abortionist-810x500.jpg

Dievčatko, ktoré prežilo pokus o potrat, nechali zamestnanci nemocnice zomrieť, tvrdí lekárka

45
Kultúra smrti

Akási americká rezidentka medicíny nedávno odhalila, že dieťa porodené živé po nepodarenom potrate nechal nemocničný personál zomrieť.  

Tento mesiac rezidentka medicíny, ktorá si želala zostať v anonymite, opísala svoju skúsenosť s objavením 21 až 23 týždňového dievčatka porodeného živé po nepodarenom potrate a prezradila, že dieťa nechali plakať osamote v postieľke, zatiaľ čo nemocničný personál čakal, kým zomrie.

“Prišla som na nočnú smenu a dieťa ležalo osamote v kolíske,” napísala rezidentka v liste zaslanom Life Action News. “Spýtala som sa, kto je to roztomilé bábätko, a vtedy mi bolo povedané, ‘že to’ bol pokus o potrat a oni len čakajú, ‘že’ zomrie.”

Matka bábätka’prišla na gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, pretože trpela zraneniami po nepodarenom potrate. Počas pobytu v nemocnici matka porodila svoje 21- až 23-týždňové “krásne dievčatko.” 

Prezidentka si spomenula, že po zvyšok rotácie ošetrujúci lekár gynekológie a pôrodníctva “kritizoval pro-life štáty a hovoril o tom, ako sa usiluje o legislatívu, aby bola lepšia ‘starostlivosť o potraty.’” 

Aj keď lekárka potvrdila, že “paliatívna starostlivosť je lekárska starostlivosť,” neposkytla základnú starostlivosť o novorodenca.  

“Nezavolala pediatriu ani rýchlu záchrannú službu,”spomína rezidentka, “ale uviedla, že dieťa je po pokuse o potrat a je nechcené, takže poskytne paliatívnu starostlivosť, aby splnila zákon, ktorý vyžaduje poskytnutie lekárskej starostlivosti.” 

Rezidentka dieťa zdvihla napriek tomu, že ju kritizoval iný rezident, ktorý jej povedal, aby “ho dala späť, pretože sestry ho musia stále kontrolovať, aby zdokumentovali, keď zomrie.”

Odmietla však a namiesto toho plakala, keď držala umierajúce dieťa v náručí. 

“Bola som bezmocná a nemohla som nič urobiť,” spomína. “V tej chvíli už žila niekoľko hodín, ale bez podpory dýchania som vedela, že už dochádza k zlyhávaniu orgánov.” 

Potom počas jej zmeny nesúvisiaca lekárska pohotovosť zavolala celý pôrodnícky tím na operačný sál, takže pro-life rezidentka zostala na oddelení sama. Keďže už poskytla potrebnú starostlivosť svojim pacientom, odniesla dievčatko do samostatnej miestnosti, kde sa nad ním modlila a spievala mu. 

“Pán mi dal pre dieťa meno ‘Ada’, čo, ako som sa neskôr dozvedela, znamená ‘ozdoba,"” spomínala. “Ada zomrela o niekoľko hodín neskôr.” 

“Dala som ju späť do postieľky a mnohé sestry ju počas noci nazývali ‘mŕtve dieťa’,” spomínala.  

Prezidentka prezradila, že ošetrujúci lekár, ktorý prišiel na nočnú zmenu, bol možno tiež za život. 

“Mohla byť prezidentkou,”poznamenala ošetrujúca lekárka, keď oficiálne vyhlásila dievčatko za mŕtve.  

Aj keď je slobodná žena ešte len na medicíne, rezidentka “mala v úmysle si ju adoptovať, ak by prežila.” 

Prezidentka napriek svojej skúsenosti nechová voči matke dieťaťa žiadne ťažké pocity’naopak, chcela by ponúknuť útechu aj jej.  

“Často myslím aj na mamičku bábätka ktorá počula plač svojho dieťaťa predtým, ako ho z izby vyniesli,” prezradila. “Neskôr ju po ošetrení komplikácií prepustili. Viem, že pravdepodobne trpí a zostala bez akejkoľvek podpory alebo poradenstva.”