2024 spôsobilý na draft. Bývalý hráč NFL Damar Hamlin, ako aj mnohí áčkoví športovci vyjadrili rodine Jamesovcov prajné želania pre Bronnyho’uzdravenie.

“LeBron a Savannah chcú verejne vyjadriť hlboké poďakovanie a uznanie lekárskemu a športovému personálu USC za ich neuveriteľnú prácu a obetavosť pre bezpečnosť svojich športovcov,” uviedla rodina.

V septembri 2021 LeBron uviedol, že bol pôvodne “skeptický” k podstúpeniu injekcie COVID, ale “po vykonaní prieskumu a podobných vecí som cítil, že je to najlepšie nielen pre mňa, ale aj pre moju rodinu, pre mojich priateľov. Preto’som sa rozhodla, že to urobím.” 

Tento príbeh sa vyvíja…